Başkan Erdoğan'dan Kemal Kılıçdaroğlu'na 10 soru: Yüreğin yetip aday olacak mısın?

Son dakika haberleri... Başkan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu'na 10 soru yönelten Erdoğan, CHP'nin terör örgütü ile ilişkisine ilişkin çeşitli sorular soran Erdoğan, son olarak "2023'te yüreğin yetip aday olacak mısın?" sorusunu sordu. Erdoğan, "Yuvarlak sözlerle değil kesin cevap vermesini bekliyorum. Bu delikanlılığı yaparsa siyaseten ve tıbben muhatap almaya başlayabiliriz." ifadelerini kullandı.

Giriş Tarihi 01 Haziran 2022, 12:52 Güncelleme 01 Haziran 2022, 14:40
Başkan Erdoğan’dan Kemal Kılıçdaroğlu’na 10 soru: Yüreğin yetip aday olacak mısın?

İÇİNDEKİLER

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulundu.

ERDOĞAN'DAN KILIÇDAROĞLU'NA 10 SORU
Kılıçdaroğlu'na birkaç soru sormak istediğini ifade eden Erdoğan, "Bu sorulara öyle kıvırtarak, laf çevirerek, yuvarlak sözler ederek değil, kesin, kati, net cevap vermesini bekliyorum. Şayet bu delikanlılığı yaparsa kendisini siyaseten ve tıbben mazur görmekten vazgeçip muhatap almaya başlayabiliriz." sözlerini sarf etti. Başkan Erdoğan, sorularını şöyle sıraladı:

"Birinci soru; PKK'dan YPG'ye bölücü terör örgütünün bütün unsurlarını, DHKP-C'den TİKKO'ya, FETÖ'den DEAŞ'a tüm terör örgütlerini, siyası uzantıları, medya destekçileri, yurt dışında bağlantılarıyla birlikte en şiddetli şekilde lanetliyor mu lanetlemiyor mu?



İkinci soru; Türkiye'nin PKK ve YPG'ye karşı yürüttüğü sınır ötesi harekatlarını destekliyor mu desteklemiyor mu?

Üçüncü soru; İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği tartışmalarında bir kez daha ortaya çıkan, Batı'nın terör örgütlerine ve ülkemizin milli çıkarlarına yönelik riyakar tutumuna karşı kendi devletinin izlediği politikaların yanında mı değil mi?


Dördüncü soru; Türkiye'nin Akdeniz ve Ege'de, sınır hattından kalıcı ekonomik bölgeler oluşturma çabalarına kadar verdiği milli mücadelede, ülkesinin safında mı karşımızdakilerin safında mı?

Beşinci soru; Dünyanın salgın ve savaş sebebiyle yaşadığı krizin ekonomik boyutunun ülkemize etkilerine karşı sürdürdüğümüz mücadeleye en azından ilkesel düzeyde destek veriyor mu vermiyor mu?

Altıncı soru; Mahkeme kararları ve kurum açıklamalarıyla yalan olduğu tescillenmiş iddiaları bir kenara bırakıp, siyaseti ülkenin ve milletin adil çıkarları üzerinden yürütmeye var mı yok mu?

Yedinci soru; Siyasi stratejilerini yabancı ülke temsilcilerine hazırlatmak ve onaylatmak yerine kendi partisinin mensuplarıyla ve ülke kamuoyuyla belirlemeye yönelecek mi yönelmeyecek mi?

Sekizinci soru; Bin yıldır, kanlarımızla sulayarak, ebedi vatanımız haline getirdiğimiz bu toprakların tüm değerleri, sembolleri, birikimleri ve kazanımlarıyla asil bir devletin evladı gibi hareket etmeyi kabul ediyor mu etmiyor mu?

Dokuzuncu soru; Partisi içindeki her türden terör örgütü destekçisini, her türden hırsızı, tacizciyi, tecavüzcüyü, istismarcıyı tasfiye etmeyi düşünüyor mu düşünmüyor mu?

Onuncu soru; Yüreği yetip 2023'te cumhurbaşkanı adayı olacak mı olmayacak mı?"

"BU KADARINA VERİLECEK CEVAPLARA DA RAZIYIZ"
Bu soruları uzatmanın mümkün olduğunu, ancak bu kadarına verilecek cevaplara da razı olduklarını dile getiren Erdoğan, "Eğer bu soruların cevaplarını milletimizin huzurunda, Bay Kemal dikkat, amasız, fakatsız, lakinsiz, samimiyetle ve açık bir şekilde verirse biraz önce de söylediğim gibi kendisiyle ilgili tutumuzu gözden geçireceğiz. Aksi takdirde 'yalancıdan siyasetçi olmaz' demeye, 'yalancıdan genel başkan olmaz' demeye, 'gavurun kılıcını çalandan adam olmaz' demeye, 'kendi ülkesini başkalarına şikayet edenden vatandaş olmaz' demeye, 'karikatür tiplerin hezeyanlarına millet mahkum edilmez' demeye, 'kifayetsiz muhterislere ülke teslim edilmez' demeye devam edeceğiz." ifadesini kullandı.

Başkan Erdoğan, bu sözlerinin ardından salondaki milletvekilleri tarafından ayakta alkışlandı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN