Şimdi Kemal Kılıçdaroğlu düşünsün! Adalet Bakanlığı, başörtüsüne yönelik anayasa değişikliği çalışmalarına başladı

Son dakika haberleri... CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yayınladığı video ile başörtüsüyle ilgili yasa teklifinde bulunacaklarını açıkladı. Başkan Recep Tayyip Erdoğan ise dün AK Parti grup toplantısında Kılıçdaroğlu'nun 'riyakar' siyasetini deşifre etti ve tarihi bir çağrı yaptı. Erdoğan, Kılıçdaroğlu'na 'Samimiysen gel bu konuyu Anayasa'da çözelim' dedi. Gelişmeler sonrası Adalet Bakanlığı başörtüsü düzenlemesine yönelik anayasa değişikliğine ilişkin kanun teklifiyle ilgili teknik çalışmalara başladı. AK Parti'nin de çalışmalara başladığı öğrenildi. Çalışmayla ilgili açıklama yapan Bakan Bozdağ, "Çalışmayı pazartesi güzü Cumhurbaşkanı'na sunacağız. Bir madde de olabilir birkaç madde de" dedi.

Giriş Tarihi 06 Ekim 2022, 09:53 Güncelleme 06 Ekim 2022, 14:50
Şimdi Kemal Kılıçdaroğlu düşünsün! Adalet Bakanlığı, başörtüsüne yönelik anayasa değişikliği çalışmalarına başladı

İÇİNDEKİLER

Geçmişinde başörtülülere karşı uyguladıkları zulümler hala akıllarda olan CHP zihniyeti, seçim öncesi bir riyakarlığa imza attı.

Kemal Kılıçdaroğlu yayınladığı video ile başörtüsüyle ilgili yasa teklifinde bulunacaklarını açıkladı. Başkan Recep Tayyip Erdoğan ise dün AK Parti grup toplantısında tarihi bir çağrı yaptı ve Kılıçdaroğlu'na 'Samimiysen gel bu konuyu Anayasa'da çözelim' dedi.

AK Parti ve Adalet Bakanlığı yeni anayasa için çalışmalara başladı.

ÇALIŞMALAR BAŞLADI
Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın dün AK Parti Grup Toplantısı'ndaki açıklamalarının ardından Adalet Bakanı Bozdağ, başörtüsü düzenlemesini içeren anayasa değişikliğine ilişkin kanun teklifiyle ilgili çalışma yapılması için Mevzuat Genel Müdürlüğünü görevlendirdi.

PAZARTESİ BAŞKAN ERDOĞAN'A SUNACAĞIZ
Bakan Bozdağ yaptğı açıklamada, "Çalışmayı pazartesi güzü Cumhurbaşkanı'na sunacağız. Bir madde de olabilir birkaç madde de" dedi.

CHP'NİN TEKLİFİ SORUNU ÇÖZMEZ AKSİNE YENİ YASAKLAR KOYAR
Ailenin korunması konusunda da çalıştıklarını belirten Bozdağ, "CHP'nin teklifi sorunu çözmez, aksine yeni yasaklar koyar." ifadelerini kullandı.

BAŞKAN ERDOĞAN'A VE TBMM'YE SUNULACAK
Bakan Bozdağ'ın talimatı üzerine Mevzuat Genel Müdürlüğü yetkilileri teknik çalışmalara başladı. Anayasa değişikliğine ilişkin kanun teklifinin, çalışmaların ardından Başkan ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan'a sunulması, daha sonra da Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine getirilmesi bekleniyor.

BAŞKAN ERDOĞAN AÇIKLAMIŞTI
Erdoğan, partisinin dünkü grup toplantısında, başörtüsüyle ilgili, "Gelin çözümü yasa değil anayasa düzeyinde sağlayalım." çağrısında bulunmuş ve "Ben arkadaşlarıma talimatı bugün burada veriyorum. Adalet Bakanım başta olmak üzere Anayasa Komisyonundaki arkadaşlarım hep birlikte çalışmalarını süratle hazırlayacaklar, önümüze getirecekler." ifadelerini kullanmıştı.

Erdoğan'ın açıklamalarının ardından Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da "Sayın Cumhurbaşkanımızın grup toplantısında verdiği talimatı aldık. Anayasa değişiklik teklif taslağı hazırlama çalışmalarımıza başlıyoruz." değerlendirmesinde bulunmuştu.

KILIÇDAROĞLU'NUN GEÇMİŞTE BAŞÖRTÜSÜNE KARŞI YAPTIĞI SKANDAL ÇIKIŞLAR

KILIÇDAROĞLU: BİR METRELİK BEZ PARÇASIDIR
Kılıçdaroğlu yıllar önce başörtüsü için "bir metrekarelik bez parçası" ifadelerini kullanmıştı.

Kılıçdaroğlu'nun başörtüsüne karşı tek skandalı 'bez parçası' söylemi de değil...

VEKİL OLDUĞU DÖNEMDE KARŞI ÇIKIP AYM'YE BAŞVURMUŞTU
2008 yılında çıkan yasayla başörtü yasağı kaldırılırken, Kemal Kılıçdaroğlu'nun da aralarında bulunduğu CHP'li milletvekilleri Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) iptal başvurusunda bulunmuştu.

DSP'li milletvekillerinin de desteğiyle gerekli imzayı tamamlayan CHP, değişikliğin iptali veya yok hükmünde kabul edilmesini ve yürürlüğün durdurulmasını istemişti.



CHP yönetimi, bir taraftan yasakları savunarak bunun öncülüğünü yaparken diğer taraftan da enteresan bir şekilde başörtülü açılımı adı altında parti programı düzenleyerek çarşaf giyen kadınlara rozet takmıştı.



KENDİ SÖZLERİNİ APAR TOPAR YALANLADI
2010'da kaset skandalıyla genel başkan değişikliği yaşanan CHP'de yeni başkan olan Kemal Kılıçdaroğlu, "Başörtülü kızlar üniversiteye rahatlıkla girecek ve bunu CHP çözecek" sözleriyle çıkış yapmış ancak bir gün sonra "Kızlar okula türbanla gidecek demedim" diyerek sözünü geri almıştı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN