Koray Çalışkan FETÖ'den gözaltına alındı

İstanbul Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri, Boğaziçi Üniversitesi ve Medeniyet Üniversitesi'ne yönelik operasyon düzenledi. Aralarında Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyelerinden Koray Çalışkan'ın da bulunduğu 72 kişi gözaltına alındı.

Giriş Tarihi 10 Temmuz 2017, 00:00 Güncelleme 10 Temmuz 2017, 10:37
Koray Çalışkan FETÖ’den gözaltına alındı

İÇİNDEKİLER

İstanbul'da FETÖ'ye yönelik yapılan operasyonda Koray Çalışkan gözaltına alındı. İstanbul Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri, FETÖ soruşturması kapsamında Boğaziçi Üniversitesi ve Medeniyet Üniversitesi'ne yönelik operasyon düzenledi. Aralarında Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyelerinden Koray Çalışkan'ın da bulunduğu 72 kişi gözaltına alındı.

ÇOĞU BYLOCKÇU
Boğaziçi Üniversitesi ile İstanbul Medeniyet Üniversitesi çalışanlarına yönelik düzenlenen FETÖ operasyonunda aralarında 20 profesörün de bulunduğu 72 kişi için gözaltı kararı verildi. Gözaltına alınanlar arasında Koray Çalışkan da var. Boğaziçi Üniversitesi'nden biri profesör 8, Medeniyet Üniversitesinden ise 19'u Tıp Fakültesi profesörü olmak üzere 64 isim hakkında gözaltı kararı var. Şu ana kadar 42 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada, operasyonda Boğaziçi Üniversitesi'nden aralarında Koray Çalışkan'ın da bulunduğu biri profesör 8 kişi ile Medeniyet Üniversitesi'nde 19 tıp fakültesi profesörü olmak üzere 64 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Gözaltı kararı verilenlerin çoğunun Bylock kullanıcısı olduğu öne sürülürken şu ana kadar 42 kişinin gözaltına alındığı kaydedildi.
Çalışkan'ın FETÖ ile ilişkisi daha önce sosyal medyadaki paylaşımlarıyla da biliniyordu.