Başkan Erdoğan Gagauz Türklerine müjdeyi verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gagavuzya'da halka hitap etti. Konuşmasında Gagauz Türklerine müjdeli haberler veren Erdoğan, "Türkiye olarak sizleri desteklemeye devam edeceğiz. Su sorununu çözecek altyapı projelerine başladık" dedi.

Giriş Tarihi 18 Ekim 2018, 00:00 Güncelleme 18 Ekim 2018, 16:23
Başkan Erdoğan Gagauz Türklerine müjdeyi verdi

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gagavuzya'da halka hitap etti. Erdoğan, "Moldova'da 5 önemli anlaşmaya imza attık. Aramızdaki bağlar daha da güçlenecek. Komrat'ta çok yakında başkonsolosluğumuzu açacağız. Türkiye olarak sizleri desteklemeye devam edeceğiz. Su sorununu çözecek altyapı projelerine başladık"

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Kent meydanında Gagauz Özerk Yeri halkına hitap ediyor.

Başkan Erdoğan'ın açıklamaları şöyle;

"SİZLERE 81 MİLYON TÜRK MİLLETİNİN SELAMINI VERDİK"
Sizleri en kalbi duygularımla, muhabbetle selamlıyorum. Bugün burada kardeşlik var, dayanışma var, işbirliği var. Elbet burada Moldova ve Türkiye'nin kadim dostluğu var. Buraya elimiz boş gelmek olmaz dedik. Sizlere 81 milyon Türk milletinin selamını verdik. Sizlere Türkiye'deki akrabalarınızın muhabbetlerini getirdim. Bizi bugün burada buluşmamıza vesile olan Dodon'a bir kez daha teşekkür etmek istiyorum.



"BUGÜN İKİ ÜLKE TARİHTE HİÇ OLMADIĞI KADAR BİRBİRİNE YAKIN"
Kıymetli dostlar buralara kolay geldik. Son 16 yılda attığımız adımlar bu mirasa sahip çıkma hususunda güçlü irademizin yansımasıdır. Bugün iki ülke tarihte hiç olmadığı kadar birbirine yakındır.

Biz, fiziki sınırımız olmasa da Moldova'yı komşu ülke olarak görüyoruz.

GAGAUZ TÜRKLERİNE MÜJDEYİ VERDİ
Moldova'da 5 önemli anlaşmaya imza attık. Aramızdaki bağlar daha da güçlenecek. Komrat'ta çok yakında başkonsolosluğumuzu açacağız. Türkiye olarak sizleri desteklemeye devam edeceğiz. Su sorununu çözecek altyapı projelerine başladık. Gelecek yıl Komrat'ta büyük bir eğitim kompleksi inşa etmek için gereken adımları atıyoruz,