Son dakika: 'Ankara Kuşu'ndan sonra Mustafa Selanik ve 'Kulis Kuşu' da gözaltına altındı

Twitter'da Ankara Kuşu kullanıcı adıyla yalan paylaşımlar yapan ve halkı galeyana getirmeye çalışan Oktay Yaşar'ın FETÖ şüphesiyle gözaltına alınmasının ardından FETÖ'nün sosyal medya yapılanmasına yönelik operasyonlar bugün de sürdü. Mustafa Selanik - Türkiye Gerçekleri isimli Twitter hesabını yöneten Mesut Aykın ve "Kulis Kuşu" adlı hesabı kullandığı tespit edilen Ümit Kaya da FETÖ'nün sosyal medya yapılanmasına yönelik operasyonda gözaltına alındı.

Giriş Tarihi 02 Nisan 2020, 18:35 Güncelleme 02 Nisan 2020, 21:42
Son dakika: ’Ankara Kuşu’ndan sonra Mustafa Selanik ve ’Kulis Kuşu’ da gözaltına altındı

İÇİNDEKİLER

Twitter'da Türkiye Gerçekleri - Mustafa Selanik isimli hesap üzerinden provokatif paylaşımlar yapan Mesut Aykın FETÖ propagandası yaptığı iddiasıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından verilen talimat üzerine İstanbul'da gözaltına alındı.


Mesut Aykın

Şüpheli Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne götürülüp sorguya alındı.

15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİNDEN ÖNCE DARBE İMASINDA BULUNMUŞTU
Twitter hesabından, 15 Temmuz'daki FETÖ'nün darbe girişiminden aylar önce "Acele etmeyin Temmuz bayramdan sonra başlayacak", ''Temmuz...'', ''Hata zincirleri devam ediyor. Temmuz ağır olur, Temmuz sıcak olur'', ''Temmuz anlatılacak bir şey değil...yaşayıp göreceğiz'' şeklinde yaptığı paylaşımlar sebebiyle de gözaltına alınmış ve serbest bırakılmıştı.

'KULİS KUŞU' GÖZALTINDA
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında, sosyal medyada "Kulis Kuşu" adlı hesabı kullandığı ve İstanbul'da olduğu tespit edilen Ümit K. hakkında gözaltı kararı verildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şubesince, Kağıthane'de bir eve düzenlenen operasyonda Ümit K. gözaltına alındı.

Şüphelinin üzerinde ve evde yapılan aramalarda bulunan çok sayıda dijital malzeme ve dokümana el konuldu.

Ümit K, işlemlerin ardından Ankara'ya getirildi.

'ANKARA KUŞU' DA GÖZALTINA ALINMIŞTI
Dünde Twitter'da Ankara Kuşu kullanıcı adıyla yalan ve manipülatif paylaşımlar yapan ve halkı galeyana getirmeye çalışan Oktay Yaşar isimli şahıs FETÖ şüphesiyle gözaltına alındı.