AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar: Işık kütlesinin oluşması olağandır

Merkez üssü Kahramanmaraş olan asrın çifte depremlerinin ardından AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, AFAD Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, "Artçı sarsıntı sayısı 6 bini geçti. Şu anda 6 bin 40'a ulaştı. 3-4 arası büyüklükte olanlar 1628, 4-5 arası 436, 5-6 arası 40 adet olarak ölçüldü." dedi. Sosyal medyada paylaşılan deprem anındaki ışık görüntüsü hakkında konuşan Tatar, "Bu kadar büyük bir sürtünme etkisi ile fayın kırıldığı hat boyunca ışık kütlesinin oluşması olağandır." ifadelerini kullandı.

Giriş Tarihi 19 Şubat 2023, 12:27 Güncelleme 19 Şubat 2023, 16:51
AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar: Işık kütlesinin oluşması olağandır

İÇİNDEKİLER

Kahramanmaraş merkezli asrın çifte depremlerinde artçı sarsıntılar devam ediyor. AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, AFAD Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında konuştu. Tatar, Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremlerde artçı sarsıntıların bir süre daha devam edeceğini belirtti.

"ARTÇI SARSINTI SAYISI 6 BİN 40'A ULAŞTI"

AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Tatar, "Bu her iki çok sıra dışı deprem. Artçı sarsıntı sayısı 6 bini geçti. Şu anda 6 bin 40'a ulaştı. 3-4 arası büyüklükte olanlar 1628, 4-5 arası 436, 5-6 arası 40 adet olarak ölçüldü. Bir adet de 6üzerinde sarsıntı var. 5-6 arası 40 adet artçı sarsıntı, son 4 ayda yaşadığımız İzmir ve düzce merkezi büyüklüğündeki depremlere karşılık geliyor. Dün de yine Göksun merkezli 5.1 büyüklüğünde artçı meydana geldi" dedi.

"HASARLI BİNALARA GİRİLMEMESİ BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR"

AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Tatar, konuşamsının depremzedelere uyarılarda bulundu. Tatar, "Artçı sarsıntılar daha uzun bir süre devam edecek. Bu artçılar 5 ve üzerine çıkabilir. Hasarlı binalara girilmemesi büyük önem taşıyor. Sosyal medyada sıkça paylaşılan görüntülerden birindeki gökyüzünde şimşek çakması olağan görüntülerdir. Bu kadar büyük bir sürtünme etkisi ile fayın kırıldığı hat boyunca ışık kütlesinin oluşması olağandır. Heyelan ve kaya düşmesi anlamında yerleşim bölgelerini doğrudan tehdit eden tehlikenin bulunmadığını söyleyebiliriz." diye konuştu.

"IŞIK KÜTLESİNİN OLUŞMASI OLAĞANDIR"

Sosyal medyada paylaşılan deprem anındaki ışık görüntüsü hakkında konuşan Tatar, "Bu kadar büyük bir sürtünme etkisi ile fayın kırıldığı hat boyunca ışık kütlesinin oluşması olağandır." ifadelerini kullandı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN