‘Erdoğan sayesinde’ etiketleriyle Başkan Erdoğan ve Bahçeli düşmanlığı yapan Mahir Akkoyun 7'li koalisyonun ortağı HDPKK sempatizanı çıktı

Son dakika haberleri... Türkiye 14 Mayıs seçimlerine adım adım ilerlerken sosyal medyada “Erdoğan sayesinde” etiketiyle Başkan Erdoğan ve Devlet Bahçeli düşmanlığı yapan Mahir Akkoyun gözaltına alındı. Akkoyun’un CHP’li İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraki İzdoğa şirketinde çalıştığı tespit edildi. Akkoyun'un HDP savunucusu olduğu, Gezi Parkı, Alparslan Türkeş ve Muhsin Yazıcıoğlu hakkında da skandal paylaşımları olduğu ortaya çıktı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise HDPKK'lı Akkoyun'a sahip çıktı.

Giriş Tarihi 07 Nisan 2023, 12:13 Güncelleme 07 Nisan 2023, 17:37
‘Erdoğan sayesinde’ etiketleriyle Başkan Erdoğan ve Bahçeli düşmanlığı yapan Mahir Akkoyun 7’li koalisyonun ortağı HDPKK sempatizanı çıktı

İÇİNDEKİLER

14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimleri öncesinde algoritmalarla muhalif paylaşımları ön planda tutan Twitter'da Başkan Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin üzerinde fotoğraflarının bulunduğu çıkartmaların hazırlanarak dağıtıldığı, bu çıkartmaların bazı marketlere ve halkın yoğun bulunduğu yerlere yapıştırıldığı belirlendi.

ÇIKARTMALARI YAPAN GRAFİKER CHP'Lİ BELEDİYEDEN ÇIKTI
Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı tarafından yapılan çalışmada sosyal paylaşım sitesi Twitter'da yayınlanan çıkartmaların "mahirgra" rumuzlu Twitter hesabının sahibi tarafından dolaşıma sokulduğu tespit edildi.

Zanlının "Şöyle stickerlar tasarladım. İnsanların enflasyonla ve hayat pahalılığıyla en çok yüzleştikleri yerler olan marketlerde, manavlarda, pazarlarda ve alışveriş merkezlerinde yer alan ürünlere ve ürün rafları gibi yerlere yapıştırılsın diye" paylaşımı yaptığı belirlendi.

Polisin yaptığı çalışmada hesabın 27 yaşındaki Mahir Akkoyun'a ait olduğu, şüphelinin İzmir'in Gaziemir İlçesinde yaşadığı ve grafiker olarak İzmir Büyükşehir Belediyesi iştirak şirketlerinden İzdoğa Çevre Koruması İyileştirilmesi Müşavirlik ve Proje Hizmetleri şirketinde çalıştığı tespit edildi.

TUNÇ SOYER PLAKET VERMİŞ
CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer'in söz konusu kişiye plaket verdiği kare de ortaya çıktı.

GÖZALTINA ALINDI
Siber Suçlarla Daire Başkanlığı'nın yaptığı çalışmaları ardından Mahir Akkoyun İzmir Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı.

GEZİ PARKI, TÜRKEŞ VE YAZICIOĞLU HAKKINDA SKANDAL PAYLAŞIM
CHP'nin fonladığı Mahir Akkoyun'un HDP savunuculuğuna soyunduğu paylaşımları ortaya çıktı. Meral Akşener'in "HDP ile aynı masada olmayız" sözlerine "Merak etme Meral, HDP dün tükürdüğünü bugün yalayanların yanına oturmaz zaten" ifadelerini kullanmış.

Öte yandan Gezi Parkı olayları hakkında AK Parti ve Alparslan Türkeş'i hedef alan Mahir Akkoyun, Muhsin Yazıcıoğlu hakkında da "keşke ölmeseydi de gerçek yüzünü görseydi herkes" dedi.

AKŞENER HDPKK'LIYA SAHİP ÇIKTI
Sözde milliyetçi İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Bu sabah, tasarımları yüzünden Mahir Akkoyun gözaltına alındı. Tehditlerin korkutamadığı gençlerimizi özgürlüklerine darbe vurarak sindiremeyeceksiniz. Zulmünüz de baskınız da yakında son bulacak. Biz gerçekleri söyleyen gençlerimizle tarih yazacağız! Sadece 37 gün kaldı" diyerek, kendisini hedef gösteren HDPKK'lıya destek çıktı.

DEMİRTAŞ'A ÖVGÜ
2020'de Demirtaş'ın fotoğrafını paylaşan Akkoyun, "Hapse gireceğini bile bile muhalefet etmeyi bırakmadı ve iktidara payanda olmadı. Çıkar gözetmeden, hesap yapmadan, 'bağrınıza taş basın ama muhalefeti destekleyin' deyip büyükşehirlerin kazanılmasını sağladı. Değeri bugün daha net anlaşılıyor" ifadelerini kullandı.

SERBEST BIRAKILDI
Akkoyun, Konak İlçe Emniyet Müdürlüğü'nden çıkartılarak Bayraklı Adliyesi'ne sevk edildi. Halkı kin ve düşmanlığa sevk eden Mahir Akkoyun mahkemece serbest bırakıldı.