Arnavutluk'tan Thodex vurguncusuyla ilgili flaş karar: Faruk Fatih Özer Türkiye'ye iade edilecek!

Son dakika haberi! Arnavutluk Mahkemesi, kripto para borsası Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer’in Türkiye’ye iadesine karar verdi. Kırmızı bültenle aranan Özer, 30 Ağustos'ta Arnavutluk'ta yakalanmıştı.

Giriş Tarihi 17 Kasım 2022, 16:11 Güncelleme 17 Kasım 2022, 17:33
Arnavutluk’tan Thodex vurguncusuyla ilgili flaş karar: Faruk Fatih Özer Türkiye’ye iade edilecek!

İÇİNDEKİLER

Arnavutluk Mahkemesi, kripto para borsası Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer'in Türkiye'ye iadesine karar verdi.

Elbasan Asliye Mahkemesi Hakimi Elis Dine, Özer'in yer almadığı duruşmada, Elbasan Savcılığının 'Özer'in Türkiye'ye iade edilmesine izin verilmesi' yönündeki talebinin kabul edildiğini açıkladı.

ARNAVUTLUK CUMHURİYETİ'NDEN TÜRKİYE CUMHURİYETİ'NE İADE EDİLMESİ TALEBİNİ KABUL EDİYOR VE İADESİNE İZİN VERİYOR
Dine, "Bu davanın sonucunda mahkeme, Türk vatandaşı Faruk Fatih Özer'in Arnavutluk Cumhuriyeti'nden Türkiye Cumhuriyeti'ne iade edilmesi talebini kabul ediyor ve iadesine izin veriyor." dedi.

Ayrıca Dine, bu kararın yarından itibaren 15 gün içerisinde Dıraç Temyiz Mahkemesine temyize götürülebileceğini söyledi.

Dava ile ilgili bir önceki duruşmalar 6, 21 Ekim, 1, 10 ve 14 Kasım'da görülmüştü.

30 AĞUSTOS'TA ARNAVUTLUK'TA YAKALANMIŞTI
Kırmızı bültenle aranan Özer, 30 Ağustos'ta Arnavutluk'ta yakalanmıştı.

Elbasan Asliye Mahkemesi, 2 Eylül'de Özer hakkında tutukluluğun devamına karar vermiş, karar, 14 Eylül'de Özer'in avukatlarınca temyize götürülmüştü.

Dıraç Temyiz Mahkemesi ise 20 Eylül'de Özer'in tutukluluk kararını onaylamıştı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Arnavutluk'taki mahkeme sürecinin ardından Özer'in Türkiye'ye iade edileceğini açıklamıştı.

"VATANDAŞIMIZI DOLANDIRAN BİR SAHTEKARDIR"
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 1 Kasım 2022'de resmi ziyaret kapsamında Ankara'da bulunan Arnavutluk Avrupa ve Dışişleri Bakanı Olta Xhaçka ile bakanlıkta yaptığı basın toplantısında, "Hukuki sürecin bir an önce tamamlanması ile birlikte bu şahsın ülkemize iadesini bekliyoruz. Çok sayıda vatandaşımızı dolandıran bir sahtekardır" diye konuşmuştu.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN