Yandaşı, fondaşı, FETÖ'cüsünden sistematik 'Mehmet Şimşek istifa etti' yalanı! Amaçları piyasalarda tedirginlik oluşturmak

Fondaş medyanın yalan ve iftiraya dayalı algı operasyonlarının ardı arkası kesilmiyor. Piyasalarda tedirginlik ve güvensizlik oluşturmaya yönelik kasıtlı ve sistematik bir şekilde "Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek istifa etmek istedi" yalanı dolaşıma sokuldu. Kirli algıyı yandaşı, tetikçisi, FETÖ'cüsü yaydı. Gelişme üzerine İletişim Başkanlığı harekete geçti ve "Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, görevinden istifa etmek istedi" iddiası doğru değildir. Piyasalarda tedirginlik ve güvensizlik oluşturmaya yönelik kasıtlı bir şekilde dolaşıma sokulan dezenformatif haberlere itibar etmeyiniz" açıklaması yapıldı. Öte yandan Dezenformasyonla Mücadele Yasası'nın önemi bir kez daha gözler önüne serildi.

Giriş Tarihi 18 Ağustos 2023, 12:30 Güncelleme 19 Ağustos 2023, 09:27
Yandaşı, fondaşı, FETÖ’cüsünden sistematik ’Mehmet Şimşek istifa etti’ yalanı! Amaçları piyasalarda tedirginlik oluşturmak

İÇİNDEKİLER

Muhalefet unsurları ve tetikçi medyanın yerel seçimlere giderayak yalan ve dezenformasyona dayalı kirli algı operasyonları hız kesmeden sürüyor.


Bu durumun son örneği "Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek istifa etmek istedi" yalanının sistematik bir şekilde fondaş medya ve sosyal medya trolleri tarafından dolaşıma sokulmasıyla bir kez daha tescillendi.



SİSTEMATİK YALAN
Recep Canpolat isimli sözde gazeteci, "Şimşek'in istifası Ankara'dan döndü" yalanını yaydı. Bu yalan Onedio, Yeniçağ, Milli Gazete gibi fondaş mecralarca kullanıldı.



Üzerinde FETÖ yansımaları bulunan, toplumsal olaylarda üstlendiği provokatif rol ve sinir uçlarını kaşıyan tutumla ön plana çıkan Gökhan Özbek'in 23 Derece'si söz konusu yalanın yayılmasına ön ayak oldu.




PİYASALARDA TEDİRGİNLİK OLUŞTURMAYA YÖNELİK KASITLI HABERLER
Gelişme üzerine Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi harekete geçti.

DMM'den yapılan açıklamada, "Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, görevinden istifa etmek istedi" iddiası doğru değildir. Piyasalarda tedirginlik ve güvensizlik oluşturmaya yönelik kasıtlı bir şekilde dolaşıma sokulan dezenformatif haberlere itibar etmeyiniz" ifadelerine yer verildi.

Piyasalarda tedirginlik ve güvensizlik oluşturmaya yönelik kasıtlı ve sistematik bir şekilde yalanı yayan platformlara şöyle bir bakalım;



Onedio



Milli Gazete




YeniÇağ



FETÖ'cü Kronos



Gerçek Gündem

DEZENFORMASYONLA MÜCADELE YASASI
Böylesi yalanlarla yayılan kirli algı operasyonlarına karşı Dezenformasyonla Mücadele Yasası'nın önemi bir kez daha gözler önüne serildi.