MÜSİAD'dan TÜSİAD'a salvo: Türkiye ekonomisi algı manipülasyonlarına karşı dimdik ayaktadır

Eski Türkiye'de hükümetlere parmak sallayan TÜSİAD, Kemal Kılıçdaroğlu'nun çağrısı ile skandal bir açıklama yaparak Türkiye ekonomisi üzerinden hükümeti hedef almaya çalıştı. Başkan Erdoğan'ın, "Ey TÜSİAD ve yavruları, kalkıp da hükümete saldırmanın değişik yollarını, versiyonlarını aramayın, bizimle mücadele edemezsiniz. Sizin cinsinizi de cibiliyetinizi de gayet iyi biliyorum." ifadeleriyle tepkisini göstermesinin ardından bir açıklama da MÜSİAD'dan geldi. MÜSİAD, Türk ekonomisinin algı manipülasyonlarına karşı dimdik ayakta olduğunu belirterek, "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde uygulamaya konulan üretim yatırım ihracat ve istihdam kazanımlarımızı katbekat artıracağımıza inandığımız düşük faiz odaklı politikamızın destekçisi olduğumuzu yeniden ifade ediyoruz." açıklamasını yaptı. TÜSİAD'a bir tepki de ASKON'dan geldi.

Giriş Tarihi 19 Aralık 2021, 23:49 Güncelleme 20 Aralık 2021, 01:22
MÜSİAD’dan TÜSİAD’a salvo: Türkiye ekonomisi algı manipülasyonlarına karşı dimdik ayaktadır

İÇİNDEKİLER

Vesayet özlemi çeken CHP ve Eski Türkiye özlemiyle hükümete ayar verip siyasi mühendislik yapılmaya çalışan Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği'nin (TÜSİAD) skandalına karşı Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nden (MÜSİAD) flaş bir çıkış geldi.

TÜSİAD, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun çağrısı ile skandal bir açıklama yaparak Türkiye ekonomisi üzerinden hükümeti hedef almaya çalıştı.

Başkan Erdoğan'ın, "Ey TÜSİAD ve yavruları, kalkıp da hükümete saldırmanın değişik yollarını, versiyonlarını aramayın, bizimle mücadele edemezsiniz. Sizin cinsinizi de cibiliyetinizi de gayet iyi biliyorum." ifadeleriyle tepkisini göstermesinin ardından bir açıklama da MÜSİAD'dan geldi.

"DÜŞÜK FAİZ ODAKLI POLİTİKAMIZIN DESTEKÇİSİYİZ"
MÜSİAD, Türk ekonomisinin algı manipülasyonlarına karşı dimdik ayakta olduğunu belirterek, "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde uygulamaya konulan üretim yatırım ihracat ve istihdam kazanımlarımızı katbekat artıracağımıza inandığımız düşük faiz odaklı politikamızın destekçisi olduğumuzu yeniden ifade ediyoruz." açıklamasını yaptı.

MÜSİAD'ın açıklaması şu şekilde:

"Bilindiği üzere, modern ekonomiler en az maddi sermaye kadar sosyal sermayeye de ihtiyaç duymaktadır. Sosyal sermayenin başlıca kaynağı ise güven faktörüdür. Üzülerek görmekteyiz ki; son dönemde, makroekonomik temellere dayanmayan sun'i bir güvensizlik ortamı oluşturulmaya çalışılmaktadır. MÜSİAD olarak bizler reel ekonomik göstergelerle değil algılarla yön verilen her türlü ekonomik iklimin karşısındayız.

"TÜRKİYE EKONOMİSİ YALNIZCA DÖVİZ KURUNA İNDİRGENEREK DEĞERLENDİRİLEMEZ"
Zira yılın 3 çeyreğinde %11,7 büyüyen, 12 aylık ihracatı 220 milyar doları aşan, son 3 aydır cari fazla veren Türkiye ekonomisi; yalnızca döviz kuruna indirgenerek değerlendirilemez.

"TÜRKİYE EKONOMİSİ DİMDİK AYAKTADIR"
Türkiye ekonomisi, gerek iç gerekse dış kaynaklı bütün algı manipülasyonlarına karşı geçmişte olduğu gibi bugün de dimdik ayaktadır. Son 20 yıldır serbest piyasa koşullarından ödün vermeden yıllık ortalama %5,3 büyümeyi başaran ekonomimizin bu süreci de atlatacağına olan inancımız tamdır.

"DÜŞÜK FAİZ ODAKLI POLİTİKAMIZIN DESTEKÇİSİ OLDUĞUMUZU İFADE EDİYORUZ"
Bu bağlamda Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde uygulamaya konulan; üretim, yatırım, ihracat ve istihdam odaklı kazanımlarımızı katbekat artıracağına inandığımız düşük faiz odaklı politikamızın destekçisi olduğumuzu yeniden ifade ediyoruz."

TÜSİAD'A BİR TEPKİ DE ASKON'DAN: BÜYÜK TALİHSİZLİK
Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği de (ASKON) konuya ilişkin yazılı bir açıklama yayımladı.

"Güçlü Türkiye'nin yeni Ekonomi Modeline inanıyoruz" başlığıyla yayımlanan açıklamada "ASKON Ailesi olarak Ülkemizin son 20 yılda göstermiş olduğu istikrarlı bu gelişimi yine aynı istikrarla devam ettireceğine olan güvenimiz tamdır" ifadelerine yer verildi.



İşte ASKON'un resmi sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı o paylaşım;

NE OLMUŞTU?
Kılıçdaroğlu'nun gazlaması sonrası TÜSİAD'dan yapılan yazılı açıklamada, "Genel kabul görmüş iktisat bilimi kurallarına hızla dönülmeli" ifadeleriyle hükümete siyasi yön tayin edilmeye çalışıldı.

FAİZ İNDİRİMİNDEN RAHATSIZ OLDULAR
Sözde yatırımcı iş adamlarının oluşturduğu dernek üretim ve yatırımdan değil, faizden yana olduğunu yaptığı açıklamayla belli etti.





TÜSİAD'ın yazılı açıklaması şu şekilde:
"Son dönemde yaşadığımız istikrarsızlıklar sonucunda, denenmekte olan ekonomi programıyla amaçlanan sonuçlara erişilemeyeceği netleşmiştir. TÜSİAD olarak, bu iktisadi çerçeve çizilmeden evvel de, süreç devam ederken de, erken faiz indirimi ile oluşan politikaların istikrarsızlık yaratacağına dair görüşlerimizi hem kamu kurumları hem de kamuoyuyla pek çok kez paylaştık. Bu sürecin TL'de şiddetli değer kaybı, enflasyonda hızlanma, yatırımları, büyümeyi, istihdamı baskılama ve en önemlisi ülke olarak fakirleşmemizle sonuçlanma riskini vurgulamıştık. Nitekim, yeni iktisadi tercihler kapsamında atılan adımların ardından güvensizlik ve istikrarsızlık ortamı oluşmuştur. Özellikle yurt içinde dövize olan talebin şiddetli ölçüde yükseldiğini, bunun da var olan tüm ekonomik dengeleri bozduğunu görmekteyiz"

KILIÇDAROĞLU TÜSİAD'I GAZLAMIŞTI

TÜSİAD'ın açıklaması Kılıçdaroğlu'nun telefonla aramasından sonra geldi.

Erken seçim baskısı için tüm kurumları harekete geçirmeye çalışan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, TÜSİAD başkanı Simone Kaslowski ile görüştü.

Kılıçdaroğlu, görüşmeyi sosyal medya hesabından şu ifadelerle duyurdu:



TÜSİAD Başkanı'nı aradım. Ülke yangın yeri. Aklî melekelerini kaybetmiş bir şahsın ülkeyi intihara sürüklemesini mi seyredeceğiz? Herkes konuşmalı artık, herkes! Seçim istiyoruz. Erdoğan ve Bahçeli'nin tek yapması gereken, kendilerinin gitme olasılığını millete göstermeleridir.


Bu Saray Hükümeti artık kangrenli bacaktır. Susma zamanı değil, vatanını seven herkes konuşmalı. Tüm vücut kangren olduktan sonra, konuşsanız da bir anlamı olmayacak. Utancı giden kimsenin kalbi ölürmüş. Bu Saray ve şürekasının utanması yoktur, kalbi yoktur. Bu zulmü bitireceğiz!