CHP'li rüşvetçi eski Başkan Murat Hazinedar'ın da aralarında olduğu 7 kişi tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi

CHP’li Beşiktaş Belediyesi’ne yönelik rüşvet soruşturması kapsamında eski Başkan Murat Hazinedar Kastamonu’da yakalanmıştı. Hazinedar’ın yakalanma anına ilişkin görüntüler ortaya çıkmıştı. Beşiktaş Belediyesi'ndeki rüşvet operasyonu kapsamında gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen eski Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar'ın da aralarında bulunduğu 7 kişi tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Giriş Tarihi 15 Aralık 2022, 14:51 Güncelleme 15 Aralık 2022, 23:17
CHP’li rüşvetçi eski Başkan Murat Hazinedar’ın da aralarında olduğu 7 kişi tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi

İÇİNDEKİLER

Rüşvet soruşturması kapsamında aranan eski Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, Kastamonu'da gözaltına alınarak İstanbul'a getirildi.

Hazinedar, sağlık kontrolünün ardından ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.

Eski Beşiktaş belediye başkan yardımcıları Hüseyin Avni Sipahi ve Rıfat Örnek ile zabıta müdürü Selçuk Bartınlı'nın aralarında bulunduğu şüphelilerin de yazılı beyanları alındı.

Murat Hazinedar ve diğer şüpheliler Bayrampaşa Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi.

YAKALANMA ANI ORTAYA ÇIKTI
TRT Haber'de yer alan habere göre, Murat Hazinedar'ın yakalanmasına ilişkin görüntülerine ulaşıldı.

Şüpheliler, çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, rüşvet ve irtikapla suçlanıyor. Mülkiye müfettişleri, bu suçları Beşiktaş Belediyesinde 2014-2016 yıllarına ilişkin denetimlerde tespit etmişti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma kapsamında ortaya çıkan rüşvet ağı sonrasında 17 kişi hakkında gözaltı kararı verilmişti. Ardından belirlenen adreslere eş zamanlı baskınlar düzenlenmişti.

TUTUKLAMA TALEBİYLE MAHKEMEYE SEVK EDİLDİLER
Beşiktaş Belediyesi'ndeki rüşvet operasyonu kapsamında gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen eski Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar'ın da aralarında bulunduğu 7 kişi tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca "Çıkar amaçlı örgüt kurma", "Rüşvet" ve "İrtikap" suçlarından iki yıldır süren soruşturma kapsamında düzenlenen operasyonla yakalanarak emniyetteki işlemleri tamamlanan aralarında Murat Hazinedar'ın da bulunduğu 17 şüpheli bugün sabah saatlerinde Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edildi. Şüphelilerin ifadelerinin alınması için 9 savcı görevlendirildi.

8 ADLİ KONTROL TALEBİ
Savcılık sorgularının ardından Murat Hazinedar, Hüseyin Avni Sipahi, Çetin Kırışgil, Ekrem Eray Arda, Mehmet Uğur Şahin, Bediz Güvenkaya ve Mürvet Günday "İcbar suretiyle irtikap" ve "Rüşvet almak" suçlarından tutuklanmaları talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildiler. Şüphelilerden biri emniyetten serbest bırakılırken, biri de savcılık sorgusundan sonra serbest bırakıldı. Diğer 8 şüphelinin ise adli kontrol uygulanması talep edildi.