MHP lideri Devlet Bahçeli'den subay çizmeli Kıbrıs mesajı: Kıbrıs Türktür

BM Barış Gücü askerleri KKTC'nin Pile-Yiğitler Yolu Projesi'ni engellemek için çirkin ve provokatif girişimde bulunmuştu. Hukuksuz bir müdahaleyle bölgenin Türk toprağı olmadığını iddia eden ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin sözcülüğüne soyunan BM Barış Gücü Yetkilileri'nin engellemesine karşı Kıbrıs Türk toplumu da harekete geçmiş, Türkiye ise çok sert tepki göstermişti. Yaşanan gelişmelerin ardından MHP lideri Devlet Bahçeli'den dikkat çeken bir paylaşım geldi. MHP'nin sosyal medya hesabından "Kıbrıs Türktür" başlıklı paylaşılan videoda Devlet Bahçeli'nin subay çizmesi ile görüntüleri yer aldı.

Giriş Tarihi 19 Ağustos 2023, 20:46 Güncelleme 20 Ağustos 2023, 02:17
MHP lideri Devlet Bahçeli’den subay çizmeli Kıbrıs mesajı: Kıbrıs Türktür

İÇİNDEKİLER

BM Barış Gücü askerleri, Pile-Yiğitler Yolu Projesi'ni engellemek üzere geçtiğimiz gün sabah saatlerinden itibaren projenin başlanacağı alana beton bloklar yerleştirdi.

KKTC yetkililerini ve yol yapım araçlarını engellemek isteyen BM Barış Gücü askerleri, ayrıca araçlarını KKTC topraklarına park etti.



BM ASKERLERİNE DOZERLERLE MÜDAHALE EDİLDİ
KKTC güvenlik güçleri ise BM'ye ait araçları bölgeden dozer yardımıyla kaldırdı.



"GERİ ADIM ATILMAYACAK"
Birleşmiş Milletler Barış Gücü Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki Pile-Yiğitler yolu projesini engellemek için inşaat alanına beton bloklar yerleştirdi. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti güvenlik güçleri ile BM askerleri arasında gerilim çıktı. KKTC Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu projeden geri çekilmeyeceklerini açıkladı.



DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN KINAMA
Dışişleri Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Barış Gücü (BMBG) askerlerinin, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) topraklarındaki Pile-Yiğitler yolunun yapımına müdahale etmesini kınadı.



BAHÇELİ'DEN ÇİZMELİ KKTC MESAJI!
Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) sosyal medya hesabından "Kıbrıs Türktür" mesajıyla video paylaşıldı.

MHP'nin paylaşımındaki videoda MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, elinde tespihi, ayağında çizmeleriyle, Zeki Müren'in "Ağlama Sevdam" şarkısı eşliğinde yürürken görülüyor.



MHP kaynakları, partinin sosyal medya hesabından "Kıbrıs Türktür" mesajıyla paylaşılan videonun, KKTC'deki Pile-Yiğitler yol yapımı çalışmalarını engellemeye çalışan ve KKTC polisi ile inşaat ekibine fiziksel müdahalede bulunan Birleşmiş Milletler Barış Gücü'nün tavrına tepki anlamına geldiğini belirtti.



Mustafa Kemal Atatürk'ün 1934'te, Antalya'nın kendilerine verilmesini isteyen İtalyan Büyükelçisi'nden müsaade isteyip mareşal kıyafetini ve çizmesini giydikten sonra, "Buyrun, şimdi sizi dinliyorum" dediği anı hatırlatan kaynaklar, Atatürk'ün daha sonra Fransız Büyükelçi ile Hatay konusunu görüşürken de "Bana çizmelerimi yeniden giydirmeyin." ifadelerini kullandığını kaydetti.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN