Bay Bay Kemal'e 'İzmir' bombası! Tunç Soyer de 'değişim'den yana saf tuttu: İstanbul'a İmamoğlu'nun ayağına geldi

CHP'deki koltuk kavgası resmen savaşa dönüştü. Ekrem İmamoğlu, İktidar İçin Değişim' manifestosu yayımlayıp bir internet sitesi kurarak Kılıçdaroğlu cephesine ilk kurşunu sıktı. Bay Bay Kemal'e bir de 'İzmir' darbesi geldi... CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İstanbul'a 'değişim' isteyen Ekrem İmamoğlu'nun ayağına geldi. Soyer, "Bir araya gelip birbirimizi dinledik. Birbirimizin fikirlerinden haberdar olduk. Güzel bir sohbetti" dedi. Aynı Soyer geride bıraktığımız günlerde "Zafer değil yenilgi öğretir. CHP'nin eksikleri ve kusurları olduğundan, bir değişime ihtiyaç duyulduğundan şüphemiz yok" sözleriyle Kılıçdaroğlu'na kazan kaldırmıştı.

Giriş Tarihi 04 Temmuz 2023, 18:58 Güncelleme 04 Temmuz 2023, 21:00
Bay Bay Kemal’e ’İzmir’ bombası! Tunç Soyer de ’değişim’den yana saf tuttu: İstanbul’a İmamoğlu’nun ayağına geldi

İÇİNDEKİLER

Seçim mağlubiyetinin ardından 'değişim' sancısı çeken Cumhuriyet Halk Partisi'nde Kemal Kılıçdaroğlu ile Ekrem İmamoğlu arasında başlayan koltuk kavgası artık resmen savaşa dönüştü.

CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bir internet sitesi kurarak 'İktidar İçin Değişim' manifestosu yayımlandı.

"İKTİDAR İÇİN DEĞİŞİM" MANİFESTOSU
Partisindeki değişime öncü olabileceğini belirterek CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun koltuğuna göz kırpan İmamoğlu, manifestosunda "İhtiyaç ortadayken, hiçbir şey olmamış gibi davranmak, eski yanlışlarda ısrar etmek, yenilgiden acı çeken milyonlarca vatandaşın duygularını anlamamak demektir." ifadelerini kullandı.



'Değişim' manifestosunu sosyal medya hesabı Twitter üzerinden de duyuran İmamoğlu, "Değişime davet: CHP'de değişim, Türkiye'de değişim, iktidar için değişim sürecine katılımınızı, görüş ve önerilerinizi bekliyoruz" ifadelerini kullandı. 'İktidar İçin Değişim' isimli internet sitesi ve kendi adına olan sitenin bağlantı uzantılarını paylaştı.




BAY BAY KEMAL'E 'İZMİR' DARBESİ! SOYER, İMAMOĞLU'NUN AYAĞINA GİTTİ
Yaşanan bu gelişmeler tüm sıcaklığını korurken Kılıçdaroğlu'na bir de 'İzmir' darbesi geldi... CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İstanbul'a 'değişim' isteyen Ekrem İmamoğlu'nun ayağına geldi.

"BİRBİRİMİZİN FİKİRLERİNDEN HABERDAR OLDUK"
İmamoğlu'yla yapılan görüşmenin ardından İzmir'e dönen Soyer, "Bir araya gelip birbirimizi dinledik. Birbirimizin fikirlerinden haberdar olduk. Dolayısıyla da güzel bir sohbet oldu" açıklamasını yaptı.

CHP GENEL MERKEZİ SUS PUS...
İstanbul ve İzmir büyük şehir belediye başkanlarının görüşmesine ilişkin CHP Genel Merkezinden ise açıklama yapılmadı.

BAY BAY KEMAL'E KAZAN KALDIRDI
Tunç Soyer, geride bıraktığımız günlerde Kılıçdaroğlu'na karşı kazan kaldırmış "Yeni siyaset belgesi İzmir duruşu" başlıklı bildiri niteliğinde bir yazı paylaşmıştı.

Yazıda Japon atasözüne atıf yapan Soyer, "Zafer değil yenilgi öğretir". CHP'nin eksikleri ve kusurları olduğundan, bir değişime ihtiyaç duyulduğundan şüphemiz yok." ifadelerini kullandı.

"CHP'Yİ KENDİ KARİYER VE POPÜLARİTESİ İÇİN HARBANABİLİR KURUM OLARAK GÖRDÜLER"
Kılıçdaroğlu'na ve CHP yönetimine eleştiride bulunan Tunç Soyer, "Yazık ki değerli partimiz CHP'nin birçok kişi tarafından, kendi kariyeri veya popülaritesi için harcanabilir basit bir kurum olarak görüldüğünü gözlemliyoruz." dedi.

BAY BAY KEMAL'E İZMİR BOMBASI I VİDEO İZLE

"DEĞİŞİME İHTİYAÇ DUYULDUĞUNDAN ŞÜPHEMİZ YOK"
Soyer değişime ilişkin şunları yazdı;

"Bir Japon Atasözünde söylendiği gibi; "Zafer değil yenilgi öğretir". CHP'nin eksikleri ve kusurları olduğundan, bir değişime ihtiyaç duyulduğundan şüphemiz yok.

Dünyanın ve ülkenin yaşadığı değişime ayak uydurabilecek dinamizmi ve esnekliği partiye kazandıracak yeni bir örgütlenme anlayışına ihtiyacımız var.

Elbette, CHP'de gereken köklü değişim hakkındaki düşünce ve görüşlerimizi partinin yetkili kurullarında müzakere edeceğiz ancak şimdilik şu kadarını belirtelim ki, öncelikle yeni bir üye yapılanmasına ihtiyaç var. 1.350.000 civarında olan üye sayısını en kısa sürede 2-3 katına çıkarmak zorundayız."