Zimmet ile gündemden düşmeyen CHP'li Yalova Belediyesi'nde yeni skandal! Bağış yapılan arsa Başkan Yardımcısı Halit Güleç'e devredilmiş

Yolsuzluk ve rüşvet skandalı ile gündemdeki yerini hala koruyan Yalova Belediyesi’nde bir skandal daha ortaya çıktı. Yalova’da CHP’li meclis üyesinin, bağış yapılan arsayı eski Belediye Başkan Yardımcısı Halit Güleç’e devrettiği tespit edildi.

Giriş Tarihi 03 Aralık 2021, 07:13 Güncelleme 03 Aralık 2021, 08:26
Zimmet ile gündemden düşmeyen CHP’li Yalova Belediyesi’nde yeni skandal! Bağış yapılan arsa Başkan Yardımcısı Halit Güleç’e devredilmiş

İÇİNDEKİLER

CHP yönetimindeyken 22 milyon liralık rüşvet ve usulsüzlük iddialarıyla gündeme gelen Yalova Belediyesi'nde skandallar bitmek bilmiyor.

CHP'li eski Belediye Başkanı Vefa Salman ve Başkan Yardımcısı Halit Güleç'in tutuklanmasıyla belediye yönetiminin düştüğü, belediye başkanlığının ise mart ayından itibaren AK Parti'ye geçtiği belediyede şimdi de "bağışlı arsa devri" skandalı ortaya çıktı.

Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Şahin'in, yapılan incelemeler sonucunda CHP'li Yalova Belediye Meclis Üyesi Burçin Tangürek'in eşi Eylül Tangürek'e bir imar uygulaması karşılığında 908 m2 arsa bağışlandığını, hibenin ardından söz konusu arsanın, imardan sorumlu eski Belediye Başkan Yardımcısı Halit Güleç'e devredildiğini belirlediklerini söyledi.

Şahin'in soru önergesi ise CHP'li meclis üyelerinde suskunluğa neden oldu.


RÜŞVET İDDİASI
Fatih Şahin; meclise verdiği soru önergesinde, CHP'li bazı meclis üyelerini yolsuzlukla suçladı. Yalova Belediyesi'nde yaşanan usulsüz arazi satışını gündeme getiren Şahin; önergesinde, 10 farklı soru sorarak, çarpık ilişkinin aydınlatılmasını istedi. Yalova'nın Soğucak Köyü'nün Karatepe mevkiinde bulunan arsanın ne karşılığında bağış edildiğini vurgulayan Fatih Şahin, "İmar uygulamasını belediyeler yapar, vatandaştan alınacak bağışlar direk belediyeye yapılması gerekirken neden CHP meclis üyesine bağış yapılıyor. Bu yapılan imar uygulaması karşısında alınan bir rüşvet ödemesi midir?" diye sordu.


BİR BAŞKASININ ADINA ALDI
Şahin; önergesinde, "Yalova'da 300 bin kişi yaşamasına rağmen neden bir başkasına değil de imardan sorumlu başkan yardımcısı Halit Güleç'e arsa devir oluyor?" sorusunu da sordu. Şahin ayrıca, "Bu normal bir alışveriş ise neden Burçin Tangürek arsayı bir başkasının adına alarak kendini gizliyor?" diye de sordu. İddialar gündemde büyük yankı uyandırırken, CHP'li meclis üyeleri soruları yanıtlamadı.