İmamoğlu'nun yüz çevirdiği hizmeti Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı sahiplendi! Raylı sistem ağı toplamda 394.5 km olacak

Kaderine tek edilen İstanbul'u Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı sahiplendi. Bakanlık vatandaşın refahı için kentteki metro çalışmalarını üstlendi. Çalışmalar tamamlandığında İstanbul'un raylı sistem ağı toplamda 394.5 km olacak.

Giriş Tarihi 20 Ağustos 2023, 06:59 Güncelleme 20 Ağustos 2023, 07:02
İmamoğlu’nun yüz çevirdiği hizmeti Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı sahiplendi! Raylı sistem ağı toplamda 394.5 km olacak

İÇİNDEKİLER

Yangında, selde İstanbul'un başı ne zaman dara düşse ya tatile ya da gezintiye çıkan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu kenti kaderine terk ederken, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ise İstanbullunun refahı için çalışmalarını hızlandırdı.



Belediye başkanı seçildiği günden bu yana İstanbul'da yatırım adına tek bir çivi çakmayan İmamoğlu'nun aksine bakanlık, kentteki metro çalışmalarını üstlendi. Devam eden metro çalışmalarına değinen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul'da çile haline dönüşen trafiği rahatlatmak amacıyla metro ve demiryolu yatırımlarına ağırlık verildiğini açıkladı.

Bakan Uraloğlu, "İstanbul'u hem yeraltından hem de yerüstünden metro ve demiryollarıyla adeta örümcek ağı gibi birbirine bağlıyoruz. İstanbul'un toplam raylı sistem ağı 338.8 kilometre. Hizmete sunduğumuz metro hatlarının toplam uzunluğu ise 130.2 kilometredir. Yapım çalışmaları devam eden hattımız ise 55.7 kilometre. Bu çalışma tamamlandığında ise 185.9 kilometre metro hattı kazandırmış olacağız. Çalışmalar tamamlandığında İstanbul'un raylı sistem ağı toplamda 394.5 kilometreye yükselecek. Bunun yarısını bakanlığımız yapmış olacak" ifadelerini kullandı. Bakan Uraloğlu, metro çalışmalarının aralıksız devam ettiğini ifade ederek, " . Tüm bu çalışmalarımız, halkımızın ulaşımda sıkıntı yaşamamasını sağlamak. Gideceği yere rahat ve konforlu bir şekilde ulaşabilmesi için" diye konuştu.



SİRKECİ-KAZLIÇEŞME YIL SONUNDA AÇILACAK
Sabah'ta yer alan habere göre, İstanbul'da ulaşıma büyük katkı sağlayacak olan Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem ve Yaya Odaklı Yeni Nesil Ulaşım Projesi Test Sürüşü gerçekleştirildi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yapımında sona gelinen Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem ve Yaya Odaklı Nesil Ulaşım Projesi Test Sürüş Programı'na katıldı.

Bakan Uraloğlu, "Kazlıçeşme-Sirkeci Kentsel Ulaşım ve Rekreasyon Odaklı Dönüşüm Projemiz de bunun en güzel örneklerinden biridir. Mevcutta Sirkeci-Kazlıçeşme arasında atıl vaziyette duran 8.3 kilometrelik hatta gerekli iyileştirmeleri yaparak 8 istasyon ile tekrar kullanıma alıyoruz. Bu projede; 7 km bisiklet ve yaya yolu, 10 bin 120 metrekare meydan ve rekreasyon alanı, 6 bin metrekare kapalı sosyal kültürel alan, 74 bin metrekare yeni yeşil alan, araç ve yaya geçişleri için 22 altgeçit, Yedikule, Kocamustafapaşa, Yenikapı, Kumkapı olmak üzere 4 tarihi nitelikli istasyon, Sirkeci ve Cankurtaran olmak üzere 2 yenilenecek istasyon ve Kazlıçeşme ile Cerrahpaşa'daki 2 yeni istasyon yer alıyor. 215 bin metrekarelik çalışma alanında, proje tamamlandığında demiryolu hattının bir yönü trenler tarafından kullanılacak, diğer yönü ise yaya yürüme alanı, bisiklet, scooter parkuru, dinlenme, rekreasyon alanları olarak düzenlenecektir. Eskiden sadece demiryolu için kullanılan arazinin 123 bin metrekaresi, yani yüzde 57'si vatandaşlarımızın yaya olarak kullanımına açılacak" dedi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN