Erdoğan: O toplantı 15 Temmuz'un devamı niteliğindeydi

G20 Zirvesi sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Erdoğan, Büyükada'daki gözaltılarla ilgili "Onlar adeta 15 Temmuz'un devamı niteliğinde bir toplantı için bir araya gelmişlerdir. Gelen istihbarat üzerine gözaltına alınmıştır. Buradan bir yargı süreci başlayabilir." dedi.

Giriş Tarihi 08 Temmuz 2017, 00:00 Güncelleme 09 Temmuz 2017, 01:36
Erdoğan: O toplantı 15 Temmuz’un devamı niteliğindeydi

İÇİNDEKİLER

Almanya'da yapılan G20 Zirvesi sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Erdoğan, Büyükada'da İnsan Hakları örgütleri adı altında toplanan terör örgütlerini destekleyen dernek ve grup temsilcilerinin gözaltına alınmasıyla ilgili gelen soruya yanıt verdi.

"15 TEMMUZ'UN DEVAMI NİTELİĞİNDE"
Toplantıdaki kişilerin gelen istihbarat üzerine gözaltına alındığını belirtilen Erdoğan, "Büyükada'daki bu otelde niçin toplanmıştı? Onlar ise orada ne yazık ki yine adeta 15 Temmuz'un devamı mahiyetinde bir toplantı için bir araya gelmişlerdi. Şu anda istihbaratın aldığı bir duyum üzerine polis teşkilatı buraya baskın yapmıştır. Bu baskının neticesinde de şu anda gözaltına almıştır, tutuklamamıştır. Şimdi bu gözaltı süreci içerisinde meydana ne gelir? Onu bilemem. Bu da belki bir yargı sürecini başlatabilir, o ayrı bir konu. Daha yargıya falan gitmiş değil, şimdi gözaltında. Gözaltına alınmalarının sebebi olduğu için polis teşkilatımız böyle bir uygulamayı yapmıştır. Onların o zaman yapmış oldukları bu çağrıyı şu anda da zaten sağ olsun bayağı başarılı bir şekilde yaptılar, yapıyorlar. Başta siz bu çağrıya sizler de destek veriyorsunuz zaten. Dediğim gibi benim böyle bir şeyde tasarruf noktasında yetkim yok. Şu anda polis teşkilatı ellerindeki belgeleriyle bulduklarıyla bu işle ilgili çalışmasını yapacaktır, ifadelerini alacaktır. Ondan sonra da yargıya göndermek gerekiyorsa yargıya gönderecektir ve kararı da yargı verecektir." dedi.