Takvim.com.tr KK'nın kontrollü oturuşunun şifrelerini çözdü

Takvim.com.tr Kılıçdaroğlu'nun kontrollü oturuşunun fotoğraflarını analiz etti. Ortaya ise hiç kimsenin göremediği detaylar çıktı. İşte TAKVİM farkıyla o fotoğrafların şifreleri...

Giriş Tarihi 12 Temmuz 2017, 00:00 Güncelleme 12 Temmuz 2017, 17:35
Takvim.com.tr KK’nın kontrollü oturuşunun şifrelerini çözdü

İÇİNDEKİLER

FETÖ'nün darbe girişimini gerçekleştirdiği 15 Temmuz gecesinin sabahında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Bakırköy Belediye Başkanı'nın evinden, terlikleriyle milletin tanklara direnişini izlediğine dair fotoğraflar günlerdir Türkiye'nin gündeminden düşmüyor. Sosyal medyada servis edilen fotoğraflara hemen hemen her gün yeni bir kare daha ekleniyor. 15 Temmuz gecesi İstanbul Atatürk Havalimanına indiği ve darbeci hainlere ait tankların yol vermesiyle son hızla aracıyla havalimanından çıktığı görüntülerinden bu yana, Kılıçdaroğlu'nun başarısız darbe girişiminin sabahında ne yaptığı bilinmiyordu. CHP'li Bakırköy Belediye Başkanının evindeki görüntüleri ise Kılıçdaroğlu'nun FETÖ'cü darbeyi an be an nasıl takip ettiğinin perde arkasını da araladı.

Fotoğrafların ilkinde Kılıçdaroğlu, CHP Basın Danışmanı Onur Konuralp ve İl Başkanı Cemal Canpolat ile birlikte ayakta televizyona bakıp darbe girişimine ait görüntüleri izliyor. Bu güne kadar havalimanından kaçtıktan sonra bütün gece o evde olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu'nun üzerinde ceketi bulunuyor.



İkinci karede ise Kılıçdaroğlu'na ceketi çıkarttırılıp çayı önüne konularak bir poz daha verdiriliyor. Bu pozla Kılıçdaroğlu uzun süredir gelişmeleri takip ediyor algısı yaratılmaya çalışılıyor. Gece çekilmiş imajı oluşturmak için de panjurların kapatıldığı görülüyor. Özenle servis edilen fotoğraflara Kılıçdaroğlu'na endişeliymiş havası verdiren yakın plan bir görüntü de ekleniyor. Ancak fotoğraflara dikkatli bakıldığında kafaları karıştıran birçok detay göze çarpıyor.

FETÖ KURGUSU FOTOĞRAF MI?
​Kılıçdaroğlu'nun 16 Temmuz sabahına ait fotoğrafları psikolojisine dair ciddi ipuçları taşıyor. Darbenin başarılı olması durumunda FETÖ'nün Başbakanlık koltuğunu vereceği iddia edilen Kılıçdaroğlu'nun, darbe girişimiyle birlikte her an tetikte, alarmda ve görev bekler hali, cuntacılarla arasında bir işbirliği olabileceğini düşündürtüyor. Belli ki ayaklarına terliklerini geçirip televizyonun karşısında oturtulan Kılıçdaroğlu "bizden haber bekle, her an herşey olabilir" baskısı altında tutuluyor. Stresini azaltması için de kendisine zaman zaman porselen fincanda çay verilmiş. Fotoğraflarının ise belli bir kurgu hesabına göre çekildiğini düşündürten pek çok detay var.

Şimdi saat saat analiz yapalım:

O GECENİN DAKİKA DAKİKA ANALİZİ

Kemal Kılıçdaroğlu saat 23.17'de İstanbul Atatürk Havalimanı VIP salonuna giriyor ve önce dışarıda bekleyen aracına doğru yöneliyor. Fakat bu esnada VIP nizamiye girişi, darbecilere ait 2 tank tarafından kapatılmış durumda. Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler salona dönüyor. Burada yaklaşık 12 dakika geçiren CHP Genel Başkanı, 2 tankın 23.23'te nizamiyeden ayrılması üzerine de 23.30'da VIP'ten çıkıyor. Direk istikamet Bakırköy Belediye Başkanının evi. Darbe girişiminin ilk saatleri. Kılıçdaroğlu FETÖ'den gelecek "iyi" haberi bekler. Ama o strese kalp mi dayanır. Bir formül bulunur. Gece uzundur ama 16 Temmuz sabahından itibaren daha da uzun günler beklemektedir. Kılıçdaroğlu'na tüm Türkiye darbeye direnirken, ne olur ne olmaz hesabıyla iki kanal üzerinden ağzının ucuyla birşeyler söyletiliyor ve karanlık gecede o evde pusuya yatıyor. Gece uzun olduğu için de Kılıçdaroğlu'nun uyuyup dinlenmesi tavsiye ediliyor. Saatler ilerledikçe FETÖ'nün darbesi milletin muhteşem direnişiyle püskürtülüyor. Her an da Kılıçdaroğlu ve Bakırköy'deki o evde bekleyen adamları için kabusa dönüşmeye başlıyor. Sabah olduğunda Kılıçdaroğlu'na "kötü haber"in verilmesi gerekiyor. CHP Genel Başkanı sabah kalkıyor önce duşunu alıyor, yeni kıyafetlerini giyiyor. Gece havalimanından gerçekleştirdiği kontrollü kaçıştaki kıyafetlerinin o fotoğraflarda üzerinde olmamasının da sırrı burada. Mavi kravatla girdiği evde kırmızı kıravatlı fotoğraflarıyla karşımıza çıkıyor. Yani bir kıyafet değişikliği sözkonusu. Mavi kravatına şalgam suyu dökmediyse gece darbeyi izlerken kıravat değişikliği yapmaz bir insan. Zaten dinlenmiş fotoğraflarına bakınca uyumuş da uyanmış ve tıraşını olmuş bir insanın halini rahatlıkla görebiliyorsunuz.

FOTOĞRAF BÖYLE KURGULANIYOR
Gelelim evdeki fotoğraflara. Çok açık bir kurgu. Neyin kurgusu? Kılıçdaroğlu'nun FETÖ'cü darbeyi an be an takip ettiğinin paylaşılması istenmiş. "Kılıçdaroğlu endişeyle takip ediyor" algısı oluşturulmak amaçlanmış. Ancak geldiğimiz süreç o fotoğrafı bir suç belgesi haline de getiriyor. Çünkü fotoğraftaki kurguya dikkat... Ekranda CNN Türk yayını var. Sabah saatleri. Yani darbe püskürtülmüş. FETÖ başaramamış. Kılıçdaroğlu ise ne yapacağının paniğiyle kendini FETÖ enkazından kurtarma hamlesine ihtiyaç duyar. Bunun için ne gerekir? Kılıçdaroğlu'nun darbeyi gece boyunca gözüne uyku girmeden takip ettiğini göstermek. Hemen bir organizasyon yapılır ve gazetecilere poz verilir. Doğan Haber Ajansı imdada yetişir. Panjurlar çekilir, çünkü gece imajı şarttır. Ancak CNN Türk ekranında o andaki karede sabah milletin kahramanca tankları durdurduğu karenin kalabileceği kimin aklına gelir. Çünkü suç belgesi oradadır. Sabah çekilen bir fotoğraf ama gece süsü verilen Kılıçdaroğlu karesi. "Herkes kendini kurtarır sen arada kalırsın" diyen bir ana nasihatiyle panikleyen insan evladının ruh halidir Kılıçdaroğlu'nunki. Telefonda konuştuğu kişi muhtemelen "yandık Kemal, başaramadık, kendini nasıl kurtarıyorsun kurtar, bizden yeni talimat bekle" demektedir. Tam da o ruh halinin fotoğrafı şudur:

Artık darbe başarısız olmuş, Kılıçdaroğlu'nun güvendiği FETÖ kaybetmiş, "biz bu işten nasıl kurtulacağız endişesi" hakim olmuştur... Kılıçdaroğlu'nun 16 Temmuz sabahına dair o fotoğraflarındaki "gergin" halinin tek açıklaması budur. O panikle elbette Kılıçdaroğlu ve adamlarının aklına, gün gelir "tanklara önce ben direnirim" diyen Kılıçdaroğlu'na tankları kaçıp gittiği bir evde izlerkenki fotoğraflarıyla vurduklarında ne diyeceğini hesaplamak gelmez. Çünkü Kılıçdaroğlu FETÖ enkazından kendini kurtarmaktan başka hiçbir şey düşünmemektedir.

O fotoğrafların analizi tam olarak budur.

Bu sorular da bugünkü Güneş'in manşetinden:

- Kılıçdaroğlu, Kerimoğlu'nun evine gitmeden önce başka bir yere uğradı mı?
- Fotoğrafların çekilmesi için neden sabaha kadar beklendi?
- Darbe gecesi Kılıçdaroğlu bu evdeydi izlenimi yaratmak için mi fotoğraflar servis edildi?
- Kılıçdaroğlu, kurgu olduğu belli olan bu fotoğraflarla neyi amaçladı?
- Fotoğraflar neden sabah çekildi?

.