Okçu'nun Yolu kitabını Mete Gazoz'a adayan Poulo Coelho nereli? Paulo Coelho kitapları... Paulo Coelho kimdir, kaç yaşında?

Paulo Coelho, "Okçu'nun Yolu" adlı kitabını Mete Gazoz'a ithaf ettiğini duyurdu. Paulo Coelho'nun paylaşımı ardından Mete Gazoz, Twitter trendleri arasına girdi. Peki, Paulo Coelho kimdir, kaç yaşında? Kitabını Mete Gazoz'a adayan Poulo Coelho nereli? İşte konu hakkında detaylar!

Giriş Tarihi 25 Eylül 2021, 10:30 Güncelleme 25 Eylül 2021, 10:30
Okçu’nun Yolu kitabını Mete Gazoz’a adayan Poulo Coelho nereli? Paulo Coelho kitapları... Paulo Coelho kimdir, kaç yaşında?

İÇİNDEKİLER

Paulo Coelho hakkında aramalar son saatlerde büyük bir hız kazandı. Yeni kirabını sosyal medya hesabı üzerinden duyuran Polo Celho, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'ndan altın madalya kazanan Mete Gazoz'a ithaf ettiğini duyurdu. Paulo Coelho'nun paylaşımı ardından Mete Gazoz, Twitter trendleri arasına girdi. Bu gelişmelerin ardından Poulo Coelho'nun hayatı hakkında detaylar merak edip araştırılmaya başlandı. Peki, Paulo Coelho kimdir, kaç yaşında? Kitabını Mete Gazoz'a adayan Poulo Coelho nereli? İşte konu hakkında detaylar!

PAULO COELHO KİTABINI METE GAZOZ'A ADADI!

Simyacı', 'Piedra Irmağının Kıyısında Oturdum Ağladım', 'Veronika Ölmek İstiyor', 'Portabello Cadısı', 'Hippi' gibi kitaplarıyla adını geniş bir kitleye duyuran Paulo Coelho, sosyal medyadan yeni kitabını paylaştı. Coelho, yeni kitabını 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'ndan altın madalyayla dönen Mete Gazoz'a adadı. Paulo Coelho, çok konuşulan paylaşımında "Mete Gazoz... Okçuluğun dâhisi. Bu sana adadığım ilk kitabım." İfadelerini kullandı.

PAULO COELHO KİMDİR, KAÇ YAŞINDA?

Paulo Coelho yazarlığa başlamadan önce ülkesinde tanınan bir şarkı sözü yazarıydı. Bir süre gazetecilik de yapan Paulo Coelho, 1986 yılında Hristiyanların Batı Avrupa'dan başlayıp İspanya'da Santiago de Compostela kentinde sona eren geleneksel hac yolculuğunu yaptı. Bu deneyimini Hac (özgün adı: "The Pilgrimage") adlı kitabında anlattı.

1988 yılında yayınlanan romanı Simyacı, Coelho'yu en çok okunan çağdaş yazarlardan biri yaptı. 42 ülkede yayınlanan, 26 dile çevrilen Simyacı, benzersiz bir başarıya ulaştı ve bu kitap sayesinde Gabriel Garcia Marquez'den sonra en çok okunan Latin Amerikalı yazar oldu. Paulo Coelho'nun kurduğu Paulo Coelho Enstitüsü, ülkesindeki yoksul çocuk ve yaşlılara yardım etmektedir. Coelho, UNESCO'nun Kültürlerarası Diyaloglar programında danışman olarak görev yapmaktadır. Aynı zamanda İsviçre'nin Davos kentindeki Dünya Ekonomik Forumu'nu düzenleyen Schwab Vakfı'nın yönetim kurulundadır. Paulo Coelho pek çok saygın ödülün sahibi oldu; bunlar arasında Dünya Ekonomik Forumu'nun verdiği Crystal Award ve Fransız Légion d'Honneur nişanı da vardır. Yazar 2002 yılında Brezilya Edebiyat Akademisi'ne kabul edildi. Coelho, ayrıca pek çok saygın basın kuruluşu için haftalık köşe yazıları yazmaktadır. Paulo Coelho Rio de Janerio'da yaşamaktadır.

Son romanı Elif, Portekizce'den sonra ilk olarak Türkçeye çevrildi ve Mart 2011'de yayınlandı. Romanda, yazar ve yetenekli bir keman virtüözü, sıradışı genç bir Türk kızı Hilal'in Sibirya'yı baştan başa geçecekleri bir yolculuk sırasında, kendileri, birbirleri ve varoluşları ile yüzleşmeleri anlatılmaktadır. Kitabın tanıtımı için açtığı yarışmayı Aleph by Raif Kurt videosuyla, Türk sanatçı Raif Kurt kazanmıştır