Termometreler 60 dereceyi gösterdi

Türkiye genelinde sıcak hava etkisini gösterdi. Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde termometreler 60 santigrat dereceyi buldu.

Giriş Tarihi 28 Haziran 2017, 00:00 Güncelleme 28 Haziran 2017, 19:50
Termometreler 60 dereceyi gösterdi

İÇİNDEKİLER

Şanlıurfa'da, termometreler 53 dereceyi gösterdi. Sıcak havanın hayatı olumsuz etkilediği kentte vatandaşlar, mecbur kalmadıkça öğle saatlerinde dışarıya çıkmıyor. Gün boyu, park ve tarihi Balıklıgöl Yerleşkesi'ndeki yeşil alanlarda zaman geçirmeyi tercih eden vatandaşlar gölgede dinleniyor. Kente gelen turistler ise sıcak havadan korunmak için şemsiye kullanıyor.

UZMANLAR UYARDI
Çöl sıcaklığının etkisi altında kalan Şanlıurfa'da termometreler 53 dereceyi gösterdi. Hayatı olumsuz yönde etkileyen sıcaklar nedeniyle gündüz saatlerinde cadde ve sokaklarda sakinlik görüldü. Sıcakların etkisinden korunmak isteyen vatandaşlar kent merkezindeki parklar ile Balıklıgöl'de gölge alanları tercih etti. Sıcak havadan etkilenen çocuklar ise süs havuzlarında serinlemeye çalıştı. Gölgede 45 dereceyi aşan sıcaklar, güneşte ise 53 dereceyi buldu. Uzmanlar, çöl sıcaklarından yaşlı ve çocukların etkilenmemesi için mümkün olduğunca dışarı çıkmamaları ve bol bol su içmeleri tavsiyesinde bulundu.



SİVEREK'TE 60 DERECE
Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi'nde hava sıcaklığı etkisini gösterirken, sokaktaki termometreler 60 santigrat dereceyi buldu. Sıcaklığın gölgede 45 derece olduğu ilçe merkezinde sıcak hava, günlük yaşamı olumsuz yönde etkilerken, vatandaşlar gölgelik alanları tercih ediyor. Caddeler ve sokakların çoğunlukla boş kaldığı görülen ilçede bazı vatandaşların sıcaktan korunmak için şemsiye kullanması dikkat çekti.

ADANA'DA BUNALTAN SICAK
Adana'da kent merkezinde gölgede hava sıcaklığı 33, nem ise yüzde 54 olarak ölçüldü. Yüksek nemin etkisiyle sıcaklık 39 derece olarak hissedildi.

Ramazan Bayramı'nın ardından artan sıcak havadan etkilenen Adanalılar mecbur kalmadıkça evlerinden ve işyerlerinden çıkmazken, dışarıda olanlar ise fırsat bulduklarında parklardaki gölgelerde dinlendi. Parklarda belediyelere ait termometreler ise sıcaklığı metal ısınması nedeniyle 39 derece olarak gösterdi. Çocuklar tüm tehlikesine rağmen sulama kanallarında yüzerek serinlemeye çalıştı. Meteoroloji verilerine göre, hava sıcaklığı cuma günü gölgede 36, cumartesi ise 41 dereceye ulaşacağı belirtildi. Neminde etkisiyle bu sıcaklık daha fazla hissedilecek.