Son dakika: Kiev'deki siviller direniyor! Hendek kazmaya başlandı

Son dakika... Rusya-Ukrayna savaşında 4. günde bombardıman devam ediyor. Süren askeri harekatta direnmeyi sürdüren Ukraynalılar, Rus askerlerinin Kiev'e girmesinin ardından kentte hendekler kazmaya başladı. İşte bölgeden son kareler...

Giriş Tarihi 27 Şubat 2022, 10:13 Güncelleme 27 Şubat 2022, 10:26
Son dakika: Kiev’deki siviller direniyor! Hendek kazmaya başlandı

İÇİNDEKİLER

Rusya'nın Ukrayna'ya başlattığı askeri harekat, 4'üncü gününde de devam ediyor.

Birçok şehri saldırı altında olan Ukrayna'da vatandaşlar, başkentleri Kiev'i savunmak için kendi imkanlarını da kullanıyor. Savunma Bakanlığı'nın çağrısıyla silahlanarak Rus birliklere karşı mücadele eden vatandaşların bu kez de hendek kazdıkları görüldü.

Bir Ukrayna vatandaşı, eline aldığı kürekle ana yolun ortasında hendek kazmaya başladı. Ukrayna vatandaşı, kazdığı geniş hendek ile bölgede dikkat çekti.

Rus askerlerine tuzak maksadıyla yapıldığı düşünülen hendeğin aynı zamanda siper maksadıyla kullanılma ihtimali olduğu da belirtildi.

Rus ordusu, başkent Kiev'i ele geçirmek için bastırıyor. Önceki gece Ukrayna güçleri, Rus askerini kentin dışında tutmayı başardı. İngiliz istihbaratına göre, Rus güçleri şehre 30 km mesafede konuşlu bekliyor.

SOKAK SAVAŞI

Öte yandan şehrin hemen kuzeyindeki termik santralının kontrolü için de iki ordu arasında çatışma çıktı. Ukrayna tarafı, santralın başarıyla savunulduğunu açıkladı. Şehre çıkan yollardan bazıları patlatıldı. Yerel medya bunların Ukrayna ordusu tarafından Rusları yavaşlatmak için yapılmış bilinçli eylemler olduğunu söyledi.

SİVİLLER BARİKAT KURUYOR

Bu arada Kiev Belediye Başkanı Vitali Klitschko, geceleri sokağa çıkma yasağı uygulandığını hatırlatarak, yasak saatlerinde dışarıda görülen tüm sivillerin düşman sabotaj timleri olarak algılanarak hedef alınacağını bildirdi.

Klitschko, "Gece zorluydu. Ama başkentte hiç Rus askeri yok" diye konuştu. Silahlanan Kiev halkı, Ukraynalı askerlerle omuz omuza başkent sokaklarında direniş başlattı. Beresteiska metro istasyonu ve hayvanat bahçesi yakınlarında şiddetli çatışmalar yaşandı.

Ukrayna silahlı kuvvetleri, işgalin başından beri 3500 Rus askerini öldürdüklerini, 200'ünü rehin aldıklarını iddia etti. 14 Rus uçağı, sekiz helikopter ve 102 tankı vurduklarını açıkladı.

Rusya tarafı ise Ukrayna'ya ait 14 hava üssü ve 19 komuta tesisi dahil 821 askeri yapının imha edildiğini açıkladı. Yedi savaş uçağı, yedi helikopter, dokuz insansız hava aracı, 87 tank ve sekiz askeri geminin de yok edildiği bilgisi verildi.