Başkan Erdoğan'dan faiz ve enflasyon müjdesi! Tek haneli olacak

2008'de krizin Türkiye'yi teğet geçtiğini söylediğinde yanında olmasına rağmen karşı çıkanların günümüzde parti kurmaya çalışan kişiler olduğunu belirten Başkan Erdoğan, "2008'de demiştim ki 'Kriz bizi teğet geçer.' Şu an parti çalışması yapan arkadaşlar karşı çıkmışlardı. Çünkü talimatı IMF'den alıyorlardı." ifadelerini kullandı. Erdoğan, "Ben faizlerin devamlı düşürülmesini istiyorum. Faiz sebeptir enflasyon neticedir ve doğru orantılıdır. Faizi düşürdükçe enflasyon da düşer. 2020'de faiz de enflasyon da tek haneli olacak." ifadelerini kullandı.

Giriş Tarihi 05 Ocak 2020, 23:49 Güncelleme 06 Ocak 2020, 00:02
Başkan Erdoğan’dan faiz ve enflasyon müjdesi! Tek haneli olacak

İÇİNDEKİLER

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, CNN Türk'te konuk olduğu programda ekonomi hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

"TALİMATI IMF'DEN ALIYORLARDI"
2008'de krizin Türkiye'yi teğet geçtiğini söylediğinde yanında olmasına rağmen karşı çıkanların günümüzde parti kurmaya çalışan kişiler olduğunu belirten Erdoğan, "2008'de demiştim ki 'Kriz bizi teğet geçer.' Şu an parti çalışması yapan arkadaşlar karşı çıkmışlardı. Çünkü talimatı IMF'den alıyorlardı. Bunlar faizciydi" ifadelerini kullandı.

"2020'DE FAİZ DE ENFLASYON DA TEK HANELİ OLACAK"
Erdoğan, "Ben faizlerin devamlı düşürülmesini istiyorum. Faiz sebeptir enflasyon neticedir ve doğru orantılıdır. Faizi düşürdükçe enflasyon da düşer. 2020'de faiz de enflasyon da tek haneli olacak." şeklinde konuştu.