Başkan Erdoğan'dan Bali'deki G20 Liderler Zirvesi'nde yoğun diplomasi!

Son dakika haberi! Başkan Erdoğan, Endonezya'da düzenlenen G20 Liderler Zirvesi'ndeki temaslarının ilk gününde Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman ile yapan Başkan Erdoğan ABD Başkanı Joe Biden, Fransa Cumhurbaşkanı Macron ve İtalya Başbakanı Giorgia Meloni ile görüştü. Zirvenin ikinci gününde temaslarına devam eden Başkan Erdoğan Almanya Başbakanı Scholz ile bir araya geldi. Başkan Recep Tayyip Erdoğan, 17'nci G20 Liderler Zirvesi kapsamındaki temaslarının ardından Endonezya'nın Bali adasından özel uçak "TRK" ile ayrıldı.

Giriş Tarihi 15 Kasım 2022, 05:51 Güncelleme 16 Kasım 2022, 11:17
Başkan Erdoğan’dan Bali’deki G20 Liderler Zirvesi’nde yoğun diplomasi!

İÇİNDEKİLER

Bu yıl Endonezya'nın başkanlığını yürüttüğü G20'nin Liderler Zirvesi, "Birlikte Toparlanma Daha Güçlü Toparlanma" ana temasıyla 15-16 Kasım'da Bali'nin güneyinde yer alan Nusa Dua Yarımadası'nda düzenlendi.

BAŞKAN ERDOĞAN SCHOLZ İLE BİR ARAYA GELDİ | VİDEO İZLE

ALMANYA BAŞBAKANI SCHOLZ
Zirvenin ikinci gününde temaslarına devam eden Başkan Erdoğan Almanya Başbakanı Scholz ile bir araya geldi.

Erdoğan ve Scholz, Endonezya'nın Bali adasında düzenlenen G20 Liderler Zirvesi kapsamında görüştü.

Apurva Kempinski'deki görüşme, basına kapalı gerçekleştirildi.

Görüşmede, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci de yer aldı.

YOĞUN DİPLOMASİ
Başkan Erdoğan, G20 Liderler Zirvesi'ndeki temaslarının ilk gününde Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman ile yapan Başkan Erdoğan ABD Başkanı Joe Biden, Fransa Cumhurbaşkanı Macron ve İtalya Başbakanı Giorgia Meloni ile görüştü.

İTALYA BAŞBAKANI İLE GÖRÜŞTÜ
Recep Tayyip Erdoğan, İtalya Başbakanı Giorgia Meloni ile bir araya geldi. Erdoğan ve Meloni, Endonezya'nın Bali adasında düzenlenen G20 Liderler Zirvesi kapsamında görüştü.

Apurva Kempinski'deki görüşme, basına kapalı gerçekleştirildi.

Görüşmede, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de yer aldı.

BIDEN İLE GÖRÜŞTÜ | VİDEO İZLE

KRİTİK TEMAS
Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Bali'deki G20 Liderler Zirvesi kapsamında ABD Başkanı Joe Biden ile görüştü.

Erdoğan ve Biden, Endonezya'nın Bali adasında düzenlenen G20 Liderler Zirvesi kapsamında görüştü.

Apurva Kempinski'deki görüşme, basına kapalı gerçekleştirildi.





İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede ticaret ve güvenlik konuları başta olmak üzere iki ülke ilişkileri ele alındı.

TERÖR SALDIRISI İÇİN TAZİYE
ABD Başkanı Biden, görüşmede, İstanbul'da İstiklal Caddesindeki terör saldırısında yaşamını yitirenler için taziyelerini iletti.

BİDEN'DAN ERDOĞAN'A TAHIL KORİDORU TEŞEKKÜRÜ
Bölgesel gelişmelerin de değerlendirildiği görüşmede, ABD Başkanı Biden, Rusya-Ukrayna arasında tahıl koridorunda yaşanan sorunun çözülmesini ve sevkıyatın yeniden başlamasını sağlayan çabaları dolayısıyla Başkan Erdoğan'a teşekkür etti.

Türkiye ile ABD arasındaki F-16 sürecine yönetim olarak desteklerinin devam edeceğini belirten ABD Başkanı Biden, İsveç'in NATO üyeliği sürecinde Türkiye'nin önemli bir aktör olduğunu da ifade etti.

Görüşmede, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da yer aldı.

MACRON İLE GÖRÜŞTÜ
Başkan Erdoğan ve Macron, Endonezya'nın Bali adasında düzenlenen G20 Liderler Zirvesi kapsamında baş başa görüştü.

Apurva Kempinski'deki görüşme, basına kapalı gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Fransa Cumhurbaşkanı Macron, görüşmede, İstanbul'da İstiklal Caddesindeki terör saldırısında yaşamını yitirenler için taziyelerini iletti.

Türkiye-Fransa ilişkileri ve bölgesel konuların ele alındığı görüşmede, Başkan Erdoğan, ticaretin yanı sıra savunma ve enerji sektörlerinde de iki ülke arasında iş birliğini geliştirmenin ortak menfaat olduğunu ifade etti.

BAŞKAN ERDOĞAN MACRON İLE GÖRÜŞTÜ | VİDEO İZLE

Tahıl koridorunun yoğun çabalarının ardından yeniden işlemeye başladığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, mutabakatın devamı için Avrupa Birliğinin de üzerine düşeni yapması gerektiğini dile getirdi.

Başkan Erdoğan, ayrıca Yunanistan'ın dürüst, samimi ve anlamlı diyaloga teşvik edilmesi gerektiğini de belirtti.

MUHAMMED BİN SELMAN İLE GÖRÜŞTÜ
Başkan Erdoğan, Bali'deki G20 Liderler Zirvesi kapsamında Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman ile görüştü.

BAŞKAN ERDOĞAN MUHAMMED BİN SELMAN İLE GÖRÜŞTÜ | VİDEO İZLE

Zirvenin yapıldığı Apurva Kempinski'de iki lider, basına kapalı, bir araya geldi.

Görüşmede, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da yer aldı.




BAŞKAN ERDOĞAN, G20 LİDERLER ZİRVESİ'NİN RESMİ ÖĞLE YEMEĞİNE KATILDI

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Endonezya'nın Bali adasında düzenlenen G20 Liderler Zirvesi'nin resmi öğle yemeğine katıldı.

Başkan Erdoğan, Apurva Kempinski'deki basına kapalı yemek öncesi aralarında Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman, Endonezya Devlet Başkanı Joko Widodo, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Devlet Başkanı Muhammed bin Zayid Al Nahyan, İtalya Başbakanı Giorgia Meloni'nin de bulunduğu bazı liderlerle sohbet etti.

G20'DE CEKETLER ÇIKTI
G20 Liderler Zirvesi devam ederken, Başkan Erdoğan ve bazı liderler ceketlerini çıkartarak kameralara el salladı.

BAŞKAN ERDOĞAN RESMİ KARŞILAMA TÖRENİNE KATILDI | VİDEO İZLE



RESMİ KARŞILAMA TÖRENİ
G20 Liderler Zirvesi için Apurva Kempinski'ye gelen Erdoğan, burada G20 Liderler Zirvesi resmi karşılama törenine katıldı.



Zirveye ev sahipliği yapan Endonezya Devlet Başkanı Joko Widodo, toplantı öncesinde karşıladığı Başkan Erdoğan ile tokalaşarak hatıra fotoğrafı çektirdi.



Resmi karşılama töreni sonrasında liderler, "Gıda ve Enerji Güvenliği" oturumuna geçti.



Başkan Erdoğan, oturumun yapılacağı salonda liderlerle ayaküstü sohbet etti.

G20 Zirvesi, Endonezya Devlet Başkanı Widodo'nun, Apurva Kempinski'deki liderleri karşılama töreniyle başladı.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı zirveye, G20'yi oluşturan Arjantin, Avustralya, Brezilya, Kanada, Çin, Fransa, Almanya, Hindistan, Endonezya, İtalya, Japonya, Meksika, Suudi Arabistan, Güney Afrika, Birleşik Krallık, ABD ve Avrupa Birliği'nin (AB) liderleri iştirak etti.

ENDONEZYA'DAN AYRILDI
Başkan Recep Tayyip Erdoğan, 17'nci G20 Liderler Zirvesi kapsamındaki temaslarının ardından Endonezya'nın Bali adasından özel uçak "TRK" ile ayrıldı.

Başkan Erdoğan'ı, Bali Ngurah Rai Uluslararası Havalimanı'ndan, Büyükelçi Ahmet Cemil Miroğlu ve diğer ilgililer uğurladı.

Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir ve AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de İstanbul'a gitti.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN