Son dakika: Başkan Erdoğan liderliğindeki kabine toplantısı sona erdi! Mevcut bakanlarla son kez bir araya gelindi

Son dakika...Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Başkan Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde toplandı. Yeni kabine öncesi mevcut bakanların son kez katıldığı toplantı 2 saat sürdü. Öte yandan yeni kabinenin ne zaman açıklanacağı ise merak konusu. Dün gerçekleştirilen AK Parti MYK toplantısının ardından medya mensuplarının sorularını yanıtlayan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Yemin töreninin yapıldığı akşam muhtemelen kabine açıklanmış olacak" ifadelerini kullandı.

Giriş Tarihi 30 Mayıs 2023, 21:30 Güncelleme 31 Mayıs 2023, 18:59
Son dakika: Başkan Erdoğan liderliğindeki kabine toplantısı sona erdi! Mevcut bakanlarla son kez bir araya gelindi

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki toplantı, saat 16.30'da başladı, 2 saat sonra sona erdi.


Mevcut bakanlar son kez toplantıya katıldı.

2023 Cumhurbaşkanlığı seçiminde büyük zafer elde eden ve yeniden Başkan seçilen Recep Tayyip Erdoğan hızlı adımlarla yoluna devam ediyor. Bu kapsamda Türkiye ve dünya gündemi Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nde ele alındı.

YENİ KABİNE NE ZAMAN BELLİ OLACAK?
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik MYK sonrası yaptığı açıklamada, "YSK milletvekilliği seçimi kesin sonuçlarını açıkladı. 3 gün içerisinde yemin olacak. Fakat Cumhurbaşkanlığı kesin sonuçlarını açıklamadı. YSK açıklamayı yaptıktan sonra yemin töreni ve kabine takvimi başlayacak. Yemin töreninin yapıldığı akşam muhtemelen kabine açıklanmış olacak ve hem de tören yapılacak. Pek çok devlet başkanı gelmek istiyor. Süreç devam ediyor. Tebrikat süreci devam ediyor. Geniş bir katılımla o törenin gerçekleşeceğini değerlendiriyoruz." demişti.



MEHMET ŞİMŞEK'LE BİR ARAYA GELDİ
Başkan Erdoğan, Ekonomiden Sorumlu eski Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'le bir araya geldi. Görüşmenin ardından herhangi bir açıklama yapılmadı.

Yeni dönemde merak edilen konuların başında yeni ekonomi kadroları geliyor.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın çalışmalara destek verdiğini duyurduğu ve Batman mitingine katılan eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in ekonomi yönetiminde etkin bir isim olması bekleniyor. Sabah'taki habere görer AK Parti'nin ekonomi kurmayları arasında üç dönem kuralı nedeniyle Meclis dışında kalan Cevdet Yılmaz, Mustafa Elitaş, Vedat Demiröz'ün de yeni dönemde etkin olması bekleniyor. Bakanlık için seçim beyannamesinin hazırlanmasında rol alan eski Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan'ın da adı geçiyor.

HAZİNE VE MALİYE BAKANLIĞI AYRILIYOR MU?
Yeni dönemde Mehmet Şimşek'in ekonomiden sorumlu Cumhurbaşkanı Yardımcısı olabileceği konuşulurken, eski Bakan Lütfü Elvan ile TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz'ın da içinde yer alacağı güçlü bir ekbinin kurulacağı ifade ediliyor. Bu durumda Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın da ayrılması gündeme geldi. Yeni Kabine'de ayrıca bir AFET Bakanlığı kurulması bekleniyor.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN