Erkan Baş'tan 'yargılarız' tehdidi! 6+1'li koalisyonun küçük ortakları Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan da hedefte!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kirli pazarlıklar ve kavgalar sonrası aday olmasının ardından CHP ve yandaşları tehdit diline sarıldı. Kılıçdaroğlu'nun iktidar olacağı hayalini kuran ve tehdit dilini benimseyen isimlere son olarak TİP Genel Başkanı Erkan Baş eklendi. Yargılama tehdidi savuran Erkan Baş, koalisyonun küçük ortağı Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan'ı da hedef aldı. Bu durum Babacan ve Davutoğlu için "Kullanıp atılacaklar" yorumuna sebep oldu.

Giriş Tarihi 24 Mart 2023, 23:35 Güncelleme 25 Mart 2023, 00:18
Erkan Baş’tan ’yargılarız’ tehdidi! 6+1’li koalisyonun küçük ortakları Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan da hedefte!

İÇİNDEKİLER

Cumhuriyet Halk Partisi, İYİ Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi, DEVA Partisi ve Demokrat Parti'nin oluşturduğu 6'lı koalisyonun kirli pazarlıklar ve büyük kavgalar sonrası adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu oldu.

Terör örgütü PKK Kandil'den 6'lı koalisyona "yolunuz açık" mesajları gönderirken başını terör örgütünün siyasi kolu HDP'nin çektiği Türkiye İşçi Partisi'nin de içinde bulunduğu Emek ve Özgürlük İttifakı da 'aday çıkarmayacağız' diyerek CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na destek verdi.

TİP'Lİ ERKAN BAŞ'TAN CHP'NİN KANALINDAN TEHDİT
Kılıçdaroğlu'na destek veren TİP'in Genel Başkanı Erkan Baş CHP'nin kanalı Halk TV'de tehditler savurdu.

TİP'Lİ ERKAN BAŞ'TAN CHP'NİN KANALINDAN TEHDİT I VİDEO İZLE

KÜÇÜK ORTAKLAR ALİ BABACAN VE AHMET DAVUTOĞLU DA HEDEFTE
Kılıçdaroğlu'nun iktidar olmasının hayalini kuran Erkan Baş yargılamalar yapılacağını belirterek "Açık konuşayım sonuçta Millet İttifakı'nın içerisinde daha önce bu iktiarın parçası olmuş topluluklar da var. Mesela yargılama süreci... Acaba ucu bana dokunur mu diye frenlemeye çalışan birileri varsa kusura bakmayın arkadaşlar biz size de karşı durururuz. Ya eski defterleri açmayalım... Hayır!" ifadeleriyle Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan'ı da hedef aldı.

KULLANIP ATILACAKLAR
Erkan Baş'ın bu tehditleri CHP yandaşı İsmail Küçükkaya bile şaşırırken Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu ses çıkarmıyor.

Sosyal medyada kullanıcılar Erkan Baş'ın bu sözleri sonrası Babacan ve Davutoğlu için "Kullanıp atılacaklar" yorumunu yaptı.

TİP'Lİ AHMET ŞIK DA DEVLETE TEHDİTLER SAVURMUŞTU
Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığı sonrası daha önce defalarca kez devleti hedef alan ve devlere 'katil' diyen TİP'li Ahmet Şık'ı da gaza getirmişti.

Şık, Kılıçdaroğlu'nun adaylığı ile eş zamanlı olarak Twitter üzerinden tehditler savurmuştu.

"Savcılar, iddianame hazırlıklarına başlamış mıdır?" sorusunu yönelten Şık devlet kadrolarını "RETÖ" diye kodlayarak skandal bir şekilde suç örgütü olmakla suçladı.

Konuyla ilgili soruşturma başlayacağını söyleyen Şık şu skandal ifadelerle tehdit savurdu;

"Savcılar, iddianame hazırlıklarına başlamış mıdır? Malum, Cumhuriyet tarihinin en büyük suç örgütü olan RETÖ soruşturmaları başlayacak. Karışık sırayla: -15 Temmuz süreci, -Suriye iç savaşında iktidarın üstlendiği rol ve örgütlerle ilişkiler, -Bu ilişkilerin göbeğindeki MİT… -7 Haziran 2015 seçimleri sonrasında ülkenin içine sokulduğu kan banyosu -Memleketin dört bir yanında patlatılan IŞİD bombaları, -Gezi davası hukuksuzlukları -HDP'li seçilmişlerin tutuklanmasından partinin kapatılma girişimlerine kadar uzanan süreç -Yolsuzluk/yağma/talan düzeni... -Yerel yönetimlere kayyım uygulamaları -Parti memuru gibi çalışan mülki amirler -Kamu kurumlarının eş/dost/akraba atamalarıyla arpalık haline dönüştürülmesi -Özelleştirmelerdeki ihale yolsuzlukları -Haksız/hukuksuz tutuklamalar… -Sedat Peker'in ifşa, itiraf ve iddiaları -Türkiyeyi narko devlet galine dönüştürmek -Vergi barışı uygulamalarıyla kara para aklama -17/25 Aralık süreci iddiaları -İmar talanları -15 Temmuz sonrası çıkarılan KHK'lerle uygulamaya geçirilen tüm hukuksuzluklar… Ez cümle devleti mafyalaştıran mafyayı da devletleştiren tün hukuksuzluklar. Aklıma gelmeyenleri siz ekleyin ki hesaplaşma niyeti olmayanlara ya da hesaplaşmaktan vazgeçeceklerin neye/kime suç ortağı olacakları anlaşılsın."

KEMAL KILIÇDAROĞLU TİP'E KOŞMUŞTU
3 Mart'ta Akşener'in masayı dağıtması sonrası ortak arayışına çıkan Kılıçdaroğlu TİP Genel Başkanı Erkan Baş'ı makamında ziyaret etmiş ve birlikte poz vermişti. Görünen o ki Akşener masaya dönse de Kılıçdaroğlu TİP ve HDP gibi partilerle birlikte yol yürümeye de devam ediyor...