Tarihi ziyaret! Başkan Erdoğan Macaristan Başbakanı Viktor Orban ile görüştü

Başkan Erdoğan, Macaristan Başbakanı Viktor Orban, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev ve Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandır Vucic ile görüşme gerçekleştirdi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Ağustos 2023 Güncelleme 21 Ağustos 2023, 06:59
Tarihi ziyaret! Başkan Erdoğan Macaristan Başbakanı Viktor Orban ile görüştü

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Macaristan Başbakanı Viktor Orban'ın davetine icabetle Macaristan Devleti'nin Kuruluş Günü kutlamaları ile Macaristan'ın ev sahipliğinde düzenlenecek Dünya Atletizm Şampiyonası etkinliklerine katıldı.

Ziyaret çerçevesinde yapılacak görüşmelerde Macaristan ile ikili ilişkilerin tüm boyutlarıyla ele alınması ile bölgesel ve küresel gelişmeler hakkında görüş paylaşımında bulunuldu. Ticaretin yanı sıra Türkiye ve Macaristan enerji güvenliği alanında da iş birliği yapıyor.

Türkiye, Macaristan'a enerji güvenliği konusunda yardımcı olurken, Türk Akımı doğal gaz boru hattı Macaristan'ın enerji güvenliğinin sağlamasında etkili oldu. Erdoğan'ın Macaristan ziyareti, ABD, Avrupa ve Rusya tarafından da yakından takip ediliyor. Amerikan medyası "Türkiye'nin adımları Avrupa Birliği'ni de etkileyecek" yorumunu yaptı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN