İttifak 'Kandil'i yandı PKK ile aynı yorgana ayak uzatan Akşener tutuştu! Kirli işbirliğini hakaretlerle perdeleme çabası

7'li koalisyonun 14 Mayıs'taki seçimler için 'her yol mübah' anlayışı memleket için yıkım vadediyor. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, HDPKK ile yürütülen kirli ittifakı perdelemek adına hakaret diline başvurdu. Akşener, "Eğer ben PKK'lıysam, derhal beni tutuklayın şerefsizler! Derhal tutuklayın! Ne işe yarıyorsunuz?" ifadelerini kullandı. Tam da bu noktada PKK elebaşlarından Sabri Ok'un "PKK ile İYİ Parti aynı noktada" söylemi ve Akşener'in konuşmasında açılan HDP flamalarını hatırlamakta fayda var. Öte yandan "Bir oy Kemal'e bir oy Meral'e" diyen Akşener ile "Bir oy Kemal'e bir oy HDP'ye" diyen Pervin Buldan söylem birliği yapmış, kirli ittifak resmiyet kazanmıştı.

Giriş Tarihi 02 Mayıs 2023, 17:04 Güncelleme 03 Mayıs 2023, 15:35
İttifak ’Kandil’i yandı PKK ile aynı yorgana ayak uzatan Akşener tutuştu! Kirli işbirliğini hakaretlerle perdeleme çabası

İÇİNDEKİLER

Türkiye, ikinci yüzyılının en önemli dönemeci olan 2023 seçimleri için gün sayıyor. Cumhur İttifakı'nın adayı Başkan Recep Tayyip Erdoğan olarak karşımıza çıkarken, 7'li koalisyon binbir kavga ve dövüşün gölgesinde Kemal Kılıçdaroğlu isminde mutabık kaldı.



Kılıçdaroğlu HDPKK desteğini arkasına aldı, HDPKK Kılıçdaroğlu için oy dilenciliğine başladı. İş öyle bir boyut kazandı ki Kandil'deki PKK elebaşları "Kılıçdaroğlu'na oy verin yoksa iç savaş çıkartırız" tehditleri savurmaya başladı.

AKŞENER'İN KONUŞMASINDA AÇIKLAN HDP FLAMALARI VE PERVİN BULDAN İLE SÖYLEM BİRLİĞİ...
Meral Akşener'in İYİ Parti'si de HDPKK ve bölücü türevleriyle aynı yorgana ayak uzattı. Akşener'in İzmir'deki son konuşmasında açılan HDP flamaları dikkatlerden kaçmadı.

Öte yandan "Bir oy Kemal'e bir oy Meral'e" diyen Akşener ile "Bir oy Kemal'e bir oy HDP'ye" diyen Pervin Buldan söylem birliği yapmış, kirli ittifak resmiyet kazanmıştı.

Tüm bu yaşananların gölgesinde İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener kendisini aklamak için ucuz bir tiyatroya girişti.

HDPKK İLE YÜRÜTTÜĞÜ KİRLİ İTTİFAKI PERDELEMEK İÇİN HAKARETE BAŞVURDU
HDPKK ile yürüttüğü kirli ortaklığı perdelemek adına kürsüden hakaretlere başlayan Akşener, "Eğer ben PKK'lıysam, derhal beni tutuklayın şerefsizler! Derhal tutuklayın! Ne işe yarıyorsunuz?" ifadelerini kullandı.



Aynı Akşener, Kandil'in 7'li koalisyona verdiği desteği görmezden gelerek "PKK kanlı bir terör örgütüdür, onunla mücadele etmek herkesin boynunun borcudur! Etmeyen haindir. Onunla barışmaya çalışan hain oğlu haindir!" dedi.



KANDİL'DEKİ BÜYÜKBAŞ SABRİ OK: "PKK İLE İYİ PARTİ AYNI NOKTADA"
Tam da bu noktada PKK elebaşlarından Sabri Ok'un "PKK ile İYİ Parti aynı noktada" söylemini hatırlamakta fayda var.



İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in aksine PKK ve İyi Parti'nin aynı yerde olduğunu belirten Ok, "Herkes bu seçimin farklı olduğunu, geçmiş seçimlere benzemediğini söylüyor. Hatta belki 100 yıllık Türkiye Cumhuriyetinin en önemli seçimi deniliyor. Böyle önemli bir seçim. Bu seçimin bu kadar önemli olmasının nedeni nedir? AKP-MHP faşizmi onlar dışında herkesi etkiliyor. Bundan dolayı AKP-MHP'li olmayan herkes, onlara karşı. Dikkat ederseniz 2. Dünya Savaşında da durum buydu. Sovyetler, Amerika ve Avrupa bile Hitler, Mussolini, Franko faşizmine karşı demokratik direniş cephesini kurdu. Halbuki her biri farklı bir cepheydi. Aynı şey şu an Türkiye için de geçerli. Erdoğan-Bahçeli çıkarları dışında olan her şeye ve herkese karşılar. Bazen diyorlar, PKK, İYİ Parti aynı yerde. Biz faşizme karşıyız. Onlar da şu an karşıyız diyorlar. Eğer böyle katıksız faşist olmasaydılar herkes böyle bir tutum sergilemezdi. AKP-MHP faşizmi bu düzeydedir." ifadelerini kullandı.


"PKK İLE İTTİFAKI İTİRAF EDİN" ÇAĞRISI
İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, "HDP ile yan yana olmayacağız" sözlerinin aksine kenardan desteklenmek istemeyen HDP'li Filiz Koçali, terör örgütü PKK'nın yayın organında yaptığı açıklamada 7'li koalisyonu itirafa çağırdı. 7'li koalisyona Kandil'in çağrılarını hatırlatan Koçali, "Bu suçmuş ya da kenardan destekmiş gibi algılanmaması lazım. Açık ve net durum var ortada. KCK'nın (PKK'nın) Kılıçdaroğlu'na destek çok önemli." dedi.

EDİTÖR NOTU: Ortadaki somut deliller İYİ Parti'nin HDPKK ve Kandil'le aynı yorgana ayak uzattığını bir kez daha tescilledi. Meral Akşener her ne kadar da hakaretlere başvurup ittifakı gizlemeye çalışsa da 7'li koalisyonun 14 Mayıs'taki seçimler için 'her yol mübah' anlayışı memleket için yıkım vadediyor.