Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'dan CHP'ye 'Atatürk Havalimanı' tepkisi: Mesele çevre meselesi değil

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'dan Atatürk Havalimanı'na yapılacak Millet Bahçesine ilişkin açıklamalarda bulundu. CHP'nin körüklediği provokasyona tepki gösteren Murat Kurum, "Açık ve net söylemek gerekirse burada Mesele Gezi Parkında olduğu gibi çevre meselesi değil." ifadelerini kullandı. Bakan Kurum Atatürk Havalimanı'na yapılacak olan Millet Bahçesinin dünyanın sayılı projelerinden biri olacağını söyledi.

Giriş Tarihi 17 Mayıs 2022, 10:33 Güncelleme 17 Mayıs 2022, 11:04
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’dan CHP’ye ’Atatürk Havalimanı’ tepkisi: Mesele çevre meselesi değil

İÇİNDEKİLER

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'dan Atatürk Havalimanı'na yapılacak Millet Bahçesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

MESELE GEZİDEKİYLE AYNI
CHP'nin provokasyonuna tepki gösteren kurum meselenin çevre olmadığını belirterek, "İftira atıyorlar. Açık ve net söylemek gerekirse burada Mesele Gezi Parkında olduğu gibi çevre meselesi değil. Onların söylemlerine rağmen projelerimize devam edeceğiz. " ifadelerini kullandı.

Bakan Kurum şunları söyledi:

"Koro halinde aynı türküyü söylüyorlar. Biz onlara rağmen tehdit, söylemlerine rağmen, milletimizin talepleri, istekleri doğrultusunda yapmaya devam edeceğiz.

İşte Atatürk'ün bize emanet ettiği bütün eserler buradalar, korunuyorlar. Dünyadaki örneklerine baktığımızda gelişmiş tüm ülkelerde şehrin içinde kalmış havalimanlarıyla karşılaşmıyoruz. Gelişmiş ülkelere baktığınızda şehrin içinde havalimanı yok. 2018 yılında Atatürk Havalimanı'nın İstanbul Havalimanı'na taşınmasıyla birlikte buradaki trafik yoğunluğunun azaldığı görülüyor.

''İFTİRA ATIYORLAR''
Mesele çevre, doğa meselesi değil. İftira attıklarını görüyoruz. Mesele AK Parti'nin yaptığı proje olunca eleştirilere maruz kalıyoruz.

İstanbul bir deprem merkezi olası bir afet durumunda toplanma merkezi haline gelecek.

Millete verdikleri sözleri tutmadıkları için bu projeleri anlayamazlar. Milletimiz her zaman iş bekler, proje bekler, eser bekler. Biz üretimimizle birlikte bu işleri yapmaya gayret gösteriyoruz.

''AZİM VE KARARLILIKLA DEVAM EDECEĞİZ''
132 bin ağacımızı Atatürk Havalimanı'ndaki millet bahçemize dikeceğiz. İstanbul'un akciğeri olacak projeyi gerçekleştireceğiz. Biz bu noktada da hem çevre açısından hem doğa koruma açısından projemizi yapmaya azim ve kararlılıkla devam edeceğiz."

CHP PROJEYE YALANLARLA KARŞI ÇIKIYOR
CHP, tamamlandığında dünyanın en büyük yeşil alanlarından biri olacak, 132 bin 500 ağacıyla İstanbul'un merkezinde 5 milyon 61 bin metrekarelik yeşil bir koridora dönüşecek millet bahçesine karşı çıkmayı sürdürüyor.

Son olarak, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu dün yaptığı açıklamayla Atatürk Havalimanı'na giderek eylem yapacaklarını açıkladı.

Kaftancıoğlu paylaşımında, "Yarın saat:11.00'de Atatürk Havalimanı'na gidiyoruz. Atatürk'e, doğaya, kente düşman olanlara bir çift sözümüz var. Doğa dostu kurumlar ve kişileri bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

ATATÜRK DEMEM DEMİŞTİ
35 bin ağaçlı projeye 'doğa düşmanı' diyen Kaftancıoğlu'nun Atatürk vurgusu yapması ise dikkatlerden kaçmadı. Kaftancıoğlu, geçtiğimiz aylarda kendisine yöneltilen, "Neden 'Atatürk' demiyorsunuz?" sorusuna, "Ben Atatürk değil, Gazi Mustafa Kemal derim" diyerek yanıt vermişti.

KILIÇDAROĞLU DA TEHDİTLER SAVURMUŞTU
Öte yandan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da Atatürk Havalimanı arazisine yapılacak millet bahçesine karşı çıkarak yatırımcı ve müteahhitlere tehditler savurmuştu.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN