2020 YKS üniversite tercih sonuçları açıklandı mı? Üniversite sonuçları bugün açıklanır mı ne zaman açıklanacak?

Üniversite tercih sonuçları bugün açıklanır mı? YKS tercih sonuçları açıklandı mı? Milyonlarca öğrencinin ve ailesinin merak ettiği konu üniversite tercihlerinin ne zaman açıklanacağı oldu. 14 Ağustos'ta tamamlanan tercih sürecinin ardından gözler YKS tercih sonuçlarına çevrildi. osym.gov.tr adresinden duyurulacak sonuçların ardından öğrenciler kayıt ve yurt işlemleri için kazandıkları şehre gidecek. Adayların kayıt işlemleri 31 Ağustos-4 Eylül 2020'de, elektronik kayıtlar ise 29 Ağustos-2 Eylül 2020'de yapılacak. Peki, üniversite tercih sonuçları bugün açıklanır mı? YKS tercih sonuçları açıklandı mı ne zaman açıklanır?

Giriş Tarihi 22 Ağustos 2020, 11:51 Güncelleme 22 Ağustos 2020, 11:51
2020 YKS üniversite tercih sonuçları açıklandı mı? Üniversite sonuçları bugün açıklanır mı ne zaman açıklanacak?

İÇİNDEKİLER

Üniversite tercih sonuçları bugün açıklanır mı? YKS tercih sonuçları açıklandı mı? 2020 YKS tercih sonuçları için gözler ÖSYM'ye çevrildi. Tercih yapan öğrenciler ÖSYM tarafından yapılan son duyuruları bekliyor. Peki, YKS tercih sonuçları açıklandı mı? Üniversite tercih sonuçları bugün açıklanır mı? İşte detaylar…

YKS TERCİH SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

YKS tercih sonuçları için herhangi bir duyuru yayınlanmadı. Duyuru yayınlandığı takdirde haberimizden öğrenebilirsiniz.

YKS TERCİH SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

Yerleştirme sonuçları internet (https://sonuc.osym.gov.tr) aracılığıyla adaylara duyurulacaktır. Sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir.

ÜNİVERSİTE TERCİH SONUÇLARI BUGÜN AÇIKLANIR MI?

Üniversitet tercih sonuçları bugün açıklanmayacak. Sonuçların önümüzdeki hafta içinde açıklanması ve kayıt sürecinin başlaması bekleniyor.

ÜNİVERSİTE KAYITLARI NE ZAMAN?

YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 31 Ağustos-4 Eylül 2020'de, elektronik kayıtlar ise 29 Ağustos-2 Eylül 2020'de yapılacak.

ÜNİVERSİTELER NE ZAMAN AÇILACAK?

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, öğrencilerden ve velilerden sıklıkla üniversitelerdeki yeni eğitim öğretim dönemine ilişkin sorular aldıklarını belirtti.

"YÖK olarak, bugün itibarıyla üniversitelerimizin eğitim öğretim takvimlerini 1 Ekim 2020 tarihi sonrasında başlayacak şekilde planlamalarını istedik." ifadesini kullanan Saraç, şunları kaydetti:

"Bunun yanı sıra kampüslerdeki öğrencilerin seyreltilmesi, hareketliliğin azaltılması da önemli olup bunun için üniversitelerimize karar alma süreçlerinde geniş imkan tanıdık. Böylece üniversitelerimizin fakülte ve program bazında farklı uygulamalar yapabilmeleri mümkün hale geldi. Salgının bölgesel ve yerel seyrine göre farklı programlar için yapılacak uygulamalara yönelik hususlarda üniversitelerimizin ilgili kurulları karar verecek. Yeni YÖK olarak Türk yükseköğretim sistemine bu vesileyle getirdiğimiz karma modelin (hibrit) hayırlı olmasını diliyoruz."

Saraç, karar süreçlerinde en fazla dikkat ettikleri hususun aileler tarafından kendilerine emanet edilen öğrenciler başta olmak üzere bütün akademik ve idari personelin sağlığı olduğunu vurguladı.

KYK YURT BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) tarafından henüz yurt başvuru tarihleri duyurulmadı. Geride bıraktığımız 2019 yılında yurt başvuruları 19 Ağustos'ta başlamış, 26 Ağustos tarihinde sona ermişti. Bu yıl yurt başvurularının YKS yerleştirme işlemlerinin tamamlanmasından sonra başlaması bekleniyor.