Kılıçdaroğlu'ndan gazı aldılar 14 Mayıs'ı iple çekiyorlar! Kandil'in bölücü uzantısı HDPKK'dan Cumhur İttifakı'na küstah tehdit

7'li koalisyon için oy dilenciliğine soyunan HDPKK ve bölücü türevleri bir skandala daha imza attı. HDPKK'lı Erdal Aydemir Cumhur İttifakı'nı hedef alarak alenen tehdit etti. Aydemir, "Cumhur İttifakı'nı oluşturan bütün partilerin 14 Mayıs'ta mahkemesi var" dedi. Öte yandan HDPKK'lı Aydemir geride bıraktığımız aylarda AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora'yı bıçaklamakla tehdit etmişti.

Giriş Tarihi 25 Nisan 2023, 22:44 Güncelleme 25 Nisan 2023, 22:44
Kılıçdaroğlu’ndan gazı aldılar 14 Mayıs’ı iple çekiyorlar! Kandil’in bölücü uzantısı HDPKK’dan Cumhur İttifakı’na küstah tehdit

İÇİNDEKİLER

Türkiye 2023 seçimlerine kısa bir süre kala CHP ve İYİ Parti'nin başını çektiği HDPKK'nın da tam bölücü unsurlarıyla destek verdiği 7'li koalisyonun yıkım siyasetine maruz kalmaya devam ediyor.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Halil İbrahim Sofrası' olarak pazarladığı ittifak, Türkiye için tehlike arz edecek boyuta ulaşan bir yıkım birlikteliğine dönüştü. CHP, 'Milliyetçi' geçinen İYİ Parti ve HDPKK aynı noktada buluştu.

"ÖCALAN'A ÖZGÜRLÜK, YEREL ÖZERKLİK..."
HDPKK Eş Genel Başkanı Pervin Buldan aday çıkarmayacaklarını ilan edip Kılıçdaroğlu'nu işaret etti, takip eden süreçte "Öcalan'a özgürlük" ve "yerel özerklik" gibi bölücü talepler de açığa çıktı.

Kılıçdaroğlu "Kucaklaşmak varken niye kavga ediyoruz?" diyerek HDPKK ve bölücü türevlerini masumlaştırdı, Kandil'deki büyükbaş teröristler de Kılıçdaroğlu'na arka çıktı.

HDPKK VE KANDİL KILIÇDAROĞLU İÇİN OY DİLENCİLİĞİNE BAŞLADI
Öte yandan kirli pazarlıklar sonrası HDPKK ve bölücü türevleri Kılıçdaroğlu için oy dilenciliğine başladı. HDPKK İstanbul vekili Hüda Kaya "Her şeye rağmen, emekçi ve ezilen halklarımız için bir oy Yeşil Sol'a bir oy Kılıçdaroğlu'na" ifadelerini kullandı.

Geride bıraktığımız günlerde de PKK'nın Avrupa faaliyetlerinden sorumlu CDK'nın sözde İsviçre Eşbaşkanı İsmail Kardaş da "Bu seçimde tek oy iktidarı devirir" sözleriyle HDP - Yeşil Sol'un destek verdiği Kemal Kılıçdaroğlu ve 7'li koalisyon için oy dilenciliği yapmıştı.

CUMHUR İTTİFAKI'NDA YER ALAN PARTİLERE YARGILAMA TEHDİDİ
Tüm bunların ışığında HDPKK'lı Erdal Aydemir'den skandal bir çıkış geldi.

Cumhur İttifakı'nda yer alan partileri tehdit eden Aydemir, "Cumhur İttifakı'nı oluşturan bütün partilerin 14 Mayıs'ta mahkemesi var" dedi.

Erdal Aydemir ismini mercek altına aldığımızda çok çarpıcı bir detay karşımıza çıkıyor...

Geride bıraktığımız aylarda bıçaklı saldırıya uğrayan Yenilik Partisi Genel Başkanı ve Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz kalçasından yaralanmıştı.

Söz konusu bıçaklı saldırı sonrası HDP vekili Erdal Aydemir, "Darısı Salih Cora'nın başına" diyerek bağırmıştı.

AK Parti Trabzon Milletvekili Cora ise konuya ilişkin, "Aydemir açıkca tehdit barındıran bir ifade kullanmıştır. Biz siyasette çok tehditler gördük. İnandığımız davada mücadeleye devam edeceğiz. Demirden korkan trene binmez. Çok terörist yardakçısının tehdidine maruz kaldık ama bu tehdidi kınıyorum. Sizden korkan sizin gibi olsun." demişti. Skandal açıklamaların sahibi Aydemir, yaptığının şaka olduğunu ileri sürerek olaydan sıyrılmaya çalışmıştı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN