Türkiye’yi 'kaş'fettiler

Türk uzmanlar, sağlık turizminin ardından estetikte de rekor kırdı. Kalıcı makyaj için Kanada, ABD, Avrupa ve Ortadoğu’dan gelen kadınlar, Türkiye’nin kapısını çaldı. Çünkü yurt dışında kaş işlemi 5 bin dolara yapılırken bu fiyat bizde 300 liraydı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Eylül 2017 Güncelleme 20 Eylül 2017, 00:00
Türkiye’yi ’kaş’fettiler

İÇİNDEKİLER

Dünyada yeni moda haline gelen kalıcı makyaj, hem kadınlar hem de erkeklerin ilgi alanına girdi. Türkiye'de plastik cerrahlar dünyaya damgasını vururken, güzellik merkezleri de kalitesi ve fiyatlarıyla herkesin dikkatini çekti. Kanada'dan, Almanya'ya, Suudi Arabistan'dan Kazakistan'a kadar dünyanın dört bir yanından binlerce turist güzellik merkezlerinin kapısına dizildi. Estetisyenler, kalıcı makyajın yabancı hastalar için sağlık turizmi kapsamına girmesini talep etti. Güzellik Uzmanı Serpil Babacan, şunları söyledi: "Temmuz ve Ağustos aylarında tatile gelen turistler randevu defterimizi dolduruyor. Kanada'da, Almanya'da güzelleşmenin maliyeti yüksek. Kazakistan, Arabistan'da ise bizdeki gibi kalite yok. Güzellik turizmi de sağlık turizmi kapsamına alınırsa Türkiye bu alanda dünyada bir numara olur. Yurt dışındaki uzmanlar, Türkiye'deki gibi yetenekli değil..."

EPİLASYON 3 BİN DOLAR
Yabancıların Türkiye'yi tercih etmesinde yetenekli uzmanlar kadar fiyatlar da etkiliydi. Kanada'da kalıcı kaş makyajın 5 bin dolar (Yaklaşık 20 bin TL) olduğu belirtildi. Lazer epilasyon uygulamasının 6 seansının ise en az 3 bin dolar olduğu öğrenildi. Almanya'da kalıcı dudak makyajının 500 Euro'dan (2 bin TL) başladığı belirtildi. İpek kirpik fiyatlarının ise 280 Euro olduğu kaydedildi. Ancak bu rakamların 3'te 1 fiyatına Türkiye'de güzelleşmek mümkündü.

Safure CANTÜRK