Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'montaj' yalanı çöktü! Bebek katiline övgüler yağdıran Merdan Yanardağ itiraf etti

Seçim sürecinde Kandil'in övgülerine mazhar olan, elebaşlarının peşi sıra destek açıklaması yaptığı Kemal Kılıçdaroğlu, bebek katili Öcalan'ı 'filozof' ilan edip özgürlük isteyen Merdan Yanardağ'a sahip çıktı. Skandala 'montaj' kılıfı uydurarak devleti ve hükümeti suçlayan Kılıçdaroğlu, Yanardağ'ın serbest bırakılmasını istemişti. Yaşanan bu gelişmelerin ardından Merdan Yanardağ'ın ilk ifadesi ortaya çıktı. Yanardağ sözlerin bizzat kendisine ait olduğunu beyan etti. Bu bağlamda Kılıçdaroğlu'nun bir yalanı daha elinde patlamış oldu.

Giriş Tarihi 27 Haziran 2023, 18:31 Güncelleme 28 Haziran 2023, 01:12
Kemal Kılıçdaroğlu’nun ’montaj’ yalanı çöktü! Bebek katiline övgüler yağdıran Merdan Yanardağ itiraf etti

İÇİNDEKİLER

CHP'nin ve FETÖ'nün fonladığı TELE1 Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, bebek katili Abdullah Öcalan'a övgüler dizerek serbest bırakılması çağrısında bulundu.

Yanardağ, 'siyasi mahkum' olarak nitelendirdiği Öcalan'a tecrit uygulandığını savunarak bunun hukukta hiçbir yeri olmadığını ileri sürdü.


ÖCALAN'A 'FİLOZOF' GÜZELLEMESİ
Öcalan'ın hafife alınacak biri olmadığını ileri süren Yanardağ, terörist başının cezaevinde kitap okumaktan 'filozof' olduğunu söyledi.

Yanardağ şunları söyledi;

"İmralı'ya baktığımız zaman, 70 yaşını geçmiş bir Abdullah Öcalan ve kabul etmek gerekir ki çok uzun süredir, 25 yıldır kesintisiz hapiste ve tecritte olan bir kişiden söz ediyorum. Türkiye'de en uzun süre yatan siyasi mahkumdur. Normal infaz yasaları geçerli olsa aslında serbest bırakılması gerekiyor, ev hapsi vs. Abdullah Öcalan'a uygulanan tecritin hukukta hiçbir yeri yoktur. Kaldırılması lazım. Biz görmüyoruz, duymuyoruz, tartışamıyoruz. O izliyor mu izlemiyor mu bilmiyoruz. Ama orada elinde rehin olarak tutmuşsun, adamla pazarlık yapıyorsun. Onun üzerinden tehdit savuruyorsun. Ailesiyle bile görüşemiyor, avukatlarıyla görüşemiyor. Böyle bir infaz düzeni olabilir mi? Abdullah Öcalan hafife alınacak birisi değil. Neredeyse cezaevinde filozof oldu çünkü okumaktan başka bir şey yapmıyor. Siyaseti doğru okuyan, doğru göre, doğru çözümleyen son derece zeki birisidir."



MERDAN YANARDAĞ TUTUKLANDI
Gelişme üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Merdan Yanardağ'ın bölücü terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan hakkında açıklamaları nedeniyle "Suçu ve Suçluyu Övme" ve "Terör Örgütü Propagandası Yapmak" suçlarından resen soruşturma başlattı.



Soruşturma kapsamında Yanardağ dün gözaltına alındı. Emniyet ve savcılıktaki işlemleri tamamlanan Yanardağ tutuklandı.




BAY BAY KEMAL MERDAN YANARDAĞ'I AKLADI DEVLETİ SUÇLADI
Yaşanan bu gelişmeler tüm sıcaklığını korurken seçim sürecinde Kandil'in övgülerine mazhar olan, elebaşlarının peşi sıra destek açıklaması yaptığı Kemal Kılıçdaroğlu, bebek katili Öcalan'ı 'filozof' ilan edip özgürlük isteyen Merdan Yanardağ'a sahip çıktı.

Resmi sosyal medya hesabı Twitter üzerinden açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, "Ahlaki hükmünü yitiren Saray hükümeti, montajlarla algı yönetimine devam ediyor. Gazeteci Merdan Yanardağ'ın, hükümetin neyi, neden yaptığını hatırlattığı konuşmasının bir bölümü üzerinden tutuklanması, ülkemiz adına utanç vericidir. Bu yanlıştan derhal dönülmeli, Merdan Yanardağ serbest bırakılmalıdır" şeklinde rezil ifadeler kullandı.



KILIÇDAROĞLU'NUN MONTAJ YALANI ÇÖKTÜ
Sosyal medya hesabından bebek katili Öcalan'a methiyeler dizen Merdan Yanardağ'a sahip çıkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun montaj yalanı elinde patladı. Merdan Yanardağ ilk ifadesinde sözlerin kendisine ailt olduğunu itiraf etti.



İSTANBUL CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI'NDAN MERDAN YANARDAĞ İLE İLGİLİ AÇIKLAMA
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada, "İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığımızın 2023/137583 soruşturma numaralı dosyası üzerinden hakkında soruşturma yürütülen Merdan Yanardağ'ın, 26/06/2023 tarihinde İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde ve 27/06/2023 tarihinde Cumhuriyet Başsavcılığımızda müdafileri huzurunda alınan savunmalarında, "soruşturmaya konu tespiti yapılan sözlerin kendisine ait olduğunu ancak konuşmasının tamamının bir bütün olarak değerlendirmesi gerektiği ironi yapmak istediğini" beyan etmiş olup, alınan her iki ifadesi sırasında gerek kendisi gerekse müdafileri tarafından tespiti yapılan soruşturmaya konu söz ve açıklamaların montajlanmış olduğu yönünde bir iddiada bulunulmamıştır. Soruşturma tüm yönleriyle ve titizlikle sürdürülmektedir" ifadeleri yer aldı.



HDPKK'LI SIRRI SÜREYYA ÖNDER, YANARDAĞ'A SARILDI! ÖCALAN'A ÖZGÜRLÜK DİLENDİ
Merdan Yanardağ'ın adliyede kendisini ziyarete gelen HDPKK'lı Sırrı Süreyya Önder ile sarılması da dikkat çekti.



Adliye çıkışı açıklama yapan Önder, "Merdan'ın yaptığı gazetecilik faaliyetidir. Dile getirdiği şeyler ülkedeki belirgin bir hukuksuzluğa dair bir tespit yapmaktan ibarettir" sözleriyle Merdan Yanardağ'ı akladı. Bebek katili Abdullah Öcalan için özgürlük isteyip yargıyı suçladı.

CHP'Lİ ÖZEL DE TERÖR SEVİCİLİĞİNE DESTEK VERDİ
Yanardağ'ın tutuklanma kararına CHP kanadından destek geldi. HDPKK seviciliği yapan CHP Grup Başkanı Özgür Özel, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Merdan Yanardağ'ın tutuklanması kararı hukuksuzdur. Bu karar, iktidarın yargı üzerindeki vesayetini kanıtlamaktadır" ifadelerini kullandı.



HDP'DEN REZİL AÇIKLAMA
Merdan Yanardağ'a sahip çıkan HDP, asılsız iddialarla hükümeti suçladı. Bebek katili Öcalan için "Sayın" ifadesini kullanan HDP, ayrıca tehditler savurarak yargıyı hedef aldı.

"YANARDAĞ'IN YAPTIĞI NE BASIN NE DE İFADE ÖZGÜRLÜĞÜDÜR"
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ konuya ilişkin, "Bebek katili PKK elebaşı Abdullah Öcalan terör suçlusudur, binlerce şehidimizin kanı elinde olan bir katildir, teröristtir. Merdan Yanardağ da terör örgütü elebaşını öven bir şüphelidir. Yanardağ'ın yaptığı ne basın ne de ifade özgürlüğüdür.

Başta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere, Yanardağ'ı savunmak için "Terör örgütü liderini övmeyi ifade özgürlüğü kisvesinde normalleştirme" yarışına giren siyasetçiler, milletimizin hassasiyetlerini görmezden gelen saygısızca bir ahval içindedir. "Seçim kazanamama gerekçesi" arayanlar, sadece bu olaydaki tutumlarının bile toplum nezdindeki karşılığını görseler, arayışlarına devam etmelerine gerek kalmazdı." dedi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN