Son dakika! 6 yaşındaki çocuğa cinsel istismar iddiası! Bakanlık harekete geçerek davaya müdahil oldu

Son dakika haberi: Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, H.K.G'nin 6 yaşındayken cinsel istismara maruz kaldığı yönündeki haberlerin ardından harekete geçti. 'Çocuğun nitelikli cinsel istismarı' iddiasıyla açılan davaya Bakanlık müdahil oldu. Bakanlıktan yapılan açıklamada "Bakanlığımızca süreç yakından takip edilerek, bundan önce olduğu gibi ilerleyen dönemde de mağdura her türlü hukuksal destek verilecektir." denildi. Skandal olay ile ilgili AK Parti'den de bir açıklama geldi. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, mağdurun yanında olacaklarını ve hukuki süreci takip edeceklerini belirtti.

Giriş Tarihi 07 Aralık 2022, 19:44 Güncelleme 09 Aralık 2022, 10:18
Son dakika! 6 yaşındaki çocuğa cinsel istismar iddiası! Bakanlık harekete geçerek davaya müdahil oldu

İÇİNDEKİLER

Son dakika haberine göre Türkiye'nin gündemine oturan çocuğa cinsel istismar skandalında yeni bir gelişme yaşandı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 6 yaşındayken cinsel istismara maruz kaldığı iddia edilen H.K.G ile ilgili açıklamada bulundu.



Basında çıkan "H.K.G'nin 6 yaşındayken cinsel istismara maruz kaldığı" yönündeki haberlere ilişkin açıklama yapılması gereği duyulduğu belirtilen Bakanlıktan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak tarafımızdan, İstanbul Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Çocuğun nitelikli cinsel istismarı' iddiasıyla açılan davaya müdahil olunmuştur. Bakanlığımızca süreç yakından takip edilerek, bundan önce olduğu gibi ilerleyen dönemde de mağdura her türlü hukuksal destek verilecektir."

AK PARTİ'DEN TEPKİ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, mağdurun yanında olacaklarını ve hukuki süreci takip edeceklerini belirtti.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Çelik; "Basın yayın organlarında bir çocuğun 6 yaşındayken cinsel istismara maruz kaldığı yönündeki haberleri çok yakından takip ediyoruz. Çocukların istismarını lanetliyoruz. Çocukların istismar edilmesi asla affedilmeyecek lanetli bir suçtur. Mağdurun yanında olacağız ve her türlü desteği vereceğiz. Mağdur her kimse yanındayız; suçlu her kimse karşısındayız. Devam eden hukuki süreçte çocuklarımızın üstün yararının gözetileceğine eminiz. Hukuki süreci en yakın şekilde takip edeceğiz." dedi.

NE OLMUŞTU?
Y.Z.G isimli şahsın, 1998 yılında kızı H.K.G'yi 6 yaşındayken, K.İ. isimli şahıs ile evlendirdiği ortaya çıkmıştı. Skandal olaydan sonra 24 yaşına gelen H.K.G., 6 yaşında evlendirildiğini ve bunun kendisine oyun olarak anlatıldığını açıklamıştı. İnfiale neden olan olayın ardından H.K.G., evlendirildiği şahsa ve ailesine karşı hukuki mücadele başlatmıştı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN