Bilim kongresinde harita provokasyonu! ABD'den gelen profesöre tepki yağdı

Son dakika haberi! İstanbul'da bir kongrede, Amerika'da çalışan bir psikiyatri uzmanı paylaştığı harita ile büyük bir skandala imza attı. Çünkü o haritada Türkiye'nin en doğusundaki iller, Ermenistan'ın sınırları içerisinde gösterildi. Katılımcıların tepki gösterdiği o skandal sonrası Amerikalı provokatör profesför sahneden inmek zorunda kaldı.

Giriş Tarihi 09 Eylül 2022, 17:26 Güncelleme 09 Eylül 2022, 20:45
Bilim kongresinde harita provokasyonu! ABD’den gelen profesöre tepki yağdı

İÇİNDEKİLER

Amerika'da görev yapan Pskiyatır Edward Shalts, sunumu sırasında paylaştığı haritayla, Türkiye topraklarını Ermenistan sınırları içinde gösterdi.

BİLİM KONGRESİNDE HARİTA PROVOKASYONU | VİDEO İZLE



KONGREDE SKANDAL HARİTA
100 yıl önce Türkiye'nin sınırlarını kendi menfaatlerine göre çizmeye çalışan zihniyet, bu kez istanbul'da, dünya homeopati kongresinde ortaya çıktı.

TÜRKİYE TOPRAKLARINI ERMENİSTAN SINIRLARI İÇİNDE GÖSTERDİ
Kongreye bir çok ülkeden tıp insanları katıldı. Skandal, kongrenin ilk gününde yaşandı. Shalts, sunumu sırasında paylaştığı haritayla, Türkiye topraklarını Ermenistan sınırları içinde gösterdi.

SKANDAL SONRASI "ÜZGÜNÜM" DEDİ
Türk doktorların ve eczacıların tepkisi üzerine psikiyatır "Paylaşımım için üzgünüm" ifadelerini kullandı ve konuşmasına devam etti.



SAHNEDEN İNDİRDİLER
Gelen tepkiler üzerine doktor sahneden inmek zorunda kaldı. Kongrede başka bir sunum da yapamadı. Organizasyonu düzenleyen yetkililer ise bu haritadan haberlerinin olmadığını söyledi.



TÜRK VATANDAŞLARI O ANLARI A HABER'E ANLATTILAR
A Haber mikrofonuna konuşan Türk vatandaşları, "Önce 11 eylül olaylarını anlattı. Sonra haritayı paylaştı. Tepki gösterdik." dedi. Öte yandan "Biz tekrar özür dilemesi gerektiğini ve haritayı kaldırması gerektiğini söyledik. Ama devam etti." ifadelerini kullandı.


TÜRKİYE'DEN ERİŞİM YASAĞI
Öte yandan Amerika'da görev yapan Pskiyatır Edward Shalts'ın kendi sitesine Türkiye'den erişim yasağı getirdiği ortaya çıktı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN