Baba ocağı Güneysu'daki akrabaları Başkan Erdoğan'ı anlattı: Dünya lideri oldu mütevazılığını korudu

Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ı baba ocağı Rize Güneysu’daki akrabaları anlattı. Erdoğan'ın başarılarıyla gurur duyduklarını söyleyen akrabaları, "22 yıldır kendisini vatanına ve milletine adadı. İnsani yönleri çocukluğunda nasılsa şimdi de öyle. Mütevazı ve yardımsever. Bizleri hiç unutmadı" dedi

Giriş Tarihi 01 Temmuz 2023, 07:02 Güncelleme 01 Temmuz 2023, 07:11
Baba ocağı Güneysu’daki akrabaları Başkan Erdoğan’ı anlattı: Dünya lideri oldu mütevazılığını korudu

İÇİNDEKİLER

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın baba ocağı Rize'nin Güneysu ilçesinde yaşayan akrabaları Başkan Erdoğan'ı anlattı.

Dünya lideri olan Başkan Erdoğan'la gurur duyduklarını söyleyen akrabaları Başkan Erdoğan'ın mütevazılığına vurgu yaptı.

"KENDİSİNİ VATANA ADADI"
Başkan Erdoğan'ın ölen ağabeyi Hasan Erdoğan'ın oğlu İsmet Erdoğan
Sabah'a yaptığı açıklamada şunları anlattı;


Fotoğrafta: İsmet Erdoğan

"Ben ondan 2 yaş büyüğüm ama ona 'amca' derim. Çocukken yazları buralara gelirdi. Geldiğinde önce babamın ve babasının kabrini ziyaret eder. 'Çay yapın geliyorum' der. Mutlaka bizim eve uğrar. Sohbet ederiz. Hanemiz şenlenir. Onda yorulmak, tatil yapmak yok. Kendisini vatanına, milletine ve Müslümanlara adamış bir insan. Son yüzyılın dünya lideri. Ülkemizin başına gelmeseydi, şu anda Suriye'den daha da kötü halde olurduk. Neden 22 yıldır ülkemizin başında; çünkü canla başla mücadele veriyor. Allah onun yâr ve yardımcısı olsun. Müslüman âleminin ve Türk halkının dualarıyla ayakta duruyor, hizmet ediyor. Onun için Tayyip Erdoğan'a duacıyız. Canımızdan ona can verelim, ömrü uzun olsun da memlekete hizmet etmeye devam etsin. O Müslüman âleminin reisidir."


Fotoğrafta: Meryem Erdoğan - İsmet Erdoğan


Fotoğrafta: Ramazan Mutlu

'YARDIMSEVER, MÜTEVAZI'
Başkan Erdoğan'ın dayısının oğlu Ramazan Mutlu: Ülkeyi yönetmek için yola çıktığında, bütün aileden ayrı ayrı helallik aldı. Kendisini vatanına, milletine adadı. Geldiğinde görüşüp sohbet ediyoruz. İlkokulu burada okuyup, ortaokul için İstanbul'a gittiğimde onlarla beraber kalmıştım. Tayyip Erdoğan o gün neyse bugün de o. Hiç değişmedi. Mütevazı ve yardımsever. İyilik yapmayı çok sever. Her zaman, 'Ben Güneysu'nun evladıyım' der. Buradaki evini de, 'Çocuklarım, torunlarım buradan kopmasınlar' diyerek yaptı. Çocukları ve torunları da geliyor. 22 yılda ülkeyi çok değiştirdi, dünya lideri oldu ama kendisi hiç değişmedi.

'AKRABALARINI UNUTMAZ'
Akrabası Sevim Erdoğan: Cumhurbaşkanımız, akrabamız, ağabeyimiz Tayyip Erdoğan'dan çok memnunuz. Akrabalarını unutmaz. Çok iyi bir insan. Buraya geldiğinde oturup dertleşir, çay içer, sohbet ederiz. Allah onu başımızdan eksik etmesin. Sağlık ve mutluluk versin.


Fotoğrafta: Rıfat Özer

"ÜLKEMİZE HİZMETLERİ SAYMAKLA BİTMEZ"
Güneysu Belediye Başkanı Rıfat Özer:
Cumhurbaşkanımızın ülkemize yaptığı hizmetler saymakla bitmez. Baba ocağı Güneysu da onun sayesinde çok değişti, güzelleşti.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN