Araba sevdası!

Meteoroloji, İstanbul için yağmur ve dolu uyarısı yaptı. Beklenen yağış dün başladı. Geçen ay doludan zarar gören sürücüler, bu kez tedbirli davrandı. Kapalı otoparklar dolup taştı. Araçlarını sokağa park edenler ise naylon ve halılarla önlem aldı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Ağustos 2017 Güncelleme 23 Ağustos 2017, 00:00
Araba sevdası!

İÇİNDEKİLER

Mega kent İstanbul'da dolu paniği yaşandı. Yaklaşık 1 ay önce doludan zarar gören vatandaşlar, araçlarını battaniye ve naylonlara sararak önlem aldı. İstanbul, 27 Temmuz'da fırtına ve doluya yakalandı. Dolu, 150 binden fazla araçta hasara yol açtı. Sürücüler, yaklaşık 200 milyon liralık zarara uğradı. Doluzedeler araçlarını tamir etmeye çalışırken, Meteoroloji dün İstanbul için yağış ve dolu uyarısı yaptı. Beklenen yağış dün mega kenti etkisi altına aldı. Sıcaklık 6 derece birden düşerken, önlem düğmesine basıldı. Belediye ekipleri, alt geçitlere su basmaması için kum torbaları yerleştirerek önlem aldı. Dolu uyarısını duyan vatandaşlar ise bu kez tedbirli davrandı. Sürücüler doluya karşı araçlarını kapalı otoparklara bıraktı. Kapalı otoparklarda yer kalmadı. Araçlarını sokağa park etmek zorunda kalanlar ise araçlarını karton, kilim ve halılarla örterek korumaya aldı.

GALERİCİLER LÜKS ARAÇLARINI SARDI
İstanbul'da şiddetli yağış ve dolu uyarısı, lüks otomobil satan galericileri de harekete geçirdi. Galericiler araçların zarar görmesini önlemek için farklı yöntemler denedi. Bazıları araçları balonlu naylonlar ve straforlarla kaplarken, bazıları da araçlarını kapalı otoparktan çıkarmadı.



KORUMA ÖRTÜSÜ
Araçlarını sokağa park etmek zorunda kalan sürücüler, doluya karşı çare aradı. Vatandaşlar araçlarına kilim, naylon, halı ve karton örtüp tedbir aldı. Sokaklar halı, battaniye ve kilim giydirilmiş araçlarla dolup taştı.



ALT GEÇİDE KUM TORBALI ÖNLEM
Belediye ekipleri, sel tehlikesine karşı ilginç bir yöntem buldu. Ekipler, Sirkeci ve Eminönü'ndeki tramvay alt geçitlerine sel sularının basmaması için kum torbaları koydu. Yanyana dizilen torbalarla sel sularına karşı set oluşturuldu. Geçen ay yaşanan yağışlarda birçok alt geçit sel sularıyla dolmuştu.



KÜMÜLONİMBUS TURU
ŞİDDETLİ yağış, uçak seferlerinde kısa süreli gecikmelere yol açtı. Bazı pilotlar, "kümülonimbus" diye adlandırılan elektrik yüklü bulutlardan etkilenmemek için uçağa havada bir süre tur attırmak zorunda kaldı.



BALIKESİR
Sağanak yağış, dün Marmara ve Ege'yi etkiledi. İstanbul'da yağış hayatı felç etti. Sürücüler trafikte güçlük çekti. Balıkesir'de de 5 dakika süren sağanak yağış yolları göle çevirdi. Manisa Akhisar'da bağda çalışan 2 çocuk babası Bayram Altıntaş (36), yıldırım düşmesi sonucu yaşamını yitirdi. Yine yıldırım düşmesinden Şehzadeler İlçesi'nde üzüm bağında çalışan 6 işçi yaralandı. Vücudunda yanık oluşan yaralılar, sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı. Yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığı bildirildi.