Kemal Kılıçdaroğlu ithal danışmanların salona gelmemesini böyle savundu: Millet teknoloji görsün

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ithal danışmanları 3 Aralık'taki programda geşlmeye bile tenezzül etmeden video konferans ile uzaktan 'vizyon' çizmeye çalışmıştı. Tepkilere neden olan bu duruma Kılıçdaroğlu'ndan akla ziyan bir savunma geldi. CHP lideri "Bizim milletimiz teknolojiyi de görsün. Oturduğum yerden Amerika'yı izliyorum. Bilinçli bir tercihti" dedi. Kılıçdaroğlu'nun bu sözleri de tepki çekerken sosyal medyada dalga konusu oldu.

Giriş Tarihi 09 Aralık 2022, 02:00 Güncelleme 09 Aralık 2022, 09:43
Kemal Kılıçdaroğlu ithal danışmanların salona gelmemesini böyle savundu: Millet teknoloji görsün

İÇİNDEKİLER

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tartışılan ABD ve İngiltere ziyaretlerinin ardından sık sık dile getirdiği 'vizyon' projesini 3 Aralık'ta Türkiye'ye duyurdu.

'İkinci Yüzyıla Çağrı Buluşması' adı altından gerçekleştirilen toplantı baştan sona fiyasko ile sonuçlandı.

KILIÇDAROĞLU'NUN YENİ DANIŞMANLARI UZAKTAN 'VİZYON' ÇİZDİ
Kemal Kılıçdaroğlu'nun danışman olarak seçtiği Jeremy Rifkin, Ufuk Akçiğit ve Daron Acemoğlu ABD'den videokonferans yöntemiyle katılarak sunu yaptı.

YAYIN DONDU ÇEVİRİ KULAKLIĞI DAĞITMADILAR
Kılıçdaroğlu'nun ve CHP'lilerin en çok parlattığı isimlerden ABD'li Jeremy Rifkin küresel ısınma ve iklim konusunda İngilizce uzun bir sunum yaptı.

Rifkin sunumunu yaparken yayın kesildi ve bağlantı kopmaları yaşandı. İzleyicilere çeviri kulaklığı dağıtılmaması partilerin tepkisine neden olurken Rifkin'in konuşmasını salondakilerin birçoğu anlamadı.

Rifkin konuşurken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu'nun uyuklaması da sosyal medyada gündem olurken CHP bu durumu 'Kovid-19 testi pozitif çıktı' olarak açıkladı.

Fiyaskoya dönen sunumlar sırasında CHP tarafından fonlanan TELE 1 bile yayın kestirirken, Yılmaz Özdil'den Şaban Sevinç'e kadar birçok CHP'li isim de sert eleştirilerde bulundu.

KEMAL KILIÇDAROĞLUNDAN AKLA ZİYAN SAVUNMA: MİLLETİMİZ TEKNOLOJİ GÖRSÜN
Danışmanların toplantıya katılmaması eleştirilere neden olurken, Kılıçdaroğlu, bunun bilinçli bir tercih olduğunu iddia ederek ilginç bir savunma yaptı.

KILIÇDAROĞLU'NDAN FİYASKOYU PERDELEME ÇABASI |VIDEO

Kılıçdaroğlu uzun yıllardır gerçekleştirilen ve cep telefonlarından herkesin kullandığı mesajlaşma uygulamalarından dahi yapılabilen görüntülü görüşmeyi yeni bir şeymiş gibi sunmaya çalıştı.



Kılıçdaroğlu katıldığı bir programda kendisine dönük, "Daha kendileri bile o isimleri salona getirememişler. ABD'den ekrandan online bağlantı ile katıldılar" eleştirileri olduğu belirtilerek "Neden gelmediler?" sorusu yöneltildi.

Kılıçdaroğlu ise şu savunmayı yaptı;

"Milletimiz teknolojiyi de görsün. Allah aşkına teknolojiyi görsün milletimiz. Oturduğum yerden konuşuyorlar. Ben Daron Acemoğlu'nun öteki hocayı Amerika'dan izliyorum."

SOSYAL MEDYADA DALGA KONUSU OLDU
Kılıçdaroğlu'nun bu sözleri sosyal medyada hem tepki çekti hem de dalga konusu oldu.

TAŞ DEVRİNDEN KALAN CHP, MİLLET DEĞİL!
AK Parti İzmir Milletvekili Alpay Özalan, "Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'ye gelme zahmetinde bile bulunmayan danışman görünümlü kayyumlarıyla ilgili "Bizim milletimiz teknolojiyi de bir görsün, benim oturduğum yerde Amerika'dan konuşuyor bir insan, ben de izliyorum." dedi. Pardon da Taş Devri'nde kalan CHP, millet değil!" dedi.

İşte sosyal medyadaki mesajlardan bazıları;




Öte yandan 3 Aralık tarihli fiyasko dolu programda Kılıçdaroğlu, aleni bir şekilde adaylığına ilan ederek "Sana rakip olmaya geliyorum ey dünya. Hayırlı uğurlu olsun diyorum, haydi arkadaşlar başlıyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN