2023 için kollarını sıvayan Ekrem İmamoğlu'ndan açık kapı! Bir türlü 'aday değilim' diyemedi: CHP medyasını da fırçaladı

CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu hiçe sayarak adaylık için kollarını sıvadı. Geçtiğimiz günlerde "İBB Başkanı olmak istediğimi hiç duydunuz mu? Bu bir süreç" diyen İmamoğlu, bugün katıldığı bir yayında bir türlü 'Aday değilim' diyemedi. Masanın en çalışkan ve cefakarı olarak kendisini gördüğünü söyleyen Ekrem İmamoğlu, sözlerinin devamında adaylığa açık kapı bırakarak "O kısım 'Allah Bilir'e geçiyor" şeklinde yanıt verdi. CHP medyasını da uyaran İmamoğlu, "Bir buçuk senedir aday kim. Size ne! İşinize bakın" dedi. Takvim.com.tr detayları sizler için derledi.

Giriş Tarihi 16 Kasım 2022, 23:36 Güncelleme 17 Kasım 2022, 00:02
2023 için kollarını sıvayan Ekrem İmamoğlu’ndan açık kapı! Bir türlü ’aday değilim’ diyemedi: CHP medyasını da fırçaladı

İÇİNDEKİLER

Seçimlere giderayak CHP ve İYİ Parti'nin başını çektiği masadaki adaylık kaosu sürüyor.

ABD ve Londra'da icazet yoklayan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylık talebi ittifak ortaklarının vetosuna takılıyor.



İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 'kazanacak bir aday' söylemine sığınıp, Kılıçdaroğlu'nun önüne set çekiyor. Üstelik de bunu kimi zaman CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu gazlayarak yapıyor kimi zaman da Mansur Yavaş'ın önünü açarak.

Bir yandan da 2023 emelleri doğrultusunda hareket edip, genel başkanlarını hiçe sayan Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın isimleri ön plana çıkıyor.


ADAYLIK İÇİN SOMUT ADIMLAR: CHP MEDYASINI DİZAYN PLANI
Ekrem İmamoğlu'nun adaylığının zemini oluşturmak için kolları sıvadığı kulislerde konuşulanlar arasında. Bu doğrultuda CHP yandaşı medyaya dizayn etmeye koyulan İBB Başkanı, Halk TV'nin önünü açarak ilk hamlesini yaptı.

Geçtiğimiz günlerde somut bir şekilde adaylık sinyali veren Ekrem İmamoğlu, "İBB Başkanı olmak istediğimi hiç duydunuz mu? Bu bir süreç" ifadelerini kullanmıştı.



"DELİKANLIYIM, SİZLERİ MAHÇUP ETMEM"
Her seferinde kendisini 6'lı masanın en önemli neferi olarak tanımlayan İmamoğlu, bir yandan da yurt gezilerine çıkarak kendisini kamuoyu oluşturma peşinde. Son olarak Adana'da bulunan İmamoğlu, "Delikanlıyım, sizleri mahçup etmem" ifadelerini kullanarak manidar bir çıkışa imza attı.

Tüm bu yaşananların ışığında CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Habertürk ekranlarında yayınlanan programda birbirinden çarpıcı açıklamalarda bulundu.



"BEN ADAY DEĞİLİM" DİYEMEDİ, KAPIYI AÇIK BIRAKTI: "ALLAH BİLİR..."
Kendisine ısrarlı bir biçimde yöneltilen 'adaylık' soruları karşısında çamura yatan İmamoğlu, bir türlü 'Ben aday değilim' diyemedi.

Hedefinin bu ülkenin en faydalı yöneticilerinden bir olmak olduğunun altını çizen Ekrem İmamoğlu, "En çok çalışması gereken bireyim. Bugün 6'lı masanın başını öne eğdirmeyen, en cefakar, en çalışkan biri olarak kendimi görüyorum" şeklinde konuştu.

Konunun devamında adaylığı üzerine sorulan bir başka soruya "O kısım 'Allah Bilir'e geçiyor" şeklinde yanıt veren İmamoğlu, adeta açık kapı bıraktı.



CHP MEDYASINA 'ADAYLIK' İKAZI: ULAN SİZE NE! İŞİNİZE BAKIN
6'lı masadaki aday belirsizliğinin oluşturduğu gündem herkesin malumu. Yaklaşık bir buçuk senedir adayın ne ismi belli ne de cismi...

Ekrem İmamoğlu, bu durum üzerinden CHP medyasına sitem ederek 'Oyuna gelmeyin' uyarısını yaptı. İmamoğlu çirkin bir üslupla "Bir buçuk senedir aday kim... Ulan size ne? Siz kendi işinize bakın" dedi.



AKŞENER'İN OLAY PAYLAŞIMI: "JEST OLARAK GÖRÜYORUM"
Geride bıraktığımız günlerde İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Adana'nın İmamoğlu ilçesine gerçekleştirdiği ziyareti "İmamoğlu'ndayız" ifadelerini kullanıp kalp emojisi ile paylaşmıştı.

Kılıçdaroğlu'nun adaylığı önüne her seferinde set çeken Akşener'in yaptığı bu paylaşım 'İmamoğlu'nun önünü açma girişimi' olarak yorumlanmıştı.

Konuyla ilgili konuşan CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Çok şık bir tweetti, kendime yapılmış bir jest olarak görüyorum" ifadelerini kullandı.