MİT mensuplarını ifşa eden Murat Ağırel hakkındaki iddia çürütüldü!

Libya'da şehit düşen MİT mensuplarını Twitter adresi üzerinden ifşa eden Yeniçağ gazetesi yazarı Murat Ağırel'in yandaşları bu kez de bulunduğu cezaevinin yönetimine iftira attı. Ağırel'in diş ağrısı çektiğini ancak hastaneye götürülmediğini iddia eden Sözcü gazetesi yazarı Uğur Dündar ve avukat Hüseyin Ersöz'ün skandal iddiaları kurum tarafından çürütüldü. Kurum yaptığı açıklamada Ağırel'in 2 kez muayene edildiğini 1 kez ise kontrole götürüldüğünü belirtti.

Giriş Tarihi 12 Temmuz 2020, 17:05 Güncelleme 12 Temmuz 2020, 17:09
MİT mensuplarını ifşa eden Murat Ağırel hakkındaki iddia çürütüldü!

İÇİNDEKİLER

Libya'da şehit olan Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) mensuplarının kimlik ve fotoğraflarını yayınlayarak şehidin yakınlarını ve arkadaşlarını ifşa eden Murat Ağırel yandaaşları, bu sefer de cezaevi yönetimine iftira attı.

Sözcü gazetesi yazarı Uğur Dündar Murat Ağırel'in diş etlerinin şiştiğini ve bu konu nedeniyle hastaneye sevk edilmeyip tecritte olduğunu iddia etti.

Yalana çanak tutan avukat Hüseyin Ersöz ise Murat Ağırel'in verilen dilekçelere rağmen 20 gündür revire 10 gündür de doktora çıkarılmadığını söyledi.

Söz konusu isimlerin kısa sürede yalanları ortaya çıktı. Kurum tarafından yapılan açıklamada Ağırel'in 2 defa muayene edildiği 1 kez de kontrolünün yapıldığı ifade edildi.


NE OLMUŞTU?
Yeniçağ gazetesi Murat Ağırel tweetinde kullandığı "Case Offiser" teriminin resmî istihbarat kurum görevlisi anlamına geldiği, şehit olan isimlerin MİT görevlisi olduklarının bilinerek paylaşım yapmış, İstanbul 5. Sulh Ceza Hâkimliği'nce 'İstihbarat faaliyetiyle ilgili bilgi ve belgeleri ifşa etmek" suçundan tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

TAKVİM.COM.TR-ÖZEL HABER