Bebek bezi krizi

4 milyon kişi Bodrum’a doğru yola çıktı. İlçe esnafı sebze, meyve siparişlerini yüzde 400 arttırdı. Ancak ilçedeki en büyük kriz bebek bezinde yaşanacak gibi. Daha şimdiden Bodrum’da bez bulmak mucize gibi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Haziran 2017 Güncelleme 24 Haziran 2017, 01:36
Bebek bezi krizi

İÇİNDEKİLER

Ramazan Bayramı'na 4 gün kala tatilciler de Bodrum'a akın etmeye başladı. Bayram tatilini fırsat bilen vatandaşların bayram ve yaz tatilini bir arada geçirmek için ilçeye giriş yapınca, her yıl yaşanan soruna karşı bu yıl bazı önlemler alındı. Yaklaşık 4 milyon kişinin akın edeceği Bodrum'da marketlerdeki yoğunluk şimdiden gözle görülür şekilde arttı. Bodrum Türkbükü'nde TAKVİM'e konuşan market sahibi Gül Seven, "Normal günde 15 kasa domates siparişi veriyordum. Az önce bunu 40 kasaya çıkarttım. Aynı şekilde 8 kasa salatalık alırken, 15 kasa talep ettim" dedi. Bir başka market sahibi ise şu ifadeleri kullandı: 80 kilo karpuz siparişi verirken, 200 kilo istedim. Bunun bile yeteceğinden emin değilim. Aynı şekilde büyük talep gören kiraz, elma ve şeftaliden 5 kasa sipariş verirken, bunu 20 kasaya çıkarttık. Ancak Bodrum'da bu yaz en büyük sıkıntının bebek bezinde yaşanacağı belirtildi. Şu anda 14 marketten sadece birinde bebek bezi var. Bazı çiftler, yanında bebek bezi getirmedikleri için pişman olduklarını ve İstanbul'dan sipariş vereceklerini söyledi.

YATLAR BODRUM YOLUNDA
Bodrum'un vazgeçilmezleri arasında yer alan lüks yatlar da ilçenin güzel koylarında ortaya çıktı. Sadece Bodrum değil, Muğla'nın Bardakçı Koyu, Akvaryum Koyu, Hayıtbükü, Kızılbük, Palamutbükü gibi bakir koylarda da yatlar objektiflere takıldı. Bu yıl da yurt dışından gelen zenginlerin de tercihi, Muğla'nın koyları olacak gibi.

Doğan SAVAŞ/BODRUM