Son dakika: İmza krizi büyüyor! CHP: Kurultay için yeterli imza toplanamadı

CHP'de muhalif isimler dün noter tasdikli 630 imzayı Genel Merkez'e sunduklarını söylemişlerdi. CHP'den yapılan açıklamada olağanüstü kurultay için gerekli olan 624 imzanın toplanamadığını belirtildi.

Giriş Tarihi 03 Ağustos 2018, 00:00 Güncelleme 03 Ağustos 2018, 14:05
Son dakika: İmza krizi büyüyor! CHP: Kurultay için yeterli imza toplanamadı

İÇİNDEKİLER

CHP yönetiminden yapılan açıklamada, olağanüstü kurultay için yeterli imza toplanmadığı bildirildi. CHP'de dün muhalifler noter tasdikli olduğunu belirttikleri 630 imzayı teslim etmişti.

TOPLANAN İMZA SAYISININ 605 OLDUĞU DUYURULDU

Açıklamada, noter tasdikli imza sayısının 614 olduğu bildirildi. Bu imzalardan 4'ünün mükerrer olduğu, imza veren 5 kişinin ise artık delege olmadığı belirtildi. Böylece imza sayısının 605'e düştüğü belirtilen açıklamada, kurultay için yeterli imza olmadığı vurgulandı.

Teslimin ardından CHP'de genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na yakın olan Muharrem Erkek, "yeterli sayıda imza verilmediğini" açıkladı ancak detaylı açıklamanın daha sonra yapılacağını söyledi.

"GENEL MERKEZ KARŞI YÖNDE İMZA TOPLAMIŞ OLABİLİR"

CHP'li Gaye Usluer şunları söyledi: "Dün saat 16.00'da belgeleri Genel Merkez'e götürdük. Genel Merkez'e gelen başka imza hakkında bilgilerinin olmadığını söylediler. Biz saat 18.00'de Genel Merkez'den ayrıldık, 10 dakika sonra açıklama yapıldı. Şu anda Genel Merkez'den yapılan açıklama ipe un sermektir. 830 imza teslim etseydik yine aynısı olacaktı. Biz 630 imzayı noterde kayıt altına alarak, Genel Merkez'e sunduk. Genel Merkezimiz sonradan imza veren kişilerden de karşı yönde imza toplamış olabilir."

İMZA VEREN ÇOK SAYIDA DELEGE İMZASINI GERİ ÇEKTİ

Bu arada, imza veren çok sayıda delegenin de imzasını geri çektiği dile getirildi. Bunun tespit edilmesinin ardından kesin imza sayısının açıklanacağı duyuruldu.

6 AĞUSTOS GÜNÜ RESMİ AÇIKLAMA YAPILACAK

CHP Genel Merkezi'nden 6 Ağustos Pazartesi günü resmi açıklama yapılması bekleniyor.