Külliye'de 'Cumhur' zirvesi! Başkan Erdoğan, Bahçeli'yi kabul etti: 99 adet gül takdim edildi 3 hilalli pasta kesildi

Son dakika haberleri... Başkan Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi kabul etti. Külliye'deki 45 dakikalık görüşmede Bahçeli, Erdoğan'a 99 adet gül takdim ederken, Erdoğan da doğum günü 1 Ocak olan Bahçeli'ye üzerinde 3 hilal figürü bulunan doğum günü pastası ikram etti.

Giriş Tarihi 29 Aralık 2022, 16:38 Güncelleme 29 Aralık 2022, 22:01
Külliye’de ’Cumhur’ zirvesi! Başkan Erdoğan, Bahçeli’yi kabul etti: 99 adet gül takdim edildi 3 hilalli pasta kesildi

İÇİNDEKİLER

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi kabul etti.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde basına kapalı gerçekleşen görüşme yaklaşık 45 dakika sürdü.

99 ADET BEYAZ GÜL
MHP Genel Başkanı Bahçeli, Başkan Erdoğan'a 99 adet gül takdim ederken, Erdoğan da doğum günü 1 Ocak olan Bahçeli'ye üzerinde 3 hilal figürü bulunan doğum günü pastası ikram etti.



Görüşmede MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin 1 Ocak'taki doğum günü nedeniyle pasta kesildi.




DOĞUM GÜNÜ TEBRİĞİ
Öte yandan Başkan Recep Tayyip Erdoğan, resmi sosyal medya hesabı Twitter üzerinden, MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin doğum gününü tebrik etti.

Erdoğan, "Nice sağlıklı, mutlu yıllara Bahçeli" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın doğum günü kutlamasına teşekkür etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki görüşmesine ilişkin görüntüler paylaşıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kapıda karşıladığı Bahçeli'ye, "Doğum gününüz kutlu olsun, Rabb'im daha nice yıllara sağlıkla sıhhatle kavuştursun." dedi. Bahçeli de teşekkür ederek "Amin, cümlemize." ifadesini kullandı.

Bahçeli, pasta kesilirken, "Ne kadar daha gençleştik?" diye soran Erdoğan'a, "Bu sene 75 olduk efendim." karşılığını verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan da "Maşallah." dedi.

SON GÖRÜŞME 2 HAFTA ÖNCEYDİ
İki lider en son 13 Aralık'ta Bahçeli'nin evinde görüşme gerçekleştirmişti.

Peki gündemde hangi konular var?
Akşam Gazetesi Ankara Temsilcisi Emin Pazarcı, A Haber canlı yayınında konu ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

İşte o açıklamalardan satır başları;

Ortada bir ittifak var. Bu ittifakta da Cumhur İttifakı'nda şartsız destek veren bir Milliyetçi Hareket Partisi var. Meral Akşener'in de ifade ettiği gibi bu taraf etle tırnak gibi öbür tarafta da bir Millet İttifakı var sürekli olarak 6'lı masanın paydaşlarıyla Sayın Kılıçdaroğlu görüşmeler yapıyor. Orada problemler var. Hatta bugün bazı açıklamaları var Sayın Kılıçdaroğlu'nun ne var neyi merak ediyorsunuz bunlar çok doğal diyor.

GÜNDEMDE HANGİ KONULAR VAR?
Burada da doğal ve rutin bir görüşme gerçekleşiyor meseleye böyle bakmak lazım. Çünkü Sayın Erdoğan bir takım adımlar atıldı bir takım gelişmeler var iç ve dış gelişmeler var bunlarla ilgili olarak Sayın Bahçeli'yi bilgilendirecek. İkincisi de bazı adımlar atıldı özellikle geniş kesimlere asgari ücrette bir takım artışlar var öbür taraftan EYT problemi çözüldü önümüzdeki günlerde memur ve emekli maaşları var bunlarla ilgili düzenlemeler olacak.

Doğal olarak seçime giderken bunların yansımaları da görüşülecek belki Devlet Bahçeli'den bazı atılması gereken adımlarla ilgili olarak bir takım tavsiyeler bilgiler alacak MHP'nin yaklaşımına da dikkat edecek ona göre bir takım belki önümüzdeki günlerde gelişmeler ortaya çıkacak.

Bu arada mitingler yapılıyor peş peşe mitingler hem MHP hem de AK Parti bazı toplantılar gerçekleştiriyor. Ama MHP uzun züreden beri bazı illerde değil hemen hemen Türkiye'nin tamamında bir tarama yapıyor köylere kadar inen. Belki bunların sonuçları değerlendirilecek.

SEÇİM ERKENE ALINIR MI?
Seçim tarihinin öne alınması da söz konusu. Belki bu konuda da bir değerlendirme yapılabilir. Seçim takviminde oynamalar olabilir.

Zaten belli bir süre erkene alınacağı görülüyor. Ama bunlara biz kulis bilgisi demeyelim tahmin diyelim.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN