İYİ Parti'den AK Parti'ye geçen Aytekin Kaya'ya rozetini Başkan Erdoğan taktı

İYİ Parti’den istifa ederek AK Parti’ye geçen İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya’ya rozetini Başkan Recep Tayyip Erdoğan taktı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleşen törene AK Parti'den birçok isim katıldı.

Giriş Tarihi 26 Temmuz 2023, 19:15 Güncelleme 26 Temmuz 2023, 19:24
İYİ Parti’den AK Parti’ye geçen Aytekin Kaya’ya rozetini Başkan Erdoğan taktı

İÇİNDEKİLER

2019 Yerel Seçimlerinde İYİ Parti'den İncirliova Belediye Başkanı Seçilen Aytekin Kaya, yerel seçimlere 8 ay kala partisinden istifa ettiğini açıkladı.

Aytekin Kaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun parti içinde yaşanan olaylara karşı aldığı tutum ile kendisine göstermiş olduğu tepkilerden duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.

"KİMSENİN KAPRİSİNİ ÇEKMEK ZORUNDA DEĞİLİM"
Özlem Çerçioğlu ile İncirliova'ya hizmet etme şansının kalmadığını aktaran Kaya, "Ben İncirliova'ya hizmet etmek için bu kadar çabalarken Özlem Çerçioğlu-Fatih Atay kavgasıyla uğraşmak zorunda değilim. Birilerinin siyasi hesaplaşması uğruna kimsenin kaprisini çekmek zorunda hiç değilim. Bu zamana kadar var gücümle İncirliova için çalıştım." dedi.



"KÜÇÜK DAĞLARI BEN YARATTIM ZİHNİYETİ"
Kaya, İncirliova'ya hizmet etmek için de çalışmaya devam edeceğini vurgulayarak, şunları kaydetti: "Ben bu göreve hizmet için geldim. İncirliova'ya hizmet etmek için de var gücümle çalışmaya devam edeceğim. Bu sebeple İYİ Parti'nden ayrılıyor, Millet İttifakı'ndan çekiliyorum. Aldığım bu karar partilerin kurumsal kimliklerine bir eleştiri kesinlikle değildir. 'Küçük dağları ben yarattım, her şeyi ben bilirim, ben ne dediysem o olacak' zihniyetine bir tepkidir. Buyurun kısır siyasetiniz sizin olsun."



ROZETİNİ BAŞKAN ERDOĞAN TAKTI
Bu sözlerin ardından AK Parti'ye geçen Aytekin Kaya'ya rozetini Başkan Recep Tayyip Erdoğan taktı.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleşen törene AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Yılmaz, AK Parti Aydın milletvekilleri Seda Sarıbaş, Mustafa Savaş, Ömer Özmen, AK Parti Aydın İl Başkanı Gökhan Ökten ve Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan da katıldı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN