PKK 7'li koalisyona selam çaktı, ABD'den terörist aklama yayınları başladı! National Geographic'den skandal paylaşım

Terör örgütü PKK'nın Suriye kolu PYD/YPG'ye bağlı teröristleri bizzat generalleriyle eğiten, tırlar dolusu silah ve mühimmatı hiç gizleme gereği duymadan aleni biçimde gönderen ABD, terör örgütünü sözde "romantik savaşçılar" gibi göstererek "kahramanlaştırma" projesini medya üzerinden sürdürüyor. Belgeselcilikte dünya çapında bilinen National Geographic'in Instagram hesabında PKK'nın Suriye'deki kolu YPJ'nin kadın teröristleri sözde "kahraman" olarak tanıtılarak skandal bir paylaşıma imza atıldı. Belgesel kanalı ve dergisi National Geographic'in, bir Amerikan projesi haline gelen PKK'nın Suriye'deki terör gruplarını "kahramanlaştırma" yayınına tepki yağdı. Özelikle de 2014 yılından bu yana moda dergileri bile kullanılarak yürütülen terörist güzellemesi kampanyasına Türkiye'de pek çok platformda televizyon yayını olan National Geographic'in katılmasına karşı RTÜK başta olmak üzere Türkiye'den sert bir karşılık verilmesi çağrıları yapıldı.

Giriş Tarihi 31 Mart 2023, 06:11 Güncelleme 31 Mart 2023, 16:50
PKK 7’li koalisyona selam çaktı, ABD’den terörist aklama yayınları başladı! National Geographic’den skandal paylaşım

İÇİNDEKİLER

269 milyon takipçili National Geographic hesabından yapılan PKK propagandasında, kadın teröristler "moda ikonu" gibi kullanılırken, paylaşım metninde methiyeler sıralandı.

İstanbul'da yaşayan fotoğrafçı Erin Trieb'in terör örgütü içine girip çektiği fotoğrafları skandal ifadelerle paylaşan ABD merkezli National Geographic, Suriye'deki kadın teröristleri DEAŞ'a karşı mücadele sözde "kahramanlar" olarak pazarladı.

BELGESEL KANALI YPJ'YE METHİYELER DÜZDÜ
Amerikan belgesel kanalının resmi Instagram hesabında teröristler için "2014'te İslam Devleti Irak ve Suriye'nin geniş bölgelerine saldırıp onları ele geçirdiğinde, yaklaşık 7.000 gönüllü kadın asker, PKK (Kürt İşçi Partisi) ve daha geniş Kürt direniş hareketinden gelişen silahlı bir militan grup olan YPJ'ye katıldı. YPJ askerleri evlenmemeyi veya çocuk sahibi olmamayı tercih ediyor, bunun yerine İslam Devleti isyancılarıyla savaşmak için silaha sarılıyor" denildi. Bir "kahraman ikon" gibi sunma alçaklığı, "Birçok Suriyeli, onları İslam Devleti'ne karşı ilk ve en şiddetli savunma hattı olarak görüyor. Kürtler arasında, kadın savaşçılarının, bir kadın tarafından öldürülürlerse cennete gidemeyeceklerine inanan İslam Devleti militanlarında büyük korku uyandırdığı söyleniyor." ifadeleriyle devam etti.

MÜSLÜMANLAR TERÖRİST ALGISI
National Geographic paylaşımında ABD Dışişleri Bakanlığının PKK'yı terör örgütü listesine aldığına dikkat çekilirken, Suriye'deki teröristlere ise destek verdiği, "PKK, ABD Dışişleri Bakanlığı'nın Yabancı Terör Örgütleri listesinde yer alıyor, ancak YPJ'nin İslam Devleti ile mücadeledeki rolü göz önüne alındığında, ABD, PKK'nın kardeş grubu olan YPJ'yi de 2014'den bu yana desteklemeye ve koordine etmeye devam ederek onlara silah, fon ve para sağlıyor." ifadeleriyle itiraf edildi.

BATI MEDYASI 2014'DEN BERİ SİSTEMATİK BİÇİMDE PAZARLIYOR
Batı medyasının PKK terör örgütünün Suriye'deki kolunu pazarlama operasyonu yeni değil. 2014 yılından bu yana moda dergileri bile kadın teröristleri manken gibi kullanıp, özel çekimlerle terör örgütüne dünya çapında bir sempati oluşturmaya çalışıyor.

2014 yılında Marie Claire isimli moda dergisi de PKK terör örgütünün kadın militanlarını "moda ikonu" gibi parlatmış, Batı medyası bu tarihlerden itibaren terör örgütü PKK'yı "özgürlük savaşçısı", "isyancı" gibi nitelemelerle büyük bir algı operasyonu başlatmıştı.

Bir Amerikan projesi olduğu artık netleşen PKK/PYD terör örgütüne dünya çapındaki kampanya Hollywood desteğiyle de sürdü. "Anarşistler IŞİD'e Karşı (The Anarchists vs ISIS)" isimli filmle DEAŞ'a karşı savaşmak için Suriye'ye giden ve PKK/PYD terör örgütü saflarına katılan bir grup ABD'linin hikâyesi anlatıldı.

Filmin asıl amacı, DEAŞ terör örgütü ile mücadele adı altında PKK/PYD terör örgütünün kahramanlaştırılması, terör örgütünün meşrulaştırılması, terör örgütünün uluslararası alanda sözde "özgürlük savaşçıları" olarak kabul görmesinin sağlanması olarak değerlendirilmişti.

FOTOĞRAFLARI ÇEKEN ERİN GRACE TRİEB KİMDİR?
Peki terör örgütüne adeta cila çeken bu fotoğrafçı kim...
ABD, Dallas Teksas'ta büyüyen ve Texas A&M Üniversitesi'nde fotoğraçılık bölümünde eğitim alan Erin Grace Trieb 2007 yılından itibaren serbest foto muhabiri ve belgesel foroğafçısı olarak çalıştı.


Fotoğrafta: Erin Trieb

BİR AYAĞI İSTANBUL'DA
Teröristlerin güzellendiği fotoğrafları çeken Erin Grace Trieb'in bir ayağı da İstanbul'da. Trieb zaman zaman İstanbul'da zaman zaman New York'ta yaşıyor. The New York Times, TIME ve Türkiye'de de uydu yayını yapan National Geographic gibi küresel yayın organlarına çalışan Trieb 2014'teki skandalın da arkasındaki isimlerden...

MARIE CLAIRE'DEKİ FOTOĞRAFLARI ÇEKEN İSİM
2014'te Marie Claire isimli moda dergisinin PKK'lı kadın teröristlerin moda ikonu gibi gösterildiği fotoğrafları çeken de yine aynı isim...




MANİDAR ZAMANLAMA
Dünya genelinde 269 milyon takipçisi olan @natgeo uzantılı Instagram hesabından yapılan PKK propagandasının zamanlaması ise manidar. Bilindiği üzere Türkiye'nin ikinci yüzyılının en önemli dönemeci olan 2023 seçimlerine artık sayılı bir zaman kaldı.

7'li koalisyondan şartlı 'evet' alan Kemal Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanlığı adaylığını ilan etti.

(Haberi okumak için lütfen görsele tıklayınız)

Kılıçdaroğlu'na ilk destek PKK'nın siyasi uzantısı HDP'den geldi, HDPKK aday çıkarmayarak Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceğini ilan etti. Kandil'deki elebaşları da 6'lı koalisyona methiyeler düzdü. PKK'nın büyükbaşlarından Duran Kalkan, "6'lı masanın önü" açık dedi. Diğer bir üst düzey PKK'lı hain Sabri Ok ise "100 yıllık Cumhuriyet'i yıkacağız" imasında bulundu. Amaçlarının siyaset yapmak olduğunu dile getiren Ok, "Tabbi ki destek vereceğiz" diyerek 7'li koalisyona selam gönderip arka çıktı.

(Haberi okumak için lütfen görsele tıklayınız)

PKK'YA VERDİĞİ DESTEĞİ AÇIK ETTİ
Sabri Ok 'Uluslararası güçler bizi destekliyor' diyerek küresel çetenin PKK'ya verdiği desteği de açık etmiş oldu. Tüm bu yaşananların gölgesinde PKK'nın 6+1'lik koalisyona yanlamasıyla eşgüdümlü olarak ABD medyasının PKK aklama yayınları dikkat çekti.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN