Kemal Kılıçdaroğlu'nun sır temasları! "Partinin kabul etmeyeceği ilişkiler"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu arasındaki adaylık savaşı iki ismin partiden gizli hamlelerine sahne oluyor. 2023 emelleri doğrultusunda yurt içi gezilerine ve TV programlarına ağırlık veren Ekrem İmamoğlu'nun Florya'da bir otelin kral dairesinde sık sık esrarengiz görüşmeler gerçekleştirdiği ortaya çıkmıştı. Bu kez benzer bir bomba Kemal Kılıçdaroğlu cephesinde patladı. Kemal Kılıçdaroğlu'nun yine İstanbul'da sır toplantılar yaptığı konuşuluyor. Kılıçdaroğlu'nun bu toplantıları çekirdek ekibi dışında partiden de gizlediği öğrenildi. Partideki bazı isimlerin "Partinin kabul etmeyeceği ilişkiler." olarak nitelediği bu toplantılar adaylık için pazarlık olarak yorumlanıyor...

Giriş Tarihi 23 Kasım 2022, 09:21 Güncelleme 23 Kasım 2022, 09:38
Kemal Kılıçdaroğlu’nun sır temasları! Partinin kabul etmeyeceği ilişkiler

İÇİNDEKİLER

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu muhalefetin cumhurbaşkanı adayı olabilmek için partisinin belediye başkanları Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş ile savaşıyor.

Mansur Yavaş sessiz hareket ederken Ekrem İmamoğlu ise açık açık savaşıyor.

Genel başkanını hiçe sayan Ekrem İmamoğlu 2023 adaylığı için önce CHP medyasını dizayna başladı daha sonra yurt içi gezilerini artırarak gittiği her yerde masanın en güçlü neferi olduğunu söyleyerek adaylık istediğini dile getirdi.

EKREM İMAMOĞLU STANBUL'DA SIR ZİYARETELERE BAŞLADI
Geçtiğimiz yıl İstanbullu karla boğuşurken İngiliz Büyükelçi ile balık ziyafetinde yakalanan Ekrem İmamoğlu'nun sır ziyaretlerini sürdürdüğü ortaya çıkmıştı.

KRAL DAİRESİNDE SIR TEMASLAR
Adaylığının zeminini oluşturma peşinde olan Ekrem İmamoğlu'nun Florya'da 'sır küpü' bir iş adamı dostunun otelinin kral dairesinde sık sık esrarengiz görüşmeler gerçekleştirdiği iddia edildi.

Söz konusu otele 'su faturası' adı altında 3-4 bin euro ödendiği de konuşulanlar arasında. İddiayı gündemine taşıyan Sabah yazarı Mahmut Övür o görüşmeleri şu ifadelerle akartmıştı;

"İmamoğlu'nun yeniden siyasi sahne aldığı çok açık... Her gün bir televizyonda siyasi parti genel başkanı gibi propaganda yaptığı ve yoğun çaba harcadığı biliniyor.
Daha vahimi ise yönetmek için seçildiği İstanbul'a vakit ayırmadığı da biliniyor. Bu da yeni değil. Siyaset kulislerinde "sır küpü" bir işadamı dostunun sahibi olduğu Florya sahilindeki otelin "Kral Dairesi"nde sık sık birileriyle buluştuğu ve "su faturası" adına 3-4 bin euro gibi rakamlar ödediği konuşuluyor. Doğru mu acaba? O otel, İBB adına böyle faturalar kesti mi?"

BİR BOMBA DA KEMAL KILIÇDAROĞLU'NDAN
Benzer bir bomba Kemal Kılıçdaroğlu cephesinde patladı. Daha önce ABD'ye yaptığı icazet turu sırasında 8 saat ortadan kaybolan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 8 saatlik kaybı "Hamburger yemeye gittim" şeklinde savunmuştu.

Kılıçdaroğlu'nun sır toplantılarını bu kez İstanbul'da sürdürdüğü ortaya çıktı.

"PARTİNİN KABUL ETMEYECEĞİ İLİŞKİLER"
Kılıçdaroğlu'nun bu toplantıları çekirdek ekibi dışında partiden de gizlediği iddia edilirken partideki bazı isimlerin "Partinin kabul etmeyeceği ilişkiler." olarak nitelediği bu toplantılar adaylık için pazarlık olarak yorumlanıyor...

Kılıçdaroğlu'nun temaslarını Aydınlık Yazarı İsmet Özçelik gündeme getirdi.

Özçelik Kılıçdaroğlu'nun "Sır İstanbul buluşmalarını" şu ifadelerle aktardı;

CHP kulislerinde ilginç tartışmalar var. Kılıçdaroğlu'nun İstanbul ziyaretleri konuşuluyor.

Anlatılanlar şöyle:

İSTANBUL ZİYARETLERİ
"Kılıçdaroğlu sık sık İstanbul'a gidiyor. Orada toplantılar yapıyor. Çok özeller hariç, Canan Kaftancıoğlu mutlaka katılıyor. Ama partinin ağır topları çağrılmıyor. Bir ikisi hariç milletvekilleri de bulunmuyor. Dışarıdan katılan isimler oluyor. Ama kimdir, neler konuşuluyor meçhul.

ÇIKIŞLAR
Kılıçdaroğlu'nun tepki çeken çıkışları… Hep İstanbul ziyareti sonrasına rastlıyor. Parti tabanı saçını başını yoluyor. Ama birileri memnun oluyor."

SIR İSTANBUL BULUŞMALARI…
Şimdiden kulislerde çok konuşuluyor. Önümüzdeki günlerde de tartışılacak gibi…

BİLMİYORUZ
Kulislerde konuşulanları, CHP'nin İstanbul'daki ağır toplarına sordum. Bazıları milletvekili, bazıları yönetici… Fazla konuşmak istemediler. "Bilmiyoruz" diye geçiştirdiler. İstanbul'daki önemli bir CHP'li ise, "Kulağımıza gelen bilgiler var. Birkaç kişinin içinde olduğu temaslar. Partinin kabul etmeyeceği ilişkiler. İnanmak istemiyoruz. Ama galiba doğru" dedi. Israr etmeme rağmen ayrıntıya girmedi. Ama duman tütüyor. Yakında açığa çıkar.

AMERİKALILAR
Amerikalı danışmanlık şirketi. Birçok ülkede seçim kampanyası yönetmiş. İstanbul'da uzun süredir çalışıyormuş. Ofisine sadece kartla girilebiliyormuş. Kim adına çalıştığı bilinmiyor. İsmi şimdilik gizleniyor.

"Seçim yaklaşınca öğrenirsiniz" deniyor. Bu işleri takip edenler… Çalışmaların doğrudan ABD adına olduğunu söylüyor."

KILIÇDAROĞLU-KAFTANCIOĞLU-İMAMOĞLU SAVAŞI
Öte yandan Kemal Kılıçdaroğlu ile Ekrem İmamoğlu arasındaki adaylık savaşı İstanbul'da kriz çıkarmıştı. Ekrem İmamoğlu'nun, CHP'nin siyasi parti üyeliği düşürülen İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nda destek istediği ancak üst perdeden konuşunca Canan Kaftancıoğlu'nun İBB Başkanını şoka sokacak bir yanıt verdiği ortaya çıkmıştı. İddiaya göre, Kaftancıoğlu, İmamoğlu'na "Bu partinin genel başkanı da yönetimi de belli. Adayın kim olacağı, nasıl belirleneceği belli. Sen git önce belediye başkanlığı yap. Bu işlerle uğraşma" şeklinde yanıt verdi.

İMAMOĞLU 2 İSMİ PROTOKOL LİSTESİNDEN SİLMİŞTİ
İBB Başkanı İmamoğlu, Rumelihisarı'ndaki köşkünün "otomobil girişi" protokolünü değiştirmiş Kemal Kılıçdaroğlu ve Canan Kaftancıoğlu'nun araçlarının plakasını listeden silmişti.

İSTANBUL'DAKİ ETKİNLİĞE DAVET EDİLMEMİŞTİ
Öte yandan Ekrem İmamoğlu İstanbul'da düzenlenen CHP'li birçok ismin ve CHP'ye yakın gazetecilerin yer alacağı kaz partisine İstanbul'da olmasına rağmen davet edilmemişti.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN