Aşırı yağışlar hayatı olumsuz etkiliyor

İstanbul'da bu sabah başlayan sağanak yağış mega kenti esir aldı. Altyapısı gelişmiş olan Batı'lı ülkelerde de manzara aynı.

Giriş Tarihi 18 Temmuz 2017, 00:00 Güncelleme 18 Temmuz 2017, 12:54
Aşırı yağışlar hayatı olumsuz etkiliyor

İÇİNDEKİLER

Bu sabah aniden başlayan aşırı yağışlar sebebiyle İstanbul'da hayat adeta durma noktasına geldi. Kentin birçok noktasında ulaşımda aksaklıklar meydana gelirken, toplu taşıma araçlarında bazı seferler iptal edildi.

Öte yandan İstanbul'da yaşanan bu talihsiz tablo, altyapısı gelişmiş olan Batı'lı ülkelerde de aynı etkiyi gösterdi. Alman Sigorta Şirketleri Birliği yağmur nedeniyle meydana gelen maddi hasar yüzünden 600 milyon euro zarar oluştuğunu ve ödeme yapılacağını açıkladı. Özellikle Almanya'nın kuzey ve kuzeydoğusunda etkili olan ve zaman zaman da aralıksız yağan yağmur nedeniyle zarar daha da büyüdü. Sadece Berlin'de 60 milyon euroluk hasar oluştu. Ayrıca sürekli yağan yağmur ve zaman zaman çıkan fırtına nedeniyle Berlin'i ziyaret eden turist sayısında da azalma olduğu belirtildi. Kötü hava koşulları nedeniyle şirketlerin, özellikle de turizm branşında elde edilen ciroların da düştüğü kaydedildi.

Paris'te etkili olan sağanak yağış toplu ulaşımda büyük aksaklığa neden oldu. Fransa Meteoroloji'den yapılan açıklamada, başkente 1 saatte temmuz ayının 3 haftalık toplamı kadar yağmur düştüğünü açıkladı.

PARİS METROSU SULAR ALTINDA KALDI

Sağanak yağış sonrası Paris'te trafik felç oldu. Metro seferlerinde de aksaklıklar yaşandı. Fransa Meteoroloji'den yapılan açıklamada, son 22 yılın Temmuz ayı yağış rekorunun kırıldığı kaydedildi. Metrekareye ortalama 68 milimetre yağmur düştüğü aktarıldı.

Şiddetli yağmur sonrası toplu ulaşımda da büyük aksamalar yaşandı. Bazı metro istasyonları merdivenleri de sular altında kaldı. Bu nedenle yaklaşık 15 metro istasyonu kapatıldı. 2'inci metro hattının Barbès-Rochechouart ile Père-Lachaise arası trafiğe kapatıldı.

Bu sabah 8 itibariyle ise Voltaire ve Maubert-Mutualité dışındaki diğer metro istasyonlarının açıldığı duyuruldu.