CNN TÜRK FETÖ belgeselini neden yayınlamadı?

Amerikalı yapımcısının çektiği ve FETÖ'nün Amerika'daki okullarındaki usülsüzlüklerini anlattığı belgeseli satın alan CNN TÜRK, FETÖ belgeselini neden yayınlamadı?

Giriş Tarihi 21 Ağustos 2017, 00:00 Güncelleme 21 Ağustos 2017, 11:16
CNN TÜRK FETÖ belgeselini neden yayınlamadı?

İÇİNDEKİLER

Amerikalı yapımcı Mark Hall, FETÖ yapılanmasını ve okullarındaki usulsüzlükleri anlatan "Killing ED" (Eğitimi Öldürmek) adlı bir belgesel çekti. Belgeselini Türkiye'deki izleyiciye izlettirmek isteyen Hall, bunun için bir dizi görüşme gerçekleştirdi.

CNN TÜRK bu belgeseli yayımlamakla ilgilendi ve görüşmeler başladı. CNN TÜRK yüklü bir miktar para da ödeyerek belgeselin telif haklarını bir süreliğine satın da aldı. İlk başarda 15 Temmuz'un yıl dönümünde yayınlanması düşünülmüştü.

Yayımlama hakkı için anlaşma dahi imzalayan CNN TÜRK, belgeseli izleyicisiyle buluşturmadı. Ve yayın hakkına sahip oldukları süre, dün itibariyle doldu. Peki, Türkiye hakkında FETÖ'nün yurt dışında kara propaganda çarklarını döndürmeye başladığı böyle bir dönemde, ABD'de çekilen, Türkiye'yi yakından ilgilendiren, telif parası bile ödenen böylesi önemli bir belgeseli, CNN TÜRK neden yayımlamadı?

CNN TÜRK''ün bu garipliğin nedenini ABD'li yapımcıya da ilettiği öğrenildi.

Kanal yönetiminin gerekçe olarak; "Türkiye'de daha çok FETÖ davalarının konuşulduğunu, Fethullah Gülen'in ABD'den iadesi tartışmasının da eskisi kadar gündemde olmadığını, bu yüzden meselenin ABD yönününün çekiciliğini yitirdiği" bahanesini öne sürdüğü belirtildi.

Belgeselin yapımcısı Mark S. Hall'a "şimdilik yayımlamıyoruz" bilgisini aktaran isim Ferhat Boratav'dı.

CNN TÜRK Haber Genel Yayın Yönetmeni Boratav 18 Eylül 2010 tarihinde Fethullah Gülen'le Pensilvanya'da görüşen gazetecilerden biriydi. Hanefi Avcı'nın, FETÖ'nün devlet içinde nasıl örgütlendiğini yazdığı kitabından dolayı gözaltına alınmasından kısa süre önce gerçekleşen bu ziyaret, o dönem çok konuşulmuştu.