Kılıçdaroğlu'nu telaş sardı!

Ataşehir’de milyarlık vurgun yapan CHP’li Battal İlgezdi’nin görevden alınması Kılıçdaroğlu’nu telaşlandırdı. İngiltere’de bulunan Kılıçdaroğlu İstanbul’a gelme kararı aldı.

Giriş Tarihi 08 Aralık 2017, 00:00 Güncelleme 08 Aralık 2017, 23:28
Kılıçdaroğlu’nu telaş sardı!

İÇİNDEKİLER

Kılıçdaroğlu'na en yakın isimlerden Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin görevini kötüye kullandığı, ihaleye fesat karıştırdığı ve milyarlık vurgun ortaya çıktı. İlgezdi'nin İçişleri Bakanlığı kararı ile görevden alınması da Kılıçdaroğlu'nu telaşlandırdı.

KILIÇDAROĞLU BUZ KESTİ
İngiltere'de bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Battal İlgezdi hakkında verilen kararın ardından programını değiştirerek İstanbul'a gelme kararı aldı. 2015 yılında Ataşehir'de patlayan ve parti içerisinde ciddi karışıklıklara sebep olan 'BUZGATE' skandalı Kılıçdaroğlu'nun kızı Zeynep Kılıçdaroğlu'na kadar uzanıyor. BUZ Rezidans'ın 17. katında bulunan 87 numaralı daire Zeynep Kılıçdaroğlu'na ait olduğu ortaya çıkmıştı.

CHP'YE PEŞKEŞ
İmar yolsuzluğu üzerinde yükselen Ataşehir'deki BUZ Rezidansın 17. katındaki 87 numaralı daire, tapuda Kemal kızı Zeynep Kılıçdaroğlu üzerine kayıtlı. Zeynep Kılıçdaroğlu daireyi 10 Temmuz 2014 tarihinde satın almış. Ancak BUZ rezidanstaki bu lüks rezidans dairesi için ne kadar ödediği bilinmiyor. Aynı rezidansta Kılıçdaroğlu'nun damadı Cenk Nadir'in dairesi, Özel Kalemi Ömer Tuncay Ceylan'ın dairesi bulunuyor. CHP İstanbul Milletvekili Gamze İlgezdi'nin ise Bağdat Caddesi'ndeki 15 milyonluk 3 ultra lüks rezidans dairesi ve Ataşehir'de de 15 rezidans dairesi bulunuyor.



REZİDANS AİLESİ
Buz Residence'taki milyonluk lüks daireler, İlgezdi ailesinin eniştelerine ait. Battal İlgezdi'nin eniştesi Nurettin Şahin ile Gamze Akkuş İlgezdi'nin eniştesi Özer Çetin Şenyurt, aynı günde aynı arsanın sahipleri olarak kayıtlarda yer aldı. 12 Ekim 2011'de yapılan satış işlemine göre, Ataşehir'deki 3 bin 340 metrekarelik arsa satış yoluyla eniştelere geçti.

Ayrıca Gamze İlgezdi'nin ablası Oya Şenyurt da diğer satış işleminden bir gün önce 649 metrekarelik arsanın yeni sahibi oldu. Arsadaki paylarının ardından yeni inşaatta da daire sahibi olan enişteler Buz Residence'ta 17 daireyi de kazandı.

Gamze İlgezdi'nin rezidanslarla kurulu servetinin yanı sıra birinci derece akrabalarının da benzer gayrimenkuller elde ettiği ortaya çıkmıştı. İlgezdi'nin, 12 rezidansı eniştesi, amcası, yengesi ve ablası gibi akrabalarının üzerine kaydettirip peyder pey hibe yoluyla kendi üzerine aldığı iddia edilmişti.