İsrail Cumhurbaşkanı Herzog'dan Türkçe mesaj ve Nazım Hikmet şiiri: "Zeytin Ağacı"

Başkan Recep Tayyip Erdoğan ve İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ortak basın toplantısı düzenledi. Toplantı dikkat çeken anlara sahne oldu. Herzog, konuşmasına Türkçe başladı ve Nazım Hikmet'in "Zeytin Ağacı" şiirini okudu.

Giriş Tarihi 09 Mart 2022, 19:22 Güncelleme 09 Mart 2022, 19:41
İsrail Cumhurbaşkanı Herzog’dan Türkçe mesaj ve Nazım Hikmet şiiri: Zeytin Ağacı

İÇİNDEKİLER

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, resmi temaslarda bulunmak üzere Ankara'ya geldi. Başkan Recep Tayyip Erdoğan, İsrail Cumhurbaşkanı Herzog'u resmi törenle karşıladı.



İki lider baş başa görüşmelerin ardından kameralar karşına geçti. Başkan Recep Tayyip Erdoğan, İsrail Cumhurbaşkanı Herzog'un ziyaretinin Türkiye-İsrail ilişkilerinde yeni bir dönüm noktası olacağını söyledi ve "Enerjide iş birliğine hazırız" mesajını verdi.



TÜRKÇE BAŞLADI, NAZIM HİKMET ŞİİRİ OKUDU
İsrail Cumhurbaşkanı Herzog'un "Eşim ve ben Türkiye'de misafiriniz olarak bulunmaktan çok mutluyuz" ifadelerini kullanarak konuşmasına Türkçe başlaması büyük dikkat çekti.



Herzog konuşmasının devamında Nazım Hikmet'in "Zeytin Ağacı" şiirine yer verdi.



İsrail Cumhurbaşkanı Herzog'un konuşmasından öne çıkanlar:

"Halklarımız arasındaki ilişki çok eskidir. Ne yazık ki ülkelerimiz arasındaki ilişkiler son yıllarda bir darlık döneminden geçmiştir. İsrail ve Türkiye birçok alanda iş birliği yapabilir. Türkiye Dışişleri Bakanı İsrail'i ziyaret edecektir. Ve İsrail Dışişleri Bakanı ile görüşmede bulunacaktır. Amacımız dostane ilişkilerin geliştirilmesi"