Namus sözünü yutan CHP'li Eren Erdem 'kutu kola' kadar oy alamayan Kılıçdaroğlu'nu tek başına ayakta alkışladı

CHP'deki 'değişim' kaosu sürerken Kemal Kılıçdaroğlu koltuğu bırakmayacağını ilan ettiği bir kürsü konuşması gerçekleştirdi. Bay Bay Kemal'in bu konuşmasını CHP Sosyal Medyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem tek başına ayağa kalkıp alkışladı. O anlar sosyal medyada gündem olurken "Namus sözünü yutsa da yalakalığı elden bırakmıyor" yorumları yapıldı. CHP yandaşı olarak bilinen Jahrein mahlaslı Ahmet Sonuç, Erdem'in Kılıçdaroğlu'nu alkışlamasıyla dalga geçti. Bilindiği üzere Erdem, seçimlerden evvel 'Kılıçdaroğlu kazanamazsa istifa ederim' diyerek namus sözü vermiş, seçimden sonra koltuğu görünce laflarını yutarak CHP'nin sosyal medyasının başına geçmişti.

Giriş Tarihi 05 Temmuz 2023, 02:08 Güncelleme 05 Temmuz 2023, 10:49
Namus sözünü yutan CHP’li Eren Erdem ’kutu kola’ kadar oy alamayan Kılıçdaroğlu’nu tek başına ayakta alkışladı

İÇİNDEKİLER

CHP'deki koltuk savaşları katlanarak büyüyor. Her seferinde 'değişim' çağrısı yapan Ekrem İmamoğlu, manifesto yayınlayacak kadar gözü karattı. "Bu geminin kaptanı benim" vurgusu yapan Kemal Kılıçdaroğlu ise CHP kürsüsünden 'değişim' isteyenlere "Koltuktan kalkmıyorum" manifestosu okudu.



15 kez "25 milyon oy" , 11 kez "başarı", 12 defa da "değişim" sözcüklerini telaffuz eden Kılıçdaroğlu, 28 Mayıs'taki hezimetten bir başarı hikayesi devşirmeye yeltendi.



"BİZ DOĞRU YOLDAYIZ"
Kendisine karşı bayrak çekip 'değişim' isteyenlere açık açık "koltuğu bırakmıyorum" mesajı veren Bay Bay Kemal, "Biz doğru yoldayız, doğru yolda kalmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

HAYIRSIZ EVLAT EKREM'E 'DEĞİŞİM' TOKADI
'Değişim' isteyip koltuğuna göz diken Ekrem İmamoğlu'na göndermede bulunan CHP lideri, "Toplum olarak neyin değiştiğine değil neyin değişmediğine bakarsak hata yapmış oluruz. Değişen şeyler yüzde 20'lerden yüzde 48'lere ulaşan kitlelerdir. Bugün bu değişimleri yaparak 25 milyonları davamıza kattık, yarın 35 milyonları davamıza katacağız" dedi.



TEK BAŞINA AYAKTA ALKIŞLADI
Bay Bay Kemal'in koltuğu bırakmayacağını ilan edip Ekrem İmamoğlu'nu hedef aldığı konuşması sırasında dikkat çeken bir an yaşandı.



CHP Sosyal Medyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem, Kılıçdaroğlu konuşma yaparken tek başına ayağa kalktı ve alkış tutmaya başladı. O anlar sosyal medyada gündem olurken "Namus sözünü yutsa da yalakalığı elden bırakmıyor" yorumları yapıldı.


KK'NIN EN BÜYÜK ŞAKŞAKÇISI
CHP yandaşı olarak bilinen Jahrein mahlaslı Ahmet Sonuç, Erdem'in Kılıçdaroğlu'nu alkışlamasıyla dalga geçti. Sosyal medyadan paylaşım yapan Sonuç, "Adı: Eren Erdem
Vasfı: KK'nın en büyük şakşakçısı
Geçmişi: Türkiye'ye karşı İran safında savaşır
Şanslı sayısı: 31
Görevi: Sosyal Medya Trollerinden Sorumlu MYK Üyesi
IQ: ~82"
ifadelerini kullandı.





Bilindiği üzere Erdem, seçimlerden evvel 'Kılıçdaroğlu kazanamazsa istifa ederim' diyerek namus sözü vermiş, seçimden sonra koltuğu görünce laflarını yutarak CHP'nin sosyal medyasının başına geçmişti.


Öte yandan Erdem'in 11 Eylül 2022 tarihli 'kutu kola' açıklamasını da hatırlamakta fayda var...

Eren Erdem o dönem, "Para verip bir araştırma yaptırdım. Erdoğan'ın karşısına kutu kola aday olursa hangisine oy verirsiniz? Kutu Kola yüzde 48.7 çıktı" demişti.



KUTU KOLA KADAR BİLE OY ALAMAYAN KILIÇDAROĞLU..
Ancak Kılıçdaroğlu'nun kutu kola kadar bile oy alamamıştı. Kılıçdaroğlu, 28 Mayıs 2023'teki seçimlerde %47.82 oranında oy almış, Başkan Recep Tayyip Erdoğan da %52.18 oy oranı ile ipi göğüslemişti.