Strazburg’da skandal! Dışişleri Bakanlığı'ndan Avrupa'ya 'PKK' tepkisi: Terör propagandası kabul edilemez

Terör örgütü PKK yandaşları Strazburg’da, İnsan Hakları Mahkemesi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi önünde terör paçavraları açarak Türkiye karşıtı sloganlar attı. Dışişleri Bakanlığı skandala tepki gösterdi. Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada durumun kabul edilemez olduğu belirtilerek "Bu saldırgan eylem, PKK'nın faaliyet gösterdiği her ülkenin kamu düzeni ve güvenliğine tehdit oluşturduğunu bir kez daha göstermiştir. Bu çerçevede, Avrupa'da PKK terör örgütünün propaganda, finansman ve eleman devşirme faaliyetlerine son verilmesi çağrımızı yineliyoruz." ifadelerini kullandı. Öte yandan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, da olayı skandal olarak nitelendirerek, Avrupa ülkelerine terör örgütlerinin propaganda faaliyetlerini önleyecek tedbirleri acilen almaları çağrısında bulundu.

Giriş Tarihi 03 Ağustos 2023, 20:44 Güncelleme 03 Ağustos 2023, 23:26
Strazburg’da skandal! Dışişleri Bakanlığı’ndan Avrupa’ya ’PKK’ tepkisi: Terör propagandası kabul edilemez

İÇİNDEKİLER

Terör örgütü PKK yandaşı Fransa Strazburg'da bulunan Avrupa İnsan Hakları Mahkesi önünde terör paçavraları açarak Türkiye'yi hedef aldı.

PAÇAVRA AÇIP TÜRKİYE'Yİ HEDEF ALDILAR
Teröristbaşı Öcalan lehine slogan atan terör yandaşlarına kimse müdahale etmedi.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞINDAN TEPKİ
Dışişleri Bakanlığıdan yapılan açıklamada durumun kabul edilemez olduğu belirtilerek Avrupa'ya çağrı yapıldı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"PKK terör örgütü iltisaklı şahısların, Strazburg'da bulunan Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) binasına bugün (3 Ağustos) zorla girerek, örgüt sembolleriyle terör propagandası yapma girişiminde bulunmaları kabul edilemez.

PKK iltisaklı oluşumlar, son dönemde özellikle Avrupa'da giderek artan şekilde şiddet kullanma, çeşitli uluslararası kuruluş binalarına zorla girerek terör propagandası yapma cüretinde bulunmaktadır.

AVRUPA'NIN İZİN VERMESİ CESARETLENDİRİYOR!
PKK'nın özellikle Avrupa ülkelerinde ifade ve gösteri özgürlüğü kisvesi altında propaganda dahil faaliyetlerini serbestçe yürütmesine izin verilmesi, örgütü bu tür hukuksuz ve saldırgan eylemlerde bulunma konusunda cesaretlendirmektedir.

Nitekim PKK terör örgütü mensuplarının Avrupa Konseyi binası önünde süren gösteri ve eylemlerine ilişkin müteaddit kereler uyarılarda bulunmuştuk.

Bu saldırgan eylem, PKK'nın faaliyet gösterdiği her ülkenin kamu düzeni ve güvenliğine tehdit oluşturduğunu bir kez daha göstermiştir. Bu çerçevede, Avrupa'da PKK terör örgütünün propaganda, finansman ve eleman devşirme faaliyetlerine son verilmesi çağrımızı yineliyoruz."

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, bölücü terör örgütü PKK iltisaklı kişilerin, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) binasına zorla girerek terör propagandası yapma girişimine engel olunmamasının skandal olduğunu belirterek, Avrupa ülkelerine terör örgütlerinin propaganda faaliyetlerini önleyecek tedbirleri acilen almaları çağrısında bulundu.

ADALET BAKANI TUNÇ'TAN TEPKİ

Tunç, terör örgütü PKK iltisaklı kişilerin, Fransa'nın Strazburg şehrinde bulunan AİHM binasına zorla girmesiyle ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

"Strazburg'ta terör örgütü PKK yandaşlarının AİHM binasına zorla girerek terör propagandası yapma girişimine engel olunmaması bir skandaldır." değerlendirmesinde bulunan Tunç, Avrupa Birliği başta olmak üzere uluslararası kuruluşların terör örgütü olarak kabul ettiği PKK'nın propagandasına izin verilmesinin hukuksuzluk olduğunu vurguladı.

Adalet Bakanı Tunç, "Avrupa ülkeleri, gösteri ve ifade özgürlüğü adı altında gerçekleştirilen terör örgütlerinin propaganda faaliyetlerini önleyecek tedbirleri acilen almalı, ülkelerinde gerçekleşen hukuksuzluklara son vermelidir." ifadelerini kullandı.